Що таке розумний світильник

Система освітлення будь-якого приміщення – складний тандем оригінальності дизайну та прихованих технічних можливостей. Інновація останніх років – розумний світильник. Як і вся смарт-техніка, пристрої генерації світла суттєво спрощують користувачеві життя, відкривають нові можливості керування картиною освітлення.

Зміст:

Особливості смарт-світильників

  1. розумний світильникМають дистанційне керування – не треба щоразу повертатися до вимикача. Радіус дії пульта дистанційного керування 30-100 м, можна вмикати/вимикати світло в іншій кімнаті.
  2. Керування роботою через ПК чи смартфон. Достатньо встановити потрібну програму на гаджет і розумний настільний світильник автоматично синхронізуватиметься з мобільним пристроєм. Можна встановити програму включення по будильнику, виставити таймер. Звичайні світлодіодні люстри таких привілеїв не надають.
  3. Більш продуманий мікроконтролер. Безліч програм задається "просунутим" електронним пристроєм. Саме цей модуль відкриває нові можливості функціональної техніки.
  4. Підтримує зв'язок з центром управління розумний світлодіодний світильник через Bluetooth або Wi-Fi.
  5. Стильний дизайн. Останні технічні нововведення реалізовані у цікавій, нетривіальній формі.

Не пультом єдиним

Не плутайте звичайну світлотехніку дистанційного керування зі смарт-пристроями. Не кожна люстра з ДК підходить під це визначення. Світильник розумний, тому що може автоматично виконувати самостійно функції, які раніше користувач повинен був задавати вручну.

Наявність пульта теж не відносить лампу, люстру чи підвіс до розряду розумного світла. Хоча без ПДУ їх важко вже й уявити. Ключова риса смарт-систем – можливість програмування під вибраний сценарій роботи:

  • плавна/різка зміна яскравості ламп, світлодіодних стрічок;
  • варіативність температури світла (розумний світильник змінює колір світлового потоку від теплого до нейтрального та холодного);
  • автоматичне відключення (наприклад, нічне підсвічування на заданий проміжок часу);
  • робота по таймеру (можна встановити інтервали включення/відключення);
  • перемикання активності між світлотехнікою у різних кімнатах. Розумні LED світильники легко інтегрувати в систему безпеки будинку. Вони підтримують випадкові перемикання активності у межах імітації присутності мешканців будинку;
  • автоматичні налаштування для генерації світла потрібної інтенсивності, комфортної для перегляду фільмів, читання та ін.

Переваги розумних світильників

розумний світильникОсвітлювальні пристрої цієї категорії реалізовані за світлодіодною технологією. Звідси мінімальне енергоспоживання, тривалий термін роботи без втрати яскравості, стійкість до перепадів напруги, відсутність пульсацій та нестабільності світлового потоку, відсутність додаткових експлуатаційних витрат, необхідності міняти лампи тощо.

Розумний стельовий світильник, настільну лампу або настінне бра легко встановити. Корпус компактний, легкий, кріплення зрозумілі та надійні. Підходить смарттехніка під різні стилі інтер'єрів.

Є моделі, активність яких залежить від руху користувача. Вбудовані датчики фіксують, що до приміщення хтось зайшов, передають імпульс на контролер, який включає потрібний режим освітлення (повний, половинний, тільки додаткові лампи тощо).

Інтегровані сенсори і переносні пристрої генерації світла. Наприклад, настільна смарт лампа включається простим рухом руки в області дії сенсора. Дуже зручно.

Питання вартості

Чим більше технічних нововведень передових напрацювань, тим вищою є ціна пристроїв. Вона виправдана, адже розумний настінний світильник має великий функціонал і звільняє користувача від рутинних завдань. За комфорт та зручність завжди прийнято платити.

У конкурентній боротьбі виробники створюють різні моделі за габаритами та функціональністю, тому кожен покупець підбере оптимальне рішення під відведений бюджет. Компактний розумний стельовий світильник EUROLAMP LED SMART LIGHT або панель EUROLAMP LED, MARKSLOJD GLOBAL – все залежить від ваших вимог та особливостей інтер'єру конкретного приміщення.

Якщо врахувати економічність джерел світіння, відсутність нагріву (ризики деформацій плафонів, корпуси виключені), ніяких додаткових експлуатаційних витрат на розумні світлодіодні світильники, їх вартість буде виправданою.

В Україні купити розумний світильник для різних сценаріїв застосування у житлових та комерційних просторах легко у нашому інтернет-магазині Svetilnikof. Лише сертифікована надійна продукція за виправданими цінами. З пропозиціями нашого магазину вам вдасться створити незвичайні інсталяції, реалізувати сміливі дизайн-проекти висвітлення високої функціональності та максимального комфорту.

У каталозі Svetilnikof розумний світильник купити можна з доставкою у Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Одесу тощо.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід