Декоративні настільні лампи: багатогранність використання одного предмета

декоративные настольные лампыСловосполучення «настільна лампа» переважно викликає асоціації з лаконічним предметом, що освітлює робочий стіл. Насправді ж, спектр використання настільних ламп, а також різновиди модельних рядів набагато ширші. Вони зустрічаються на приліжкових тумбах в спальні, на журнальних столиках у вітальні та навіть на комоді в дитячій кімнаті в якості нічника. Такі декоративні настільні лампи є не просто джерелами додаткового світла, а й конструктивною складовою всього інтер'єрного рішення.

На щастя, з огляду на попит і популярність світильників, виробники освітлювального обладнання приділяють достатньо уваги виробництву декоративних настільних ламп, виводячи їх в окрему категорію. В покупця є можливість купити декоративні настільні лампи з тієї ж колекції, що і інші складові світлової композиції, або підібрати індивідуальну модель, яка стане чудовим акцентом інтер'єру. Підбираючи лампу, варто подумати, яку саме функцію вона буде виконувати. В такому випадку Вам легше буде зробити свій вибір.

Декоративні настільні лампи: основні функції

  1. Декор приміщення. Із завданням основного освітлення вправляються люстри і точкові світильники, тоді як гарні та правильно підібрані декоративні настільні лампи можуть повноцінно замінити найрізноманітніші елементи інтер'єру. Встановивши, симетрично дві лампи на приліжковій тумбі в спальні, Ви розбавите одноманітну зону цікавим доповненням. А у вітальні настільна лампа з абажуром в кольоровій гаммі інших текстильних елементів стане повноцінним елементом декору. Часто використовуються цікаві дитячі настільні світильники, що виготовляються з безпечних матеріалів. З огляду на широкий ціновий діапазон настільних ламп, Ви можете прикрасити кімнату недорого за допомогою настільних ламп. Якщо ж шукаєте щось унікальне, то зверніть увагу на дизайнерські настільні лампи.
  2. Додаткове джерело світла. Яким би приглушеним не було світло від настільної лампи, воно в будь-якому разі здатне висвітлити потрібну зону. Журнальний столик, тумбочка або туалетний столик, робоча зона в офісі або кабінеті. Яскравість світла залежить від наявності та щільності плафона. Якщо необхідно купити настільну лампу для створення виключно декоративного світла, то можна вибирати серед моделей зі щільними плафонами з скла, пластика, текстилю та їх поєднань. Якщо ж важливо, щоб лампа яскраво висвітлювала певну зону, то варто зупинитися на моделях без плафонів, світлодіодних світильниках.
  3. Зонування простору. Сьогодні в тренді великі приміщення, що складаються з зон різного призначення. Кухня з їдальнею, спальня з вітальнею, так званий open space – всі вони на гребні популярності. Але щоб візуально розділити простір на зони, потрібно правильно розмістити декоративні елементи. Для виконання цього завдання сучасні дизайнери рекомендують замовити декоративні настільні лампи.
  4. Основне джерело світла для створення романтичної атмосфери. Якщо Ви бажаєте відпочити від яскравого світла, або створити дійсно затишну атмосферу релаксу, то в цьому Вам з легкістю допоможе м'яке світло декоративних настільних ламп. Зверніть увагу, що з цією метою краще використовувати моделі з абажуром, адже саме завдяки абажуру вдається отримати дійсно розсіяне, приємне для очей світіння.

дизайнерские настольные лампы  Як і інші елементи освітлення, декоративні настільні лампи представлені широким асортиментом. Тому вибір потрібного товару не така й проста справа. Простіше за все вибрати варіант з тієї ж колекції, що і Ваша люстра, бра або торшер. Але не завжди виробники випускають світильники колекціями. Ми підібрали найважливіші чинники, враховуючи які Вам простіше буде зробити свій вибір:

  • призначення настільної лампи;
  • тип приміщення, в якому вона буде використана;
  • стиль інтер'єру;
  • кольорова гамма в інтер'єрі;
  • дизайн інших компонентів освітлювальної системи;
  • безпека;
  • виробник;
  • ціна.

Не варто також забувати і про технічні параметри світильника: тип лампи, тип цоколя, потужність, температура кольору та т. ін. Але, як показують відгуки покупців, це вже другорядні критерії вибору. Деякі клієнти на них навіть не звертають уваги, головними критеріями, все ж таки залишаються зовнішні параметри.

Декоративні настільні лампи – купити в Україні

У каталозі інтернет-магазину світлотехніки svetilnikof.com.ua Ви знайдете як доступні декоративні настільні лампи, так і ексклюзивні дизайнерські настільні лампи. Продукція тільки перевірених торгових марок, які давно отримали визнання українського покупця – Eglo, Italux, Nowodvorski, Mantra, Markslojd. Позитивні відгуки про товари Ви знайдете на нашому сайті. Доставка по всій Україні: Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одеса та ін.