Як правильно доглядати за світильниками?

уход за светильникамиОсвітлення є важливим елементом внутрішнього оздоблення. Це не тільки практичне і функціональне джерело світла, але й декоративний елемент. Ви повинні переконатися, що люстри, бра, торшери та інші види світильників зберігають свій естетичний вигляд протягом усього терміну їх експлуатації. Без цього вони не тільки не прикрасять кімнату, а й зіпсують загальне враження від інтер'єру. Світильники треба регулярно чистити ы обслуговувати, щоб запобігти утворенню непривабливого бруду. У цій статті ми розповімо про догляд за світильниками, детально опишемо кожен крок в процесі їхнього очищення.

Шість необхідних кроків, щоб помити люстру та інші типи світильників

  1. Вимкніть і розберіть світильник.

Першим кроком в очищенні будь-якої лампи є відключення її від джерела живлення. Це важливо з точки зору вашої власної безпеки – випадковий, навіть легкий удар струмом може мати трагічні наслідки для здоров'я. Наступний крок – розібрати світильник. Видаліть все, що не закріплено на осерді, включаючи лампочку. Підвіски, прикраси та інші елементи буде легше чистити, коли вони знаходяться на зручному для вас рівні. Таким чином, чистка люстри займе трохи більше часу, але процес буде більш комфортним і повністю безпечним.

  1. Використовуйте пилосос для очищення окремих елементів конструкції.

У всій квартирі складно знайти місця, де не буде всюдисущого пилу. Світильники не є винятком. Засмічення абажура пилом зменшить кількість генерованого світла, і з кожним днем ​​ефективність світильника буде знижуватися. Тому вам необхідно ретельно очистити освітлення.

Щоб позбутися пилу, стане в нагоді також серветка з мікрофібри. Вона акуратно видаляє пил з поверхні і в той самий час не пошкоджує її структуру. Це також дозволить легко отримати доступ до заглиблень в моделі зі складною конструкцією. Варто пам'ятати про ретельне прибирання пилососом, особливо моделей з прозорою скляною лінзою. Тут буде видно навіть найменша пропущена порошинка.

  1. Вимий абажур і лампочку.

Очищений від пилу плафон слід ретельно вимити. Перш ніж зробити це, будь ласка, зверніть увагу на той факт, що виробник люстр не залишив за собою ніяких заходів для цього. Скло та кришталь легко миються водою та м'яким миючим засобом. У магазинах побутової хімії можна купити спеціальний засіб для миття люстр.

Перед тим, як почистити світильник, перевірте на невеликій непомітній ділянці, що миючий засіб не завдає несприятливого впливу на матеріал, з якого було виготовлено пристрій. Будь-яка зміна кольору і тьмяніння поверхні означають, що вам потрібно підібрати більш м'який засіб.

Не забудьте почистити лампочку, яку ви зняли раніше. Бруд буде не тільки помітним, але і якість її освітлення буде нижчою.

  1. Висушіть промиті частини люстри.уход за люстрами

Перед тим, як приступити до технічного обслуговування і полірування світильника, ретельно висушіть попередньо вимиті компоненти освітлення. Для цього використовуйте рушники або серветки. Пам'ятайте, що вони повинні бути ніжні та м'які. Занадто жорсткі волокна можуть створити мікроподряпини на поверхні абажура або плафона, які з часом почнуть заглиблюватися.

  1. Закріпіть ефект консервантом.

Не забудьте покрити поверхню світильника консервантом. Це особливо важливо в разі використання пристроїв в приміщеннях зі складними умовами: волога ванна кімната і кухня, де на обладнанні, крім пилу і бруду, утворюються жирові відкладення. Захисне покриття зберігатиме люстру не тільки від шкідливого впливу зовнішніх факторів, а й полегшить догляд за люстрами в майбутньому – ви зможете легко і швидко позбутися від відкладених на ній забруднень.

Перш ніж звернутися до фахівця з техобслуговування, ознайомтеся з рекомендаціями виробника люстри. Пам'ятайте, що неправильно обраний препарат не тільки не спрацює, але і може зруйнувати обладнання. Паста з будь-якими гранулами або зернами може подряпати металеве покриття або лаковане дерево. Від абразивних засобів краще зовсім відмовитися, щоб чистка люстри не позначилася на її зовнішньому вигляді.

  1. Позбутися від розводів – відполірувати поверхню лампи.

Навіть чистою люстра може виглядати не дуже естетично. На ній часто залишаються смуги або відбитки пальців. Візьміть чисту м'яку тканину з мікроволокна і акуратно протріть нею окремі елементи.

Пам'ятайте, що не тільки дерев'яні та металеві деталі подякують вам бездоганним зовнішнім виглядом за зусилля, докладені до їх полірування. Це також стосується деталей зі скла або кришталю. Поверхня світильника, позбавлена ​​розводів, прекрасно розподіляє світло по кімнаті.