Як прикрасити ділянку вуличним освітленням

уличное освещение

Питанню екстер'єрного освітлення варто приділити не менше уваги, ніж інтерьерному. Адже від того, наскільки грамотно будуть підібрані світильники, залежить не тільки краса двору або присадибної території, а й безпеку тих, хто на ній перебуває. Вуличне освітлення - це не тільки ліхтарі, стовпчики і бра, це також прожектори з датчиками руху, екстер'єрні освітлення, вулично-паркові світильники. Все це може використовуватися в комплексі або окремо. Головне правильно розставити елементи освітлення і грамотно розробити всю схему. Ви можете звернутися до професіонала, який підбере елементи освітлення, детально вивчивши проект. Або ж самостійно вибрати потрібні моделі, але для цього потрібно розібратися, що ж пропонують нам виробники.

Світло для вуличного освітлення: різноманітність моделей

А в каталогах виробників представлений широкий асортимент продукції. Головна відмінність це їх призначення. Одні призначені для освітлення паркових зон, другі - для екстер'єрної підсвічування, а треті - для освітлення технічних територій. Якщо умовно то, вуличне освітлення ділитися на:

  • декоративне - служить для надання привабливого зовнішнього вигляду архітектурним, рослинним і іншим об'єктам. Таке освітлення більше служить для прикраси ділянки, може бути встановлено на власний розсуд або за рекомендацією дизайнера ландшафтів;
  • технічне - служить для забезпечення належного рівня комфорту і безпеки. Тут вже для монтажу потрібно відповідність встановленним нормам і стандартам.


Найдоцільніше використовувати комбінацію двох типів світильників, щоб вулична зона виглядала гармонійно і в той же час була безпечною для знаходиться на ній людини.

свет для уличного освещения

Світло для вуличного освітлення представлене наступними основними моделями: 

  1. Якщо є необхідність у висвітленні терас, балконів та інших складових будівлі, то краще всього замовити вуличне освітлення у вигляді настінних, стельових світильників, вуличних бра. Вони не тільки якісно висвітлять простір, а й стануть декоративною складовою екстер'єру фасаду будівлі. У даній категорії представлені найрізноманітніші моделі: бра на тримачі які щільно прилягають до стіни, підвісні світильники і стельові люстри, точкові світильники і моделі з красивими металевими плафонами. Різноманіття моделей представлено в каталозі польської торгової марки Nowodvorski.
  2. Для освітлення двору, паркової зони раціонально буде використовувати вуличні стовпчики. Особливо високо оцінюють якість світильників торгової марки Norlys. Вони можуть бути використані не тільки як предмет для освітлення, а й як прикраса ділянки. При цьому відрізняються високими якісними параметрами і тривалим експлуатаційним терміном.
  3. Великі території (наприклад, парки, сквери, прибудинкові території багатоквартирних будинків) найчастіше висвітлюють за допомогою ліхтарів. Завдяки своїй висоті і розсіяному світлі, один вуличний ліхтар висвітлює площу великого радіусу, а Ви отримуєте можливість заощадити на кількості одиниць світлотехніки. Широкий асортимент класичних моделей Ви знайдете в каталозі Norlys. Якщо ж Ви шукаєте щось ультрасучасне, то варто розглянути моделі Eglo, які ще й коштують недорого.
  4. Окрему категорію складають фасадні світильники. В основному, це вуличне освітлення представлено компактними моделями, що служать для підсвічування арок, ніш та інших елементів екстер'єру будівлі. Вони виділяють переваги і в той же час здатні приховати недоліки. Широкий асортимент фасадних світильників можна знайти в каталозі ТМ Searchlight.
  5. Для освітлення зони підходу до будинку, парковок, великих рівних територій, зони біля басейну та інших водойм, маркування сходів використовуються вкопують вуличні світильники. Джерело світла прихований в міцному корпусі, який закопується в землю. Такі світильники здатні витримувати навіть сильні механічні дії.
    1. Для освітлення зони підходу до будинку, парковок, великих рівних територій, зони біля басейну та інших водойм, маркування сходів використовуються вкопують вуличні світильники. Джерело світла прихований в міцному корпусі, який закопується в землю. Такі світильники здатні витримувати навіть сильні механічні дії.

Вуличне освітлення на сайті svetilnikof.com.ua

Якщо Ви не бажаєте витрачати багато часу на пошуки відповідного освітлення, то обов'язково зверніться в наш інтернет-магазин. В одному каталозі представлені світильник, здатні виконувати різнотипні завдання. Пропонуємо також можливість придбання товарів у роздріб і оптом, приватним та юридичним особам. Професійні консультанти, а також відгуки покупців допоможуть підібрати підходящу модель в певному ціновому діапазоні. Доставка здійснюється по всій Україні одним з обраних клієнтом способом.