Як вибрати вбудовані світильники в натяжну стелю?

На сьогоднішній день вбудовані світильники є одними з найбільш затребуваних приладів для установки в натяжні стелі. Це пояснюється доступною ціною таких виробів, а також відносною легкістю установки. Вбудовані світильники в стелю можуть монтуватися в приміщеннях будь-якого типу і виконувати функцію основного або додаткового освітлення. Їх можна вибудовувати у різному порядку, а також поєднувати з іншими джерелами світла. Але при виборі таких пристроїв потрібно враховувати деякі рекомендації.

Зміст:

У чому особливість натяжних стель у плані влаштування світла?

Основна складність цього виду обробки стелі полягає в абсолютній непереносимості підвищеної температури. Адже багато освітлювальних приладів під час роботи сильно гріються, тому їх установка може призвести до розплавлення прилеглої ПВХ-плівки.

Ще одне обмеження полягає у неможливості кріплення конструкції безпосередньо на полотно стелі. Для цього потрібно використовувати особливі несучі конструкції, їх називають закладні. Візуально вони виглядають як пластикові платформи, що кріпляться на металевих підвісах, зафіксованих у свою чергу на бетонному перекритті. Заставні перебувають за полотном ПВХ, нижня частина їх розташована на одному рівні з покриттям.

У місці планованого кріплення точкового світильника потрібне попереднє встановлення пластикових протекторів. Це термокільця, які знижують ризик перегріву плівки, а також запобігають розтягуванню країв отворів.

Які бувають види світильників, що вбудовуються?

вбудовані світильники для натяжних стельВбудовані стельові світильники відрізняються за особливостями конструкції, а саме, за способом регулювання напрямку променів світла. Зокрема, вони можуть бути:

  • Фіксовані. Такі світильники для натяжних стель, що вбудовуються, світять лише вниз, їх застосовують переважно для загального освітлення, монтуючи групами.
  • Поворотними. Ці моделі найбільш функціональні, вони добре підходять для монтажу в тих місцях, де необхідно спрямовувати потік світла в певне місце. Це може бути обладнана зона для читання, робоче місце та ін.

Стельові світильники для натяжних стель можуть ділитися на види в залежності від особливостей конструкції і монтажу. Вони можуть бути:

  • Точковими. У цих виробів корпус, компоненти кріплення та дизайн створюють одне ціле. Точкові світильники монтують усередину стелі, щоб створювати спрямований потік світла.
  • Підвісними. Мають на увазі установку на поверхню перекриття, вимагають застосування жорсткого кріплення та спеціального підвісу для регулювання.
  • Лінійними. Найчастіше монтуються в офісах чи на виробництвах. Найчастіше мають вигляд світильників, обладнаних люмінесцентними лампами. Можуть кріпитися на підвісах чи гаках.
  • Каскадними. Ці світлодіодні світильники для натяжних стель також називають слоти, вони використовуються для освітлення або підсвічування окремих ділянок приміщення. Мається на увазі наявність каркаса та особливого поворотного механізму, на якому кріпляться лампи. Допомагають урізноманітнити інтер'єр.

Вбудований світильник в натяжну стелю може мати різну потужність залежно від типу лампи, що вбудовується.

Що потрібно враховувати при виборі світильників, що вбудовуються?

Під час ремонтних робіт одразу розплануйте, як буде облаштовано освітлення. Це допоможе замовити одразу все, що буде потрібно для монтажу, дозволить правильно встановити заставні для світильників, продумати їхню кількість та розрахувати потужність. Також враховуйте наступні рекомендації:вбудовані світильники для натяжних стель

  • Віддавайте перевагу сучасним світильникам. Наука не стоїть на місці, тому не варто використовувати вже застарілі моделі врізних світильників, які мають значні габарити. Адже їх монтаж вимагає опускання полотна стелі на 8-9 см. Сучасні стельові світлодіодні світильники, вбудовані в стелю, відрізняються плоскою формою, для їх установки потрібно не більше 5 см вільного простору.
  • Відмовтеся від квадратних світильників. Для них необхідні особливі заставні та квадратні термокільця, які не надто добре забезпечують натяг полотна.
  • Використовуючи врізні світильники, не забудьте перевірити розміри «спідниці», її висота повинна становити мінімум 1 см, в іншому випадку візуально будуть помітні елементи монтажу.
  • Збираючись купити врізні світильники для суміщеного санвузла або ванної кімнати, обов'язково вивчіть маркування, яке вказує на вологозахищеність (IP). Поруч із такими літерами завжди пишуться цифри, перша вказує на рівень захисту від пилу, друга визначає інтенсивність вологозахищеності. У ванній кімнаті краще вбудовувати модель, де друга цифра буде не менше 4, а якщо на світильник можуть потрапити струменя води – не менше 5.

Де купити світильники для натяжних стель?

Інтернет-магазин Svetilnikoff пропонує широкий вибір різноманітних світильників, які можуть використовуватись для встановлення на натяжні стелі. Вартість таких виробів багато в чому визначається будовою, якістю та брендом. На сайті Svetilnikoff є докладний каталог світильників для натяжної стелі, в якому за допомогою зручних фільтрів можна підібрати освітлення від найкращих європейських виробників. В асортименті є різні за ціною моделі – як і дешеві, так і дорожчі.

Офіс знаходиться в м. Київ, можливе самовивезення. Здійснюємо швидку та відносно недорогу доставку по всій Україні, в Харків, Одесу, Дніпро, Запоріжжя та Львів товар дійде буквально за пару днів.