Люстри для передпокою: актуальні рекомендації на 2024 рік

люстри для передпокою 2021-2022Вибір люстри в коридор – це складне завдання. Адже вона має дарувати затишок досить маленькому приміщенню, роблячи його комфортним. А ще від неї багато в чому залежить первісне враження від кімнати, а у разі приходу гостей і від усієї оселі. Тому важливо враховувати останні течії моди та інтер'єр приміщення. Люстри для передпокою 2024 можуть бути виконані у різних стилях. Спробуємо розібратися в тонкощах вибору більш докладно.

Зміст:

Особливості вибору люстри для передпокою 2024

Замислюючись про те, як вибрати люстру в передпокій, необхідно спочатку оцінити розміри даного приміщення. Зокрема, у досить великій кімнаті краще встановити кілька джерел освітлення, непоганим варіантом буде точкове освітлення або поєднання центральної люстри з кількома бра. У невеликому коридорі точно не потрібно вішати громіздку люстру, адже вона зробить помешкання візуально меншим за розміром.

Важливо, щоб у передпокої було гарне освітлення – не гірше, ніж у інших кімнатах. Тому світильник має бути не тьмяним, проте світло від нього не повинно різати чи дратувати очі.

Також, роздумуючи над тим, які люстри підходять для коридору, необхідно враховувати розташування освітлювального приладу. Грамотний вибір допоможе зонувати простір та зробити кімнату візуально просторішою.

Звісно ж, варто враховувати й стиль. Адже люстра має органічно доповнювати інтер'єр, а не виглядати, як стороннє включення та окрема складова.

Які бувають люстри у передпокій?

Замислюючись, як правильно вибрати люстру в передпокій, необхідно насамперед враховувати типи цих приладів. Виробники пропонують величезну кількість моделей на будь-який смак і за різною ціною, але в цілому люстри для передпокою бувають:як вибрати люстру в передпокій

  • Підвісні. Це класичні моделі, в яких джерело світла розташоване на деякій відстані від стелі. Конструкція може підвішуватися на спеціальній "нозі", ланцюжку або звичайному дроті. Завдяки цьому вони чудово висвітлюють нижню частину приміщення. Підвісна конструкція досить габаритна і не підходить для розміщення в тісному передпокої. Але вона допомагає відвернути увагу від дефектів стелі.
  • Стельові. Вони є досить дешевими, кріпляться впритул до стелі, завдяки чому дають розсіяне світло, яке не б'є по очах. Найкращим чином підходять для невеликих коридорів та приміщень з низькою стелею. Але при монтажі в просторих кімнатах їх краще доповнити іншими джерелами світла.

Окрему групу складають бра, які можуть кріпитися на стінах, як додаток до основного освітлення. Також багато типів сучасного дизайну мають на увазі монтаж точкової освітлювальної системи – кількох світлодіодних світильників, встановлених у необхідних місцях.

Люстри для передпокою залежно від стилістики

Розмірковуючи, яку люстру вибрати для передпокою залежно від дизайну, можна дослухатися наступних рекомендацій:

  • Модерн. Тут чудово матиме вигляд люстра з соковитими яскравими відтінками кольору, яка притягуватиме увагу й стане своєрідним акцентом. Також можна віддати перевагу хитромудрим формам. Можна використати кілька нестандартних світильників та розмістити їх асиметрично.
  • Класика. Люстри для передпокою в інтер'єрі класичного стилю можуть мати вигляд витонченої моделі з кришталевими або скляними деталями, а також безліч додаткових елементів (наприклад, підвісок). Непоганим вибором буде люстра, що імітує старовинний ліхтар чи канделябри.
  • Хай-тек. Тут підійде виріб з металевим каркасом – хромованим або нікельованим. Також можна вибрати люстру строгих геометричних форм.
  • Азіатський стиль. У такому передпокої найкраще буде виглядати світильник з натуральних матеріалів, наприклад, бамбука або дерева.

Поради щодо підбору люстри для передпокоюлюстра для прихожей и коридора

Плануючи купити ідеальну люстру для передпокою, варто враховувати кілька простих порад дизайнерів:

  • У квадратному передпокої чудово представляються моделі у формі кола або квадрата, які слід закріпити в центральній частині.
  • Прямокутний передпокій ідеально доповнюється світильником довгастої форми.
  • Для вузького коридору краще замовити модель із не дуже широким плафоном – не більше третини ширини приміщення.
  • Для освітлення передпокою великої довжини можна замовити кілька світильників із плафонами у формі квадрата або кола.
  • Чудовим варіантом для освітлення передпокою можуть стати поворотні плафони, які кріпляться на гнучкому шлангу або більш жорсткому тримачі. Вони дарують дійсно необмежені можливості та дозволяють перетворити будь-яке приміщення.

Інтернет-магазин Svetilnikof пропонує широкий вибір різноманітних люстр для передпокою на будь-який смак за адекватною вартістю. У нас можна придбати як недорогі вироби, так і моделі з останніх колекцій відомих дизайнерів. Досвідчені менеджери надійно запакують покупку та організують швидку доставку в будь-яку точку України. У великі міста (Одесу, Київ, Львів, Запоріжжя, Дніпро, Харків) товар доїде вже за 1-2 дні, а в невеликі – за 2-5 днів.