Люстри в стилі кантрі – багатогранність завжди в тренді

Коли в інтер'єрі присутні предмети, які по-різному розкриваються в атмосфері при денному природному освітленні або в напівтемряві вечора, він ніколи не буде нудним і одноманітним. Продемонструвати багатоликість здатні люстри в стилі кантрі. Здавалося б, прості світильники без химерного декору та помітності, а скільки дизайнерських хитрощів можна реалізувати за їх допомогою!

Зміст:

Головні відмінні риси

  1. люстри в стилі кантріПриродна відтінкова гама. У фаворі природна палітра – пісочний, оливковий, лавандовий, коричневий кольори. Жодних яскравих акцентів та контрастних вкраплень.
  2. Скромний, але не банальний декор. Підкреслюють сільський стиль натуральні матеріали, груба обробка деревини, відсутність хромованого блиску металевих деталей, надання їм нальоту років, патини.
  3. Простота форм. Головний упор зроблено на текстуру матеріалів, що добре проглядається, а не неприродні вигини деталей.
  4. Натуральні матеріали – мідь, скло, дерево, тканина. Люстри кантрі, зазвичай, мають текстильні абажури.

Коротка характеристика світильників у сільському стилі – це вишукана простота. Вони генерують приємне для очей, м'яке, ненав'язливе освітлення.

Такий різний кантрі

У багатьох щасливчиків дитинство асоціюється із затишним будиночком у селі, з верандою, залитою сонячними променями, що пробиваються через великі вікна, запахом свіжого хліба або тільки-но печених пирогів. Саме в гонитві за цими відчуттями стали облаштовувати інтер'єри у сільському стилі.

Перенести шарм заміського будинку до квартири галасливого мегаполісу допоможе люстра кантрі. Купити її варто для створення комфорту, природності та функціональності. При цьому у кожній країні сільський стиль трактується по-своєму. Сьогодні існує безліч напрямків етно кантрі:

  • італійський – арочні віконні та дверні отвори;
  • англійський – елегантність, чепурність, але простота форм;
  • швейцарський/австрійський (він же шале) – альпійська свобода;
  • французький (співзвучний з провансом) – яскравість та життєрадісність.

Як вибрати світильник

люстри в стилі кантріВ денний час у приміщенні досить природного світла, адже вікна не прийнято завішувати щільними гардинами. Сільські люстри – це не декор чи художній акцент, а перш за все функціональність. Застосування холодного білого світла від галогенних, люмінесцентних або енергозберігаючих ламп – табу.

Ідеально підходять світильники із зістареними плафонами, тримачами або абажурами із текстилю різної щільності. Принципово важливо зробити відступ від еклектики та змішування стилів. Кантрі досить самостійний, не любить експериментів із текстурами. Але сільський стиль люстр ідеально підходить як контрастне вкраплення в інтер'єри інших стилів. З співзвучними, спорідненими концепціями (етніка, прованс) вони гармонійні, з хай-тек, мінімалізмом і лофтом виграшно контрастують, а з шебі-шик та фьюжн виглядають дуже цікаво. Такі світильники здатні трохи знизити градус манірності і химерності в бароко, ампірі.

Яка вона – світлотехніка кантрі?

  1. Основа з металу – латунь, бронза з нальотом патини або матовістю, але не глянцевим блиском та поліруванням.
  2. Тканинні абажури різної щільності та розмірів або зовсім без них.
  3. Лампи під старовину, як у підвісі DRIFTWOOD від італійського Ideal Lux. Якщо джерело світла не прикрите плафоном/абажуром, воно обов'язково стильне (переважно на кілька ниток розжарення).
  4. Ненав'язливий декор. Тримач у вигляді хитромудрої корчі – чим не самодостатня прикраса?
  5. Стилізація під старовинні ліхтарі, свічники тощо.

Досвід світових розробників в Україні

В Україні підібрати люстри у стилі кантрі пропонує наш інтернет-магазин Svetilnikof. Величезний вибір продукції відомих брендів Mantra (Іспанія), Ideal Lux (Італія), Markslojd (Швеція) для кімнат різного призначення та квадратури. У приватний заміський будинок, котедж або квартиру – в каталозі Ви точно підберете оптимальні рішення під свої дизайн-проекти. І хто, як не місцеві мешканці, знають усі тонкощі стилю конкретного регіону?

Облаштувати житло у стилі «американського ранчо», «альпійського шале», «англійської садиби» досить просто, а зонувати кімнату підвісом, люстрою чи торшером допоможемо ми. У Svetilnikof зібрано обладнання для перетворення будь-якого простору. У нас ви можете купити в роздріб та оптом світильники. Доставка замовлень у Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Одесу.

Запропоновані в асортименті моделі ідеально виглядають вдень як художнє доповнення зони стель, а ввечері розкривають весь свій потенціал краси, оригінальності і незвичайності простих форм. Потоки світла м'яко розподіляються у просторі, не створюють нав'язливих контрастних переходів та дратівливих відблисків. Спокій, тиша та умиротворення.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід