Регулювання освітлення в кімнаті: димери для світильників

Реалізація проектів освітлення кімнати – складний процес. А якщо зважити на різне сприйняття користувачів інтенсивності світіння для приміщень загального користування, цей процес ще ускладнюється. Комусь надмірно яскраво, іншим хочеться максимальної потужності світлотехніки. Що робити, купувати декілька люстр? Вихід набагато простіший – вибрати димер для світильника. Невеликий модуль сумісний із будь-якими пристроями генерації світла.

Зміст:

Що таке димер

димер для світильникаЦе електронний пристрій або регулятор світла для настільної лампи, люстри, підвісу та іншої світлотехніки. Перші моделі відповідали лише за яскравість свічення ламп, а сучасні стали багатофункціональними:

  • керують інтенсивністю світіння;
  • відповідають за автоматичне відключення/плавне включення світла;
  • підтримують різні режими роботи (блимання, як стробоскоп, затемнення ін.);
  • дистанційне керування і т. і.

Можливість зміни потужності ламп дає масу плюсів: мінімізуються ризики стрибків напруги, стабілізується її подача на світильник, зі зміною яскравості змінюється спектральний відтінок світіння, з'являється можливість контролювати групу світильників і продовжити ресурс роботи джерел світіння.

Особливості сучасних димерів

Регулювання світла у кімнаті здійснюється різними пристроями. Класифікація проводиться за такими критеріями:

  • виконання та тип конструкції – поворотні, поворотно-натискні, кнопкові, сенсорні;
  • керування – механічне, сенсорне, дистанційне через пульт, акустичне (плесканням в долоні, голосом). Останній тип застосовується у системах «розумний дім»;
  • спосіб монтажу – зовнішній на стіну як вимикач, на DIN-рейку електрощитової або розподільну коробку електромережі. Для прихованого монтажу підходять модулі дистанційного та акустичного керування.

Регулювання освітлення ламп різного типу здійснюється димерами Leading Edge («відсікання по передньому фронту») або Falling Edge (димер по тилу або задньому фронту). Перший розроблений для ламп розжарювання та галогенних джерел. Для світлодіодів він підходить лише за умови сумісності, вказаної в інструкції напівпровідникових кристалів. Модулі Falling Edge менш поширені. На старті розроблені для флуоресцентних ламп, зараз вони якнайкраще підходять для світлодіодних систем.

Що потрібно враховувати при освітленні кімнати лампами з функцією димера

димер для світильникааПеред користувачами можуть виникнути 2 типи завдань: вирішити, як вибрати димер під вже наявну світлотехніку, або де знайти світильник із регулюванням. Другий варіант легший, адже виробники пропонують масу рішень, здатних змінювати яскравість та колір свічення.

Перед покупкою самого димера, переконайтеся, що він і лампи будуть сумісні. У чому складнощі? Побутова електромережа в 200 V змінного струму, а світлодіодні джерела сприймають 12-24 V постійного струму. Проводить цю "трансформацію" мініатюрний драйвер, який знаходиться в самій лампі або конструкції світильника. Якщо підключити димер, драйверу складніше зрозуміти команди від нього та адаптувати потужність джерела свічення. Сумісність лампи та регулятора – головна ознака їхньої роботи «на одній хвилі».

Щоб лампа регулювання температури працювала коректно під ваші запити, пам'ятайте, що світлодіодні джерела майже не змінюють спектр світіння при зменшенні потужності. Для кожної кімнати легко підібрати комфортний відтінок. Нейтральний, теплий, холодний – вибір за вами. Вказані виробником характеристики світіння стосуються роботи лампи на повну потужність.

Купівля адаптивних систем в Україні

Потрібне якісне та зрозуміле регулювання освітлення в кімнаті чи виробничому приміщенні? Усе для цього необхідне купити пропонує інтернет-магазин Svetilnikof. У каталозі є світильники з лампами розжарювання, галогенними, світлодіодами із уже передбаченою зміною потужності, а також світлотехніка, сумісна з сучасними димерами.

Фахівці онлайн-майданчика Svetilnikof допоможуть підібрати світлорегулятор під потрібний світильник, створити в житловому чи комерційному просторі оптимальну, зручну систему освітлення, адаптовану під ваші побажання та вимоги. Про це стверджують усі відгуки задоволених користувачів.

У Svetilnikof лампа з регулюванням кольору обійдеться вам недорого, адже тут виставлені товари безпосередньо від виробників. Жодних посередників та переплат, тільки доступні ціни на сертифіковані товари. Бюджетні рішення та ексклюзивні лімітовані серії світлообладнання. Є пропозиції для клієнтів різної покупної спроможності. Функцією димера можуть бути обладнані люстри, підвіси, бра, настільні лампи, вбудовані світильники – вибирайте будь-яке рішення на сторінках Svetilnikof. Доставка замовлень у Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Одесу.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід