Поради як освітити об'ємне приміщення в стилі лофт

освітлення в стилі лофтПростір на стриху, адаптований під житловий фонд, приваблює свободою, простором та можливістю відчути себе креативним дизайнером. Максимальна відкритість, відсутність перегородок, дверей, збереження автентичності обробки (чиста цегляна кладка, неотесаний камінь, бетонні стіни, необроблене дерево тощо), максимум натуральних матеріалів - набір унікальних якостей. Тому організувати освітлення лофт кімнат ви можете абсолютно ексклюзивно.

Загальні правила

У приміщеннях цього стилю немає відполірованих поверхонь, традиційно білих стель і стін, від яких відбивалося б світло і примножувалася його інтенсивність. Високі стелі і максимум простору вимагають використання різнорівневих пристроїв освітлення.

Слушні рекомендації як освітити велику кімнату, де переважає або лише проглядається в деталях стиль лофт:

  • максимально багато світла. Великі панорамні вікна вдень ​​наповнюють простір світлом і легкістю, а в нічний час ці ж завдання лягають на світлотехніку. Одна центральна люстра, якою би масивною вона не була, не зможе впоратися з цим;
  • чітке розмежування кімнати. Стиль лофт не сприймає перегородок. Найчастіше це простір студійного типу, де поєднана вітальня, кухня, спальня. Різноспрямовані потоки світла контрастної інтенсивності, більш яскраві плями і промені на певних предметах інтер'єру або групі об'єктів зможуть стати відсутніми елементами зонування. Тематичні куточки легше виділити різноплановими джерелами світіння;
  • обов'язкова багатоярусність. Тільки стельові світильники без відгуку в настінних, підлогових моделях виглядають нудно. Порожні стіни або особлива фактура обробки не привертає увагу, всі «фішки» лофт залишаються в тіні. Якщо простір розсічений верхнім, середнім, нижнім світлом, його просторість не губиться, а набуває затишність і візуальний комфорт.

Освітлення великих приміщень вимагає безлічі освітлювальних приладів. Їх кількість безпосередньо залежить від площі простору. Для реалізації принципу багатоярусного світла обов'язково потрібні світильники на стелю. Можна зіграти на контрастах - встановити масивні люстри-шандельєри, які серед дерев'яних балок, цегляної кладки, нарочито виставленої проводки будуть оригінальним смисловим центром. Або підіграти основному концепту мінімалізму і лаконічності - підвісні поодинокі лампи, розташовані на різній висоті, створять каскад світла, але не стануть перевантажувати простір.

Трохи витонченості і домашнього затишку в стиль лофт принесуть настільні лампи, торшери, бра. Вони можуть перегукуватися по дизайну з основними джерелами світла або бути контрастним доповненням. Прожектори, антени на триногах (наприклад, ZumaLine ANTENNE), старовинні ліхтарі і вінтажні лампи - безліч цікавих варіантів.

Призначення кімнат

освітлення великих площСтиль лофт використовувати можна в приватному будинку і квартирі. Успішність підбору меблів і її розстановка безпосередньо залежить від правильності освітлення. Як освітити велику кімнату такого зразка? Все залежить від її функціональних особливостей.

Спальня

Це приміщення особливої атмосфери спокою і безтурботності. Краще підбирати лампи м'якого теплого світіння. Додати затишку і камерності допоможе люстра на довгому підвісі з направленим вниз світлом (так скрадається частина високої стелі), торшер прожекторного типу, який можна направити в будь-яку сторону, чітке освітлення прямо над зоною сну, будуарним столиком або куточком для читання. Обсяг приміщення злегка обігрується, але просторість і легкість, за що так цінується лофт, залишається.

Вітальня

Кімната, де завжди панує бадьорість, активність і гостинність. Сюди відмінно підійде освітлення в стилі лофт з властивим різнорівневим розміщенням світильників. Люстри з металу, дерева, більш сучасні технічні трекові системи, підвіси над кожною значущою зоною інтер'єру - ваше завдання забезпечити якомога більше різнобічного світла. Для створення м'яких, ненав'язливих акцентів можна використовувати бра, торшери, настільні лампи, споти.

Кухня

Освітлення великих площ (кухні-студії) крім декоративної виконує чисто утилітарну функцію - замінює стіни і різні перегородки. Грамотно встановлені світильники поділяють простір на робочу зону і зону для частувань, візуально наближає віддалену стіну, виправляє асиметрію.

Над кухонним островом або робочою зоною краще використовувати термостійкі підвіси, точкові врізні модулі, вологозахищені споти. А незвичайна люстра, опущена над обіднім столом, буде вдалим акцентом.

У нашому інтернет-магазині Svetilnikof ви знайдете безліч світильників від Markslojd, Nowodvorski, TK-lighting, Ideal lux для реалізації цікавих дизайн-проектів.