Точкові світильники для натяжних стель

Зміст:

Громіздкі люстри, настільні світильники – все це потроху втрачає актуальність. Сучасні інтер'єри все більше мають на увазі мінімалістичний стиль, який поширюється і на освітлювальні прилади. Натяжна стеля з точковими світильниками – ось, що найчастіше зустрічається на картинках з Пінтересту та в проектах від популярних дизайнерів. Це красиво, практично та дуже стильно.

Точкові світильники для натяжної стелі: види та особливості

Ще кілька років тому світильники для точкового освітлення були однакові. Наразі виробники подбали про різні варіанти таких виробів. Розрізняють три їх види:

Врізні світильники розділяються на фіксовані таі поворотні. Поворотна конструкція передбачає ніжку за допомогою якої промінь світла можна направляти під бажаним кутом нахилу.

Всі світильники точкові для натяжних стель мають кілька особливостей.

  1. Вбудовані прилади вимагають мінімум 47-16 см міжстельового простору.
  2. Якщо хочете використовувати недорогі лампи розжарювання, підійдуть тільки підвісні варіанти.
  3. Якщо плануєте купити галогенні лампи, вибирайте не більше 40 Вт, цього буде достатньо.
  4. Хорошим рішенням є люмінесцентні лампочки, єдиний недолік – висока вартість.
  5. Світлодіоди – популярне рішення, яке підходить для будь-яких стель та натяжних, в тому числі. Вони гарні, довговічні та дуже економічні. Мінус – висока ціна.

Для повноцінних світлодіодних світильників передбачається адаптер.

Як відбувається встановлення точкових світильників у натяжну стелю?

Монтаж роблять завжди за одним принципом. Світильники кріплять до стелі, потім у тканини прорізають отвори потрібного розміру. Кріпити на тканину не варто, вона може деформуватися і втратити презентабельний вигляд. Є й деякі рекомендації щодо відстані, на якій світильники мають розташовуватися один від одного:

  • 30 см один від одного;
  • 20-25 см від кутів.
  • 50-60 см від стін.

Цей параметр може коригуватися. Має значення розмір кімнати, кількість та габарити світлових приладів.

Як підібрати точкові світильники на натяжну стелю?

Щоб вибрати точковий світильник у натяжну стелю, потрібно проаналізувати такі параметри:

  • тип лампи та її розмір;
  • стиль та матеріал виготовлення;
  • спосіб монтажу.

При роботі з натяжною стелею слід пам'ятати, що він виготовлений з вінілу або спеціальної тканини. Тобто лампочки не мають сильно нагріватися, щоб не спровокувати займання. Максимальна потужність не має перевищувати 60-80 Вт. Серед інших вимог – термокільце. Найкраще зарекомендували себе LED-лампи або діоди.

Важлива й кількість світильників, проте тут має значення, чи хочете ви висвітлити все приміщення або просто облаштувати додаткове підсвічування конкретної зони. Для повноцінного освітлення кімнати розміром 25 м2 потрібно 15-16 світильників. При цьому розташування світильників на стелі не має значення. Тут уже справа ваших побажань та фантазії.

Замовити світильники для натяжних стель можна у магазині Svetilnikof

В інтернет-магазині Svetilnikof є всі види точкових світильників для стель, від дешевих до преміум-класу. Можна замовити безкоштовну доставку товару у Київ, Львів, Дніпро, Харків, Запоріжжя, Одесу та інші міста України. Ми працюємо 7 днів на тиждень, а наші менеджери готові надати професійну консультацію щодо кожної одиниці продукції, представленої на сайті.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід