Керування світлом з телефону – чи варто інвестувати?

Багато років тому в науково-фантастичних фільмах існували «розумні будинки», де за допомогою голосу можна було керувати комунікаціями, освітленням, електроприладами. Зазвичай це були прогнози приблизно на 2100 рік. Як не дивно, більшість людей ще не знає, що в наш час вже існує інтелектуальне домашнє освітлення, яке підвищує рівень комфорту та зручності життя. Ще кілька років тому ніхто не передбачав, що ми зможемо контролювати освітлення нашого будинку зі своєї кишені за допомогою смартфона. А сьогодні керування світлом з телефону – тренд, що набирає обертів.

керування світлом через смартфон

У цій статті ми познайомимо вас з інтелектуальним освітленням, яке може організувати кожен з вас. Ви дізнаєтеся, які плюси та мінуси має управління світильником з телефону. Які переваги ви отримуєте завдяки цьому рішенню?

Управління світлом зі смартфона: види й можливості

Фразу «розумний дім» кожен з вас, напевно, чув неодноразово. Навіть якщо ви не цікавитеся останніми новинами в галузі будівництва та оздоблення будинків або квартир. Не можна приховати те, що управління світлом зі смартфона або планшета, звучить приголомшливо, сучасно і вкрай заманливо.

Смартфон – це річ, яка є у кожного з нас сьогодні. При цьому ми завжди носимо його з собою. Використовуючи дистанційне керування світлом з телефону, ми можемо буквально керувати освітленням будинку, не встаючи з ліжка, що, безумовно, підвищує наш комфорт. Світильники, керовані телефоном, також можуть бути налаштовані на певний час, тому, якщо, наприклад, ми встаємо дуже рано – у нас не буде проблем з пробудженням або переміщенням в темній кімнаті. Через те, що все домашнє освітлення сконцентровано в одній системі, керувати ним дуже просто.

Як це працює?

Дивно, але дуже легко. Сучасне бездротове з'єднання дозволяє вам керувати освітленням  з будь-якої точки світу:

  1. Зазвичай все управління здійснюється передачею сигналу. Приймачі та передавачі дозволяють відправляти інформацію з наших пристроїв управління на цільові лампи або світильники.
  2. Інфрачервоне (ІК) керування також є популярним стандартом, який до того ж є одним з найпростіших та дешевих рішень. Завдяки ІК ви можете керувати освітленням за допомогою пульта в межах 5-10 метрів.
  3. Bluetooth-керування дозволить вам керувати освітленням на відстані від 10 до 100 метрів, в разі інтелектуального Bluetooth-керування можна спілкуватися за допомогою смартфона або планшета.
  4. Управління за допомогою мережі WiFi дозволить здійснювати зв'язок з будь-якого місця з доступом до мережі. Саме за такою системою здійснюється управління світлом зі смартфона.

Все це забезпечує інтелектуальний зв'язок з пристроями та бездротове управління освітленням.

Як керувати світлом через телефон?

керування світлом з телефону

Дистанційне керування люстрою з телефону було б неможливим без спеціальних додатків. Якщо ми хочемо керувати освітленням за допомогою нашого смартфона, вони необхідні. Багато компаній мають свої власні додатки, наприклад, для управління мережею ZigBee інтегровані додатки, доступні для Android і IOS. Управління освітленням для Android або IOS – не єдине рішення. Марка Mi Light забезпечує дистанційне керування і джерела світла Mi, яке контролюються системою управління Mi Light. Це рішення дозволить вам створити комплексну систему розумного будинку, в якій ви зможете одним рухом керувати всім домашнім освітленням.

Управління світлом через телефон: переваги

  1. Менше рахунків, більше порядку. Віддалене управління освітленням з телефону – це не тільки зручно. Ймовірно, кожен з нас хоча б раз забував вимикати світло, виходячи з кімнати – такі ситуації впливають не тільки на рахунок за електроенергію, але й на надмірне використання ресурсу світильника. Використовуючи інтелектуальні сучасні рішення, вам не потрібно повертатися додому або в офіс, щоб вимкнути світло. Адже зробити це можна з будь-якого місця, де є доступ до мережі Інтернет.
  2. Простий та інтуїтивно зрозумілий спосіб управління. Сьогодні у кожного є телефон і майже у кожного – смартфон. Навіть зовсім маленькі діти можуть використовувати цю техніку. Оскільки ми добре знайомі з технологією, яка використовується для створення смартфонів, програмне забезпечення для управління освітленням також буде простим та інтуїтивно зрозумілим для нас. Замість того, щоб ретельно клацати вимикачем кожен раз, ми зможемо координувати роботу всієї установки в будинку або квартирі тільки з одним пристроєм, і впровадження подібного рішення не таке вже й дороге.

Керування світлом через Інтернет, як і інтелектуальне освітлення будинку, на даний час є новинкою, але з кожним роком вирішення такого типу набирають популярність. Це не тільки через зручності, але перш за все через можливість реального скорочення наших рахунків за електроенергію.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід