Що краще вибрати люстру або світильник?

чим відрізняється люстра від світильникаПовернення до схеми освітлення відомими всім плафонами започаткував новий етап на шляху стельових світильників. Але при цьому люстри в традиційних та сучасних формах теж не припиняють дивувати. Однак, що краще вибрати – люстру або світильник, щоб джерело світіння добре поєднувалося з інтер'єром будинку та дбало про ваш комфорт при використанні простору?

Не кожна люстра та не кожен світильник виконуватимуть призначену задачу, якщо вони встановлені в неправильному місці або на неправильній висоті. Одна з найпоширеніших дилем наших клієнтів надихнула на обговорення сьогоднішньої теми. «У мене проблема ... Які люстри та світильники будуть краще виглядати в головній точці моєї вітальні? Підвісна люстра або стельовий плафон? Що потрібно враховувати при виборі моделі?» Останнє питання є ключовим. Вибір між люстрою та підвісним світильником може бути надзвичайно простим, оскільки найбільш важливим аспектом є висота вашої квартири. Він звужує вибір до певної категорії освітлення, на якій ґрунтуються наступні рішення щодо світлотехніки.

Люстра – освітлення поза часом

Люстри родом із середньовіччя. У той час ці споруди, пов'язані з соціальним престижем, з'являлися тільки в величних замках та церквах. Призначені для освітлення приміщень великого розміру, вони здебільше складалися з ланцюгів та основного каркасу з кованого металу або дерева, який згодом був доповнений свічками. У більш пізні роки структура світильника перетворилася на приголомшливі форми з цікавими орнаментами. Люстри найчастіше відрізняються гарними прикрасами та великою кількістю декоративних елементів зі скла або кришталю.

Люстри завжди оснащені розсіювачем – рамою з безліччю точок світла, тому вони найкраще працюють над столом. Світіння, яке вони поширюють, рівномірно освітлює обрану ділянку.

Проте, невизначеність щодо відстані між люстрою та підлогою залишається ключовим аспектом, який необхідно враховувати при виборі освітлювального приладу. Отже, яка оптимальна висота для розміщення цього типу освітлення в центрі вітальні або над зоною відпочинку? Відповідь – мінімум 2 метри над підлогою та мінімум 70 см від стелі. Ви запитаєте, чому так високо? По-перше, люстра, яку ви виберете, буде мати гарний вигляд, а по-друге, в цьому положенні вона подбає про вашу безпеку – вам не доведеться турбуватися про те, що більш високі члени родини будуть чіплятися головою об край світильника. Розташована таким чином люстра додатково дасть рівномірно розподілене світло та не призведе до оптичного зменшення приміщення.

Світильник – невід'ємна частина стелі

світильники та люстриСвітильники – це досить об'ємна категорія світлотехніки. Але в цій статті будемо називати світильниками плафони, безпосередньо прикріплені до стелі або вбудовані в підвісні стельові конструкції. Вони набули популярності в 1950-х роках. Чим відрізняється люстра від світильника? Люстра – це досить об'ємні моделі частіше з декількома джерелами світла, які звисають зі стелі. Світильники – більш компактні пристельові моделі. У каталогах торгових марок Eglo, Italux, Nowodvorski, Searchlight ви знайдете безліч світильників, починаючи від мінімалістичних композицій, які майже поєднуються з яскравим стелею, та закінчуючи пишними конфігураціями, що складаються з тканин, металевих деталей та керамічних орнаментів. Стельові світильники будуть працювати скрізь, де розміщення люстри неможливо, тобто в приміщеннях нижче 3 метрів. Через те, що ми прикріплюємо їх безпосередньо до стелі, а іноді навіть до стіни, це означає, що вони не перевантажують своєю формою та не зменшують й без того невеликий простір. Освітлення також вплине на комфорт мешканців при пересуванні, і, якщо воно організовано правильно, вдасться досягти ідеального ефекту.

Використання світильників набагато ширше, ніж люстр. Ви можете розмістити їх практично в будь-якій кімнаті – вітальні, їдальні, кухні, передпокої або дитячій. Моделі з двосторонньою конструкцією рекомендуються спеціально для спалень, де вони створюють затишну атмосферу, в той час як моделі з відкритим верхом працюватимуть в дуже маленьких інтер'єрах, тому що відбите від стелі світло оптично розширить простір.

Часто дизайнери використовують світильники та люстри в одному проекті. Це дозволяє правильно налаштувати освітлення, адаптувавши його під вимоги мешканців або користувачів приміщення. Всі необхідні елементи системи освітлення ви легко підберете на нашому сайті. Ми ж подбаємо про те, щоб доставка не зайняла багато часу.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід