Як організувати багаторівневе освітлення в інтер'єрі?

многоуровневое освещение в интерьереСвітло грає важливу роль в оселі: воно не тільки освітлює кожний куточок, але і створює неповторну атмосферу, підкреслює стиль інтер'єру і його сильні сторони. Дизайнери рекомендують використовувати багато джерел світла, щоб повністю компенсувати відсутність денного освітлення в темний час доби. Багаторівневе освітлення в інтер'єрі створюється за допомогою правильно підібраних світильників і доречно в будь-якому стилі і дизайні.

Принципи багаторівневого освітлення

Багаторівневе освітлення – це набір джерел світла, розташованих на різній висоті. Зазвичай це стельові і підлогові світильники, а також бра. Їх комбінація дозволяє регулювати інтенсивність і висоту освітлення відповідно до індивідуальних потреб. У каталогах торгових марок Eglo, Italux, Nowodvorski, Searchlight є багато готових рішень, що дозволить заощадити час на підборі світлотехніки. Порада: виберіть стельові світильники, які будуть розсіювати світло, створюючи цілісний фон, а настільні і торшери – в одному стилі.

Створити концепцію освітлення

Гармонійна концепція внутрішнього освітлення в багатьох випадках поєднує в собі пряме і непряме світло. Базове освітлення доповнюється окремими зонами освітлення і точковими світильниками, які одночасно створюють приємну атмосферу.

Внутрішнє освітлення впливає на сприйняття простору. Мудре використання багаторівневого освітлення роблять позитивний вплив на навколишню атмосферу. Якщо кімната адекватно освітлена, краса її підкреслюється, створюючи гармонійні контрасти. Красиві світильники привносять багато життя в просторові структури. Вирішуючи обладнати інтер'єр освітленням, потрібно звернути увагу на багато чинників. Колір світла є принципово важливим елементом будь-якої інтер'єрної лампи. У житлових кімнатах теплий білий колір – хороший вибір.

Світло в темній кімнаті

Інтер'єри з темними меблями володіють унікальною силою: вони виглядають одночасно затишно і чуттєво. У них також є свої недоліки – вони здаються менше, ніж є насправді і поглинають світло. Щоб уникнути цього ефекту, варто подбати про більш яскраві і потужні джерела світла, ніж в інших приміщеннях. Вибирайте великі люстри і світильники зі скляними або металевими плафонами. Це найважливіший елемент багаторівневого освітлення.

Точкове і декоративне освітлення

У разі великих приміщень, таких як кухня або простора студія, ми можемо обмежити окремі функціональні зони за допомогою світла. Світильник дозволить підкреслити різні елементи дизайну інтер'єру, наприклад, обідній стіл, куточок для відпочинку або читання. У свою чергу, декоративне освітлення виділить вибрані декори – картину на стіні, або колекцію фотографій на полиці.

Більше світла!

Кришталева або скляна люстра є не тільки символом розкоші, але і чудовим способом збільшення кількості джерел світла. Світло, відбите в кристалах, що заповнює сяючими плямами всі кути будинку, створює ілюзію яскравого інтер'єру. Порада: повісьте люстру або бра біля дзеркала, і кімната буде виглядати в два рази більше! Багаторівневе освітлення, створене при використанні кришталевих модифікацій, – це прекрасний варіант для великих віталень і навіть спальні.

Інтенсивність світла

Вам потрібне яскраве світло для читання, приглушене – для романтичної вечері, і яскравий фон – в хвилини відпочинку? Завдяки простому пристрою, яким є диммер, можна контролювати бажану інтенсивність світла. Таким чином, Ви не тільки створюєте приємну атмосферу, а й можете заощадити енергію.

Принципи багаторівневого освітлення в маленькій кімнаті з низькою стелею

принципы многоуровневого освещенияВибір меблів і квітів, світильників і штор для маленької кімнати зазвичай обмежений, але правильне освітлення дозволить подолати його недоліки. Перш за все, варто позбутися масивних люстр. Підвісні багаторівневі канделябри в кімнаті з низькою стелею перенавантажуватимуть інтер'єр, кімната буде здаватися ще нижче. Ідеальним рішенням стає настінний світильник або плафон, абажур якого спрямує світло на стелю. Це направлене світло візуально розширить кімнату. Доповнити систему освітлення завжди доречно компактними бра. Альтернативний варіант – підвісні стелі з точковим світлом або спотами.

LED світильники

Світлодіодне освітлення меблів, підлоги і стін останнім часом стало дуже популярною тенденцією. Світлодіодні світильники можна використовувати по-різному: у нас є вибір світлодіодних світильників, вбудованих в цоколі, підлоги, стіни, світлодіодні стрічки, ексклюзивні люстри і багато іншого. Таке освітлення, яке використовується в залі, допоможе знайти дорогу в темний час доби або підкреслити функціональну зону в кімнаті – наприклад, бар або телевізор.

Зональне світло в офісі і на кухні

Іноді навіть дуже інтенсивного загального світла недостатньо. Деякі зони вимагають додаткового освітлення. Це правило стосується переважно столів, місць для читання або робочих столів на кухнях. Яскраве світло не дає очам втомитися, і все буде видно. Порада: для більшої зручності слід використовувати зональні джерела світла вкупі з загальним освітленням.

Тепле світло для приємної атмосфери

Якщо ви хочете комфорту і затишку вдома, виберіть люстру, бра з люмінесцентною лампою, яка випромінює тепле світло: жовтуватий колір світла допомагає розслабитися і відпочити, а холодне біле світло більше підійде для ваших офісів.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід