Як організувати освітлення лоджій?

Освітлення лоджій або балкона істотно відрізняється від домашнього освітлення. Воно має бути набагато більш приглушеним, але створювати нам настрій, не турбуючи при цьому сусідів. Створюючи освітлення на лоджії, ми також стикаємося з абсолютно іншими перешкодами, ніж під час організації системи світла в приміщенні.

Зміст:

Освітлення лоджій – що врахувати

Освітлення слід підбирати під розмір балкона. Балкони в багатоповерхових будинках зазвичай не надто великі, тому грамотне планування облаштування та освітлення є ключовими факторами, що дозволяють приділяти йому якомога більше часу. Продумане планування та освітлення лоджії дозволять нам розслабитися на ній після довгого виснажливого дня. На добре освітленому та облаштованому балконі ми можемо разом повечеряти або почитати улюблену книгу.

Який світильник на лоджію вибрати

 освітлення лоджійПлануючи освітлення балкона, враховуйте:

  • розмір освітлюваної площі;
  • розташування балкона;
  • можливість підключення до постійного джерела живлення;
  • клімат, який ми хочемо створити.

Розмір балкона

Розмір освітлюваної площі є основним критерієм вибору кількості та типу освітлення:

  1. Невеликий балкон не вимагає безлічі різних джерел світла, а малопотужної лампочки досить, щоб освітити весь простір.
  2. У разі великого балкона ми можемо вибрати кілька типів освітлення. У каталогах відомих виробників Eglo, Ideal Lux, Nowodvorski можна купити підвісні світильники на лоджію, трекові системи та бра.

В обох випадках ключовим питанням є оптимальне розміщення світильників, щоб рівномірно висвітлювати весь простір. Звичайно, ми можемо доповнити систему декоративним та кліматичним освітленням. Витончені точкові світильники на лоджію в вигляді свічок, ліхтарів або ланцюжків світла створять розслаблюючу атмосферу. Однак, якщо ми хочемо, наприклад, почитати книгу, їх буде недостатньо.

Розташування балкона

Балкон також є місцем, пристосованим до різних погодних умов. Про це потрібно пам'ятати, плануючи світло на лоджії. Якщо наш балкон закритий, ми можемо дозволити собі світильник. Однак якщо балкон відкритий, треба вибрати світильники іншого типу. Незалежно від їх типу вибирайте лампи, призначені для зовнішнього використання. Вони мають відповідний рівень безпеки, тому гарантують довговічність використовуваних ламп, безпеку їх експлуатації.

Освітлення балкона з підключенням електрики

освітлення лоджійПерш, ніж вибирати світильники, переконайтеся, чи підведено до нього електрику. Якщо ні, можливо варто задуматися над питанням, як провести світло на лоджію. Підґрунтям для освітлення є створення відповідної установки та прокладка кабелів. У зв'язку з тим, що балкон схильний до затоплення, морозу та інших погодних умов, виконання правильного монтажу абсолютно необхідно. Зі вже створеною базою ми можемо спланувати розташування та тип світильників, які ми хотіли б використовувати.

Ми можемо використовувати як підвісний світильник на лоджію, бра, плафони або сонячні фасадні лампи. Стельовий світильник, встановлений в центральній точці, освітить весь доступний простір. Однак в разі блокових балконів пам'ятайте, що світ не має бути надто яскравим, аби не турбувати інших мешканців, особливо в пізні нічні години. З іншого боку, настінний світильник дасть нам тонкий світ, який ідеально підходить для балкона, даючи нам атмосферне спрямоване освітлення. Малопотужне освітлення ззаду або збоку чудово підходить для балконів в блоці. Завдяки йому, ми можемо висвітлити балкон, щоб ви могли легко пересуватися по ньому та проводити на ньому час допізна. Таке освітлення також має бути досить приглушене, аби не турбувати наших сусідів.

Давайте дуже уважно подумаємо про розташування наших світильників, щоб вони оптимально висвітлювали простір. Підвісний світильник – додаткове завдання. Якщо у нього довгий ланцюжок, є ймовірність пошкодити вікно або предмети поблизу. Тому треба ретельно продумати місце його установки та додатково закріпити, щоб сильні пориви вітру не пошкодили ні його, ні предмети навколо. Тут також можна використовувати всілякі плафони, але пам'ятайте, що їх захист повинен бути придатним для використання поза приміщеннями.

Стиль та вид світильників для балкона

Стиль та розмір ламп, звичайно ж, вибираються відповідно до наших потреб. У каталозі інтернет-магазину svetilnikof.com.ua ви знайдете моделі, які підходять для лаконічних аранжувань, але також і більш стильні, схожі на ліхтарі або старовинні гасові лампи. Звичайно, світильники для лоджії не обов'язково повинні відповідати нашій квартирі. Ми можемо створити сучасний інтер'єр та романтичний балкон. Все залежить від того, чого ми чекаємо від балкона та яку функцію він має виконувати для нас. Як завжди, рекомендуємо використовувати світлодіодне освітлення. Світлодіодне освітлення балконів та лоджій – це енергозберігаючий спосіб, який не підвищить розмір рахунків за електрику.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід