Як висвітлити гардероб?

Зміст:

Вибираючи правильне освітлення для наших кімнат, ми маємо насамперед враховувати, яку функцію воно виконуватиме. Адже потрібно використовувати різний тип та спектр освітлення, наприклад, на кухні та у ванній кімнаті. Тип освітлення також залежить від умов, що склалися в даному місці, та можливостей встановлення. Зазвичай ми інвестуємо у верхнє освітлення, якого здебільшого буде достатньо. Тим не менш, у нашій оселі є місця, які потребують додаткового джерела світла. Одним із таких місць є гардероб. То як же організувати освітлення у вбиральні, щоб зробити її максимально функціональною? Про це ми детально розповідаємо нижче.

Правильне освітлення в вбиральні – про що слід пам'ятати?освітлення вбиральні

Грамотне планування розташування та кількість світла у гардеробі – основа його функціональності. Тому це один із найважливіших аспектів, про який варто подбати. Плануючи освітлення вбиральні кімнати, потрібно враховувати такі фактори, як:

  • її розмір;
  • доступ до джерела денного світла;
  • можливість підключення джерел світла;
  • функції світильників.

Якщо гардероб невеликий і використовується тільки для зберігання та вибору одягу, буде досить добре освітлених вішалок та полиць. Також може вистачити верхнього висвітлення достатньої інтенсивності. У невеликих шафах можна використовувати світлодіодні та галогенні лампи. Використовуючи міцну світлодіодну стрічку, ми створимо освітлення, яке буде ще й декоративним. У разі невеликого гардеробу знадобиться лише один світильник, розташований у центральній частині стелі. Завдяки цьому вдасться отримати рівномірно розподілене світло. Він висвітлить кожен предмет одягу.

Якщо гардероб має доступ до природного світла, тоді є ще одна перевага, яка зменшує потребу в установці всередині додаткового джерела світла.

Освітлення великої вбиральні

Інакше справа, коли шафа-гардероб великий і не має доступу до вікна. Звичайно, це дає нам додаткові можливості, але також робить освітлення в гардеробній кімнаті складним завданням. Для великої вбиральні кімнати найкраще використовувати кілька різних джерел світла. Варто змішати верхнє світло зі спрямованим.

Який тип освітлення вибратисвітильник у вбиральню

  1. Основне верхнє освітлення у вбиральні. В цьому випадку найкраще подбати про верхнє світло й розташувати його в центрі вбиральні. Світло, що рівномірно розповсюджується, буде висвітлювати весь простір усередині. Ми можемо підібрати практично будь-який тип світильника для верхнього освітлення у гардеробі. Тут ідеально підійдуть галогенні стельові світильники, розташовані паралельно, щоб рівномірно освітлювати простір. Звичайно, варто правильно підібрати їх кількість відповідно до розміру інтер'єру. Не менш вдалим рішенням стане стельовий світильник або світлодіодна панель, розташована у центрі кімнати.
  2. Додаткове висвітлення. Якщо гардероб досить великий, щоб легко пересуватися по ньому і, наприклад, прасувати одяг, варто підібрати додаткове світло. Найкраще спрямовувати його на прасувальну дошку. Чудово працюватимуть і трекові системи освітлення. Споти на треках можна спрямовувати у необхідному напрямку. Якщо в гардеробі є велике дзеркало, давайте подбаємо про те, щоб поруч із ним чи над ним було достатньо світла. Тут можна використовувати готові світильники, призначені для цього, або бра чи фасадні світильники.

Потужність освітлення та колір світла

Щоб світло у вбиральні виконувало свою функцію, світильник повинен мати відповідну інтенсивність та колір світла. Це дуже важливо, оскільки тут ми маємо справу з різними відтінками та кольорами, які при штучному освітленні можуть виглядати інакше, ніж при природному. Як ми вже згадували, світло може виходити з одного джерела або декількох різних. Важливо, щоб кількість світла, яке ми використовуємо у своєму гардеробі, було достатнім для того, щоб без проблем пересуватися ним.

Щоб гардероб служив нам якнайкраще, варто звернути увагу на відповідний колір світла. Цей параметр має особливе значення при виборі кольорів. Тому варто задуматися, чи не спотворює обраний світильник у вбиральні колір одягу. Якщо ми виберемо неправильне освітлення, відтінки в образі істотно відрізнятимуться в приміщенні та при природному освітленні. Після виходу на вулицю ми можемо бути здивовані, що туфлі за кольором не підходять до сукні.

У разі освітлення шафи-купе оптимальним буде тепле світло. Холодне світло загострює кольори і негативно впливає на колір нашої шкіри, тому коли ми дивимося в дзеркало, найчастіше будемо незадоволені тим, як виглядаємо. У технічних характеристиках світильників на нашому сайті є необхідна інформація. У тому числі й індекс кольору. Якщо він вище 90, то штучне світло ідеально відображає вихідні кольори. На це варто звернути увагу. Якщо ви сумніваєтеся, запитайте у співробітників магазину, які порадять відповідний колір.