Як підібрати світильники для барів, кафе і ресторанів

освещение для кафеКожен власник ресторану, кафе або бару усвідомлює той факт, що освітлення є важливим елементом в інтер'єрі приміщення. Правильно підібрані світильники для кафе не тільки створюють відповідний настрій, забезпечуючи гостям комфорт, але і впливають на смакові враження споживачів. Незаперечним вважається той факт, що ми певним чином їмо на власні очі! Освітлення в гастрономічному закладі має бути вміло відрегульованим і, звичайно, економним.

Обираємо освітлення для кафе: з чого почати?

При оформленні простору ресторану або іншого гастрономічного приміщення не можна забувати про освітлення. Ще на етапі планування проекту ми повинні враховувати розташування точок освітлення, тип і конструкцію світильників, а також параметри освітлення, які будуть оптимальними для даного приміщення. Інтенсивність світла, його колір, кут падіння матимуть величезний вплив на самовідчуття гостей ресторану.

Освітлення для бару, кафе, ресторану допоможе створити відповідний настрій

За допомогою світла ми можемо створити настрій розслаблення, близькості, змусити відвідувачів захотіти знову відвідати приємне місце. Для цього варто використовувати тепле світло в ресторані. Їдальня повинна бути освітлена таким чином, щоб забезпечити гостям усамітнення і відчуття затишку. Столи не повинні бути висвітлені надто яскраво, особливо в разі романтичних приміщень, які часто обирають для побачення або інших приватних зустрічей, наприклад, в колі сім'ї.

Точки світла повинні бути розташовані правильно, щоб кімната не була занадто світлою або надто темною. Лампи повинні в найкращому вигляді відображати подані страви і зовнішній вигляд самих відвідувачів, щоб гості відчували себе в ресторані найкращим чином. Тому ви можете застосовувати більш яскраве світло навколо бару і акцентувати маршрути переміщення, підвищуючи комфортність гостей при пересуванні по приміщенню і замовленні страв. В цьому випадку можна використовувати підвісні світильники для бару чи прожектори для підвісної стелі. До того ж, хорошим рішенням є використання на столах стоячих ламп або свічок. Завдяки цьому обличчя гостей не будуть яскраво освітлені, основне світло акцентується на стравах. Освітлення для кафе і ресторанів також може бути доповнено бічними джерелами світла. Настінні бра добре зарекомендували себе в ресторанах.

Завжди пам'ятайте, що перш за все, світло, включаючи його стиль і інтенсивність, повинне бути вміло підібране до дизайну інтер'єру та характеру всього приміщення. Ми будемо використовувати одні світильники для ресторанів, де подають східні страви, інші в готелі в горах і треті в лаунж-барах.

Освітлення і зовнішній вигляд страв

Світло може побічно впливати на наші смакові відчуття. Досвід під час їжі пов'язаний не тільки з почуттям смаку, але і з поєднанням візуального, тактильного та парфумерного відчуття. Щоб краще відображати зовнішній вигляд поданих страв, слід зосередитися на виборі кольору світла. Наприклад, страви, підсвічені неякісним світлом за допомогою дешевих світлодіодних лампочок холодного кольору, будуть виглядати неприродно і неапетитно. Вони можуть приймати сині або зелені відтінки, що особливо непривабливо для м'ясних страв або риби.

Світло, що використовується для показу страв, повинно бути якомога ближче до природного денного. Враховуйте це при виборі освітлення для вітрин, скляних прилавків, в яких ми виставляємо страви, десерти і т.і.

Які лампочки?

освещение для кафе и ресторановКерування рестораном або іншим закладом громадського харчування – це не тільки захоплення, а й бізнес. Тому дуже важливо, щоби витрати були якомога нижчими. Підбираючи світильники для ресторанів і барів, враховуйте, що світло повинно бути максимально економічним. Хорошим вибором стане сучасне енергозберігаюче світлодіодне освітлення. Його вибір буде пов'язаний з більш високими початковими витратами, проте витрати, пов'язані з купівлею світлодіодних ламп, з часом окупляться.

Освітлення в кафе і ресторані – важливий зовнішній вигляд ламп!

На настрій в ресторані впливає кожна деталь. Істотним є запах, музика, світло і, звичайно, зовнішній вигляд всієї кімнати і всіх її елементів. Розташування в закладі громадського харчування повинно бути послідовним. Декор має гармоніювати з характером приміщення. Він повинен відповідати типу страв, які подають найчастіше, і всі його елементи мають створювати однорідне, цікаве і естетичне ціле. Крім того, світильники повинні відповідати стилю, в якому інтер'єр підтримується якнайкраще. Світильники можуть доповнювати інтер'єр цілком або навіть виходити на перший план.

Оригінальні дизайнерські світильники для кафе, барів, ресторанів можуть стати головним декоративним акцентом в нашому ресторані. Сучасні скандинавські моделі чи промислові варіанти можна використовувати в сучасних приміщеннях. Великі підвісні світильники з бетону або металу ідеально підходять для цього. В інтер'єрах старого стилю будуть цікавими підвісні світильники. Варто використовувати декоративні ретро-лампочки з плетеними кабелями. Лампа може буквально вписатися в стиль інтер'єру або тільки посилатися на нього, притягуючи погляди відтінками контрасту.

Як бачите, планування освітлення в ресторані – досить складне завдання. Зовнішній вигляд ламп, їх світло і розташування так само важливі, як і зовнішній вигляд меблів і аксесуарів. Тільки вміло освітлений інтер'єр закладу громадського харчування буде комфортним і доброзичливим для його гостей.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід