Як повісити люстру на натяжну стелю

Ідеально рівна стельова поверхня з переливами сатину, глянцю або матовою текстурою стала популярним способом оздоблення. Будь-який відтінок, малюнок або багатобарвність можна доповнити грамотно підібраними світильниками. Важливо тільки розібратися, як повісити люстру на стелю, щоб вона не зіпсувала покриття та прослужила якнайдовше.

Зміст:

Якою має бути світлотехніка

як повісити люстру на натяжну стелюЦентральний світильник підбирається під особливості приміщення. При високих стелях підійде будь-який (гаковий підвіс, стельовий канделябр, багаторіжковий пристрій), якщо ж важливо підняти стелю візуально, знадобиться стельова модель.

Незалежно від того, як встановити люстру на натяжну стелю вам до вподоби, важливо дотриматися вимог до неї:

  • міцна, надійна основа;
  • декоративна накладка, що закриє місце кріплення;
  • відбивачі між лампами та корпусом світильника. Світло буде спрямовуватися від плівки ПВХ. Жодного вигоряння, зміни кольору, деформації покриття не буде;
  • відстань від стелі до ламп на ріжках не повинна бути меншою за 20 см. Це допоможе в якісному відводі тепла;
  • якщо світло ламп спрямоване вгору або убік, слід використовувати плафони, абажури, не обов'язково темні та щільні. Світлий пластиковий або з матового скла розсікатиме світловий потік, спрощуватиме терморегуляцію.

Перед тим як кріпити люстру на натяжну стелю, ви маєте знати, які лампи в ній слід використовувати. Ідеально себе зарекомендували LED-джерела. Для звичайних ламп максимальна потужність 60 Вт, для галогенних – 30 Вт.

Покроковий алгоритм кріплення люстри до натяжного оздоблення

Вибір світильника, місця їх встановлення потрібно проводити до монтажу плівкової стелі. Чи залишатимете світлотехніку на колишньому місці або плануєте нову схему розміщення? Перед тим, як прикріпити люстру до натяжної стелі, важливо розвести проводку в стельовій зоні, перевірити її працездатність. Далі:

  • встановити гак для підвісних рішень;
  • підготувати п'єдестал-підкладку для кріплення світильника (він міцно тримається на змонтованій конструкції, а не на плівці);
  • зафіксувати влаштування шпильками на монтажну планку або навісити на гак;
  • встановити декоративні елементи основи, та кільце, що сприяє термовідбиттю.

Найпопулярніші способи кріплення стельового світильника –  на гак, на планку кріплення (подовжню або хрестоподібну). Другий варіант найактуальніший для приміщень різного призначення та будівель старого житлового фонду (не потрібно сильно перфорувати стельову зону). Для кріплення на планку використовується основа (брус, лист фанери), встановлена ​​врівень або трохи вище за натяжну плівку.

Як вішати люстру на натяжну стелю, якщо важливо її регулювати по висоті? Тільки на гак. Пристрій, закріплений саморізами до бруску-закладки, нерухомий. Гак у багатьох приміщеннях закладається при будівництві. Якщо його немає, можна скористатися міцним анкером. Зробити невеликий надріз плівки, в місцях кріплення досить просто – варто лише закріпити спеціальне кільце фіксатор, яке не дасть еластичному покриттю стелі розійтися далі. Це вирішення питання, як повісити люстру на готову натяжну стелю.

Перевірка та експлуатація люстри

як повісити люстру на натяжну стелюЦе етап після всіх монтажних робіт. Світлотехніка підключається до електромережі. Ваші дії:

  • відключіть напругу у проводці;
  • індикаторною викруткою перевірте, чи немає напруги в проводах;
  • кінці проводів живлення та на самому світильнику потрібно зачистити приблизно на 6 мм, з'єднати й закріпити в клемній коробці;
  • увімкнути живлення, перевірити працездатність усіх ламп.

Якщо виникають неточності в роботі (загасають або мерехтять джерела свічення), перевіряйте працездатність всіх елементів люстри, струмопровідних магістралей від вимикача до світильника тощо.

Важливо не тільки знати, як кріпити люстру до натяжної стелі, але й дотримуватися рекомендацій виробників щодо особливостей її експлуатації. Не варто заощаджувати на джерелах світіння. Світлодіодні та енергозберігаючі лампи коштують дорожче, але в результаті обійдуться вигідно (немає необхідності частої заміни, чудово налагоджена терморегуляція, економне споживання енергії при генерації тієї ж потужності світлового потоку). Якщо витримані всі правила щодо відстані ламп від стелі, плівка покриття не деформуватиметься, не зіпсується та не пожовтіє.

В Україні купити світлотехніку для приміщень різного призначення пропонує інтернет-магазин Svetilnikof. Тут можна легко підібрати потрібну модель, витриману у певному стилі. Наші спеціалісти розкажуть, як повісити світлодіодну люстру на натяжну стелю, щоб вона прослужила довго, проведуть усі необхідні консультації. Доставка замовлень у Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Одесу.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід