Як правильно використовувати споти при оформленні інтер'єру?

споти стельові в інтер'єріРоль освітлення в будинках та квартирах в наші дні сильно зростає. Ми проводимо все більше і більше часу в приміщенні. Тому, крім адекватної вентиляції та розмірів, потрібно забезпечувати нас та наші очі достатньою кількістю світла. Споти в інтер'єрі та трекові системи освітлення, які можна з їх допомогою організувати – одна з провідних технологій сучасності. Це пов'язано з необхідністю вибору правильних прожекторів, які будуть відповідати нашим очікуванням.

Спот поворотний функціональний, але при цьому ще й гарний. З цієї причини він не виходить з моди вже протягом кількох років. Багато людей, які цінують мінімалізм або прикрашають приміщення, натхненні інтер'єром лофт, вибирають саме трекові системи освітлення зі спотами. Це рішення, які поєднують в собі характерну естетику та практичність.

Ще більше можливостей спрямованого регулювання кута падіння світла дають споти на рейці. Це кілька окремих лампочок, розташованих в ряд. Кожна з них може бути налаштована в іншому напрямку, завдяки чому вдасться висвітлити кілька різних точок одним джерелом світла. Таке використання особливо актуально в інтер'єрах лофт, де мінімум стін, тому потрібно розділити простір на кілька зон. Цікаві варіанти можна купити від Eglo (Австрія).

Світлодіодні споти стельові в інтер'єрі

  1. LED світильники – це діоди, які завдяки технології рекомбінації носіїв заряду більш ефективні, ніж звичайні або галогенні лампи. В середньому можна припустити, що світлодіодна лампа буде в 10 разів ефективніше, ніж галогенна. Якщо говорити про термін служби, що вимірюється з плином часу, ми можемо розраховувати приблизно на 50 000 годин. На жаль, ціна йде рука об руку з довговічністю. Якщо розглядати спот світлодіодний і критерії формування ціни, то багато що залежить від конкретної моделі. Ми можемо знайти цікаві світлодіодні прожектори по тій самій ціні, що і галогенні.

спот системаСпот світлодіодний добре працює, якщо ви хочете освітити певне місце, наприклад, ваше улюблене крісло або колекцію дрібничок. Однієї світлової плями досить для точкового освітлення. Якщо вам потрібно висвітлити всю кімнату, варто подумати, скільки люменів нам потрібно на м2. Ми можемо керуватися принципом, що для загального освітлення у вітальні або коридорі нам потрібно 100 лм / м2, а для загального освітлення на кухні або у ванній кімнаті – 300 лм / м2. Якщо інтер'єр приміщення виконаний в сучасному стилі, то спот система – це прекрасне рішення. Якщо раніше трекові системи освітлення вважалися прерогативою комерційних зон, то сьогодні вони все частіше зустрічаються в житловому секторі.

Щодо варіантів колірної температури, ми можемо вибрати один з безлічі фільтрів: денне світло, універсальний білий, багатобарвний, теплий білий.

  1. Галогенні споти в інтер'єрі. Галогенні лампи можуть випромінювати на 70% більше світла, ніж традиційні лампи. Їх довговічність коливається в діапазоні від 2000 до 5000 годин. Існують енергозберігаючі версії, які споживають на 60% менше енергії, ніж звичайні.

Галогенний спот накладної гірше світлодіодів – він менш економічний і довговічний. Але великою перевагою галогенних спитав є рівне випромінювання світла протягом усього часу роботи. На жаль, галогени також виділяють велику кількість тепла, що виключає їх використання в приміщеннях з горючими матеріалами.

Спот настінний та стельовий – на кухні, у вітальні або в передпокої? Де краще?

Головне питання полягає в тому, чи хочемо ми вкладати кошти в другорядні світильники, наприклад, в настінні, або воліємо встановлювати тільки стельові джерела світіння. Однак слід пам'ятати, що найкращого ефекту можна досягти, комбінуючи різні види освітлення: стельове, бічне, підлогове. Спот настінний буде ідеальним в зоні відпочинку, наприклад, у вітальні, особливо якщо ми маємо справу з відкритим інтер'єром студії. Розгляньте каталог торгової марки Nowodvorski (Польща), тут представлено багато настінних варіантів. Споти стельові в інтер'єрі з можливістю точкового підбору – дуже практичне рішення в лоббі та коридорах. Вони також добре працюють в невеликих приміщеннях, де ми не можемо дозволити собі привабливі декоративні підвісні люстри або пишні світильники.

Розсіяне світло від спотів, настінних світильників та галогенів, розміщених на стелі, також успішно використовується в великих приміщеннях з численними куточками. Якщо нам подобається грати зі світлом, ми можемо спробувати ефект напрямку світла від прожекторів на стелю, щоб освітити простір відбитим від неї світлом. Наші гості, безумовно, оцінять це.

Тому, якщо ми шукаємо світильник, який дозволить підкреслити всі переваги квартири і висвітлити обрані місця, споти стануть прекрасним рішенням. Широкий вибір моделей та колірних варіантів дозволить нам підібрати освітлення до будь-якого інтер'єру. У нашому інтернет-магазині ви з легкістю зможете замовити спот (стеля або стіна) з доставкою по всій Україні.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід