Як розмістити світлодіодну стрічку для ефектного освітлення

светодиодная лента где разместитьУнікальна гнучка плата з інтегрованими світлодіодами стала улюбленим інструментом дизайнерів. Зовсім тонка стрічка дозволяє виконати декілька завдань:

  • надати візуальної легкості підвісним конструкціям стелі, арок або архітектурних об'єктів;
  • розширити обсяг навіть найменших просторів;
  • стати джерелом декоративного та локального підсвічування.

Чим більше площа встановлення, тим щільнішим має бути розташування світлодіодів на стрічці. Для простого спрямованого випромінювання досить меншого показника інтенсивності світіння елементів.

Колір обробки і місце встановлення світлотехніки

Щоб освітлення від світлодіодних стрічок не засліплювало, не відволікало від задумки дизайнера, було безпечним і ефективним, важливо підібрати один із варіантів встановлення з урахуванням колірного оформлення простору. Світла поверхня відбиває світло, темна його поглинає. Так само і текстура: глянцева примножує світіння, матова робить його більш м'яким. Стеля, обробка стін, підлоги, меблів – все потрібно брати до уваги.

Розглянемо найпопулярніші варіанти, як розмістити світлодіодну стрічку:

  1. Спеціальна ніша в підвісній конструкції багаторівневих стель.
  2. Стрічка всередині стелі (під плівкою натяжної модифікації).
  3. По лиштві галтелі (фігурній декоративній рейці між стіною і стелею).
  4. У спеціальному коробі на стелі або пристельовій частині стіни.

Монтаж в підвісну нішу

При формуванні багаторівневої стелі потрібно передбачити спеціальну «кишеню» для стрічки. Залежно від способу її встановлення, можна добитися необхідного ефекту:

  • направити світіння чітко на світлу стельову зону. Потік відбивається від неї, рівномірно;
  • розподіляння в просторі. Відбите світло приємне для сприйняття, не втомлює користувача;
  • встановлення світлодіодної стрічки по бічній частині ніші, тим самим відсікши частину випромінювання. Направлене світіння м'яко лине по стельової області, роблячи її легкою та невагомою

Цей метод ідеально працює при білій обробці стелі та встановленні натяжних полотен.

Низка LED-елементів всередині стелі

Як розмістити світлодіодну стрічку, щоб вона стала декоративним елементом інтер'єру? Використовувати її тільки в тандемі з напівпрозорою натяжною стелею. У зазорі між чорновою основою стельової області і плівкою наклеюється LED-стрічка. М'яке світло розсіюється, стеля нагадує зоряне небо, ніби світиться зсередини.

Ще цікавіше стане поєднання текстурованої плівки і світіння діодів. Візерунки стануть більш виразними, візуально об'ємними. Стрічку можна встановлювати по периметру стельової зони або створювати химерні орнаменти.

Стельова галтель, що світиться

светодиодная лента где разместитьНайпростіший і найлегший спосіб кріплення стрічки. Ніяких підвісних або натяжних конструкцій. Стрічка проклеюється по краю рейки, світить в бік, трохи відбиваючись від стелі. Прилад освітлення не маскується, а знаходиться в полі зору користувача.

Цей спосіб монтажу безпосередньо залежить від конфігурації самої рейки. Якщо вона рельєфна або має скошені кути, світіння світлодіодів може спотворювати картину простору. Потрібно підбирати галтель з рівним краєм, щоб можна було зафіксувати стрічку.

Стрічка в коробі з розсіювачем або на профілі?

Спеціальний монтажний модуль складається з пластикової або алюмінієвої бази та матового розсіювача. В нього і міститься світлодіодна стрічка, а де саме розмістити модуль залежить тільки від вашої дизайнерської задумки. Проте закритий короб провокує підвищений нагрів світлодіодів, а розсіювач поглинає 20-40% яскравості. Компромісне рішення – повністю відкрита LED-стрічка на накладному пластиковому або металевому профілі.

Зменшити втрати світла допоможе спеціальна фарба або безбарвний лак на основі пігменту, що відбивають світло, смуги їх наносяться проти світлодіодного модуля. Якщо планується використання низки LED-елементів в якості основного освітлення, а не як додаткове підсвічування до люстри, варіант з розсіювачем – оптимальний. Відбивач можна знайти рифлений або призматичний і втрати яскравості при цьому не перевищать 20%, в той час як при відбитті від стелі та стін втрати складуть 50%.

Незвичайне застосування

Якщо потрібно виділити окремий предмет меблів або арт-об'єкт в приміщенні, вирішення питання як розмістити світлодіодну стрічку залежить тільки від контурів обраного предмету і масштабності підсвічування. Відтінити більш яскравим світінням нішу шафи або серванта, створити робоче підсвічування кухонного гарнітура, облаштувати по периметру панно або настінну ліпнину – будь-які дизайнерські рішення можна втілити легко і швидко.

У нашому магазині Svetilnikof ви можете замовити стрічку потрібної довжини для втілення найсміливіших авторських задумів!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід