Як зробити кімнату світлішою

Брак природного освітлення або відсутність вікон, темна обстановка та шпалери – причин, через які простір виглядає похмуро і блякло, багато. Як зробити кімнату світлішою, не вдаючись до кардинальних заходів щодо перепланування? Використовувати світлотехніку, щоб стало комфортно та затишно. Це обов'язковий захід, адже у темному приміщенні погіршується психоемоційне самопочуття людини.

Зміст:

Дієві методи як зробити кімнату світлішою

  1. як зробити кімнату світлішоюМінімум кордонів. Прийом фарбування стін, стелі у світлі відтінки, застосування ламінату та меблів пастельної палітри, мінімальних контрастів світлотіні при використанні світильників різного призначення. Все це працює для вирішення проблеми, як зробити кімнату без вікон світлою. Не обов'язково використовувати лише білу гаму. Ніжний персик, беж, слонова кістка працюють чудово. Сірі та темні відтінки варто виключити, щоб межі між площинами інтер'єру та планування стиралися по максимуму.
  2. Максимальний простір. Рішення, як зробити світлішу квартиру з вікнами на північ: прибрати важкі штори, гардини з віконного отвору, не ставити поруч важкі темні меблі. І звичайно ж – грати з варіативністю світильників.
  3. Світлі меблі, краще із глянцевою текстурою. Тіні у просторі створюють соло-шафи та інші предмети інтер'єру. Якщо так не задумано у переплануванні та зонуванні кімнати, краще розставити меблі по периметру, підсвітити ніші вбудованими даунлайтерами чи спотами, зіграти на виразності скляних фасадів.
  4. Дзеркала. Все залежить від місця встановлення На протилежному від вікна боці створюється відчуття наявності ще одного віконного отвору, навпроти торшера його світло дублюється, по обидві сторони настінні бра відбиваються в дзеркальній поверхні, що наповнює простір допоміжними променями світла. Дзеркальними можуть бути фасади меблів та глянсове покриття стелі: світло від ламп, спрямованих нагору, поширюється цікавими відблисками по всьому периметру простору.
  5. Обов'язковою є наявність джерел штучного освітлення. Це не лише центральна люстра, а й світильники локального та декоративного світла.

Особливості методів

Якщо шпалери темні, якщо немає вікна або якщо воно виходить на північ, червоною ниткою через усі способи, як зробити кімнату світлішою, проходить застосування світлотехніки. Використання різних за розмірами та типами монтажу пристроїв дозволить досягти рівномірного освітлення, акцентного виділення важливих деталей планування або, навпаки, відведення уваги від недоліків інтер'єру.

Варто використовувати світильники без щільних абажурів. Скляні плафони або їх відсутність, дзеркальні покриття, світлий невагомий текстиль типу органзи дуже органічні в цьому амплуа. Відступи від традиційного застосування також ефективні:

  • замість однієї люстри кілька. Стельова зона розбивається на 3 сегменти, що додає візуально вільного простору;
  • підняти стелю візуально також допоможуть стельові світильники зі спрямованими вгору лампами;
  • бра на стінах годяться тільки як допоміжне підсвічування, а не в якості основного.

Деякі методи, як зробити темну кімнату світлішою, передбачають застосування значних зусиль. Ремонт, закупівля нових меблів або фарбування наявних, тотальна перестановка – це складний шлях. Завжди зручніше скористатися простим, але ефективним рішенням – використовувати дзеркала та світильники.

Який вибрати

як зробити кімнату світлішоюВід чого залежить визначення способу, як темну кімнату зробити світлою?

  1. Скільки часу та сил ви готові витратити.
  2. Яка причина затемнення – густа забудова довколишніх будівель, низькі стелі, одне вікно або його відсутність, темна гама інтер'єру тощо.
  3. Відведений бюджет.

Оптимальний варіант, як освітлити темну кімнату – адаптувати систему штучного освітлення. Зручно, що вибір світильників стосується різних цінових діапазонів. Користувачі різної купівельної спроможності можуть підібрати моделі під свій бюджет.

Універсальний метод – використовувати люстри, торшери, вбудовані світильники та ін. Він підходить під рішення, як зробити квартиру світлішою на нижніх поверхах, у просторах північної сторони будівель, у приміщеннях з низькими стелями та навіть у надмірно нагромаджених меблями. Варіювати місце встановлення та кількість джерел світіння для ефектного результату.

Усі необхідні інструменти для реалізації обраного методу знайдете в інтернет-магазині Svetilnikof. У каталозі запропоновані люстри різних модифікацій, трекові системи освітлення, споти та вбудовані світильники, пристрої локального підсвічування для будівель різного призначення та планування. Світлотехніка відомих брендів за доступною ціною з доставкою у Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Одесу. Всебічна підтримка досвідчених спеціалістів.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід