Як збільшити або зменшити кімнату за допомогою освітлення

Наявність власної квартири, навіть маленької, – це комфорт, про який мріють багато молодих людей, вступаючи в доросле життя. Приклавши трохи зусиль, навіть невелику студію можна перетворити в просторе житло. Справжні чудеса можуть робити, наприклад, правильно розташовані світильники та гра вогників. Фахівці стверджують, що стельові моделі, бра, торшери дозволяють не просто візуально збільшити кімнату, а й при необхідності приховати недоліки планування або вади в ремонтних роботах. У цій статті ми поділимося декількома з безлічі світлових трюків, як збільшити візуально кімнату.

Починаємо з основи: навіщо оптично збільшувати кімнату?

збільшення простору за допомогою світильниківВізуальне збільшення простору не допоможе вмістити в кімнату занадто велику шафу або стіл, проте зробить її більш просторою на вигляд. Подібні рішення будуть цінувати, перш за все, люди, які погано себе почувають в приміщеннях з невеликою замкнутою геометрією. Такий дискомфорт непокоїть не тільки людей, які страждають на клаустрофобію. Більший простір зазвичай дає вам відчуття більшої свободи та зменшує почуття пригніченості. Та навіть якщо ми самі не належимо до вразливої категорії людей, варто забезпечити благополуччя наших гостей. Використовуючи ці кілька порад, ми змусимо їх надовго запам'ятати затишні вечори, проведені в вашому домі.

Дизайнерські прийоми збільшення простору

  1. Як збільшити кімнату в висоту? Занадто низька підвісна стеля є проблемою для багатьох власників квартир. Належний розподіл ламп та регулювання падіння світлового потоку дозволяє видозмінити простір. Почнемо з центрального джерела світла, який зазвичай є підвісною люстрою. Обираючи відповідну модель для невисокої квартири, варто переконатися, що відтінок абажура не надто темний. В іншому випадку він кине чітку тінь на стелю, що значно зменшить розмір кімнати в очах відвідувачів. Недарма стелі пофарбовані в білий колір, що є найменш пригнічуючим вибором з кольорової палітри. Рішенням може бути білий стельовий світильник Nowodvorski BARON. Цікавою альтернативою є лампи на трекових системах. Їхнє світло більш розсіяне, ніж в разі автономної лампочки. Низькі приміщення варто обладнати додатковими джерелами світла, наприклад, бра або торшерами. Якщо ми встановимо їх так, щоб вони рівномірно висвітлювали всю стелю, приміщення буде здаватися вищім.
  2. Розширюємо простір зі світлом. Правильний вибір світильників також може допомогти в разі занадто вузьких кімнат. Якщо ви не бажаєте встановлювати дзеркала на стіни, які можуть допомогти вирішити цю проблему, тоді можна вибрати альтернативне рішення. Темні кольори та лампи допоможуть. Темний колір повинен використовуватися на протилежних стінах, які здаються занадто далеко одна від одної. В свою чергу, на стіни, які розташовані близько одна до одної, варто пролити додаткове світло. Поширеним вибором серед людей, які борються з вузькими кімнатами, є плафони та настінні бра. Їх популярність насамперед пов'язана з тим, що вони аж не надто сильно виступають від стін, що робить кімнату візуально ширше.
  3. Який колір світильника вибрати для оптичного збільшення інтер'єру? Маленькі приміщення люблять світлі кольори. Слід дотримуватися цього принципу не тільки при виборі меблів для інтер'єру, кольору стін, але й при виборі кольору світлотехніки. Якщо ми хочемо, щоб інтер'єр виглядав оптично великим, ми маємо вибрати лампи холодного або нейтрального кольору. Яскравий колір стін та глянцеві текстури будуть відбивати спалах ламп. При додатковому або допоміжному освітленні можна використовувати лампочки теплого світлого кольору, які сприяють відпочинку та розслабленню. Комбінуючи холодне та тепле світло, ми можемо оптично розширити приміщення, створюючи при цьому затишну атмосферу.
  4. як збільшити маленьку кімнатуЯк збільшити маленьку кімнату за допомогою сучасної світлотехніки? Чудові світлові ефекти можуть бути створені за допомогою світлодіодного освітлення. Світлодіодні лампи є чудовим вибором не тільки з точки зору економії, але й завдяки універсальності використання. Різні форми ниток підходять практично до всіх світильників, що доступні сьогодні на ринку, в той час як високий індекс передачі кольору та різна колірна температура означають, що їх можна успішно використовувати в якості заміни традиційних ламп, що використовувалися раніше.

Як візуально збільшити простір вітальні

Вітальня – центр всього будинку. Освітлення у вітальні є одним з найважливіших елементів її декору – воно відіграє як практичну, так і декоративну роль. Як збільшити простір в кімнаті, де постійно збираються не тільки мешканці будинку, а й гості? Функціональні властивості світла дозволяють змінювати пропорції невеликого інтер'єру. Щоб правильно підібрати світильники для вітальні, потрібно знати кілька правил. Світло поліпшить форму маленької вітальні та додасть їй приємний настрій. Кількість, дизайн та розташування світильників для вітальні залежить, перш за все, від її розмірів та декору. Правильне розміщення світлових точок допоможе візуально збільшити невелику вітальню, сучасні торшери підсвітять вибрані місця, а також приховають небажані дефекти. Маленька вітальня буде здаватися більше, якщо ми направимо світло на стелю або на окремі декоративні елементи. Тому вбудовані в стелю, а також підвісні стельові світильники з яскравим світлом зроблять вітальню вище, ніж вона є насправді.

Які б хитрощі ви не вирішили використовувати для того, щоб візуально збільшити кімнату, в інтернет-магазині Svetilnikof.com.ua обов'язково знайдуться цікаві пропозиції.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід