Як вибрати лампу для оселі?

яку лампу вибратиОсвітлення надає особливий характер всім кімнатам, незалежно від того, чи говоримо ми про приватний будинок, бізнес або торгову точку. При виборі світильників для будинку ми маємо звертати увагу не тільки на освітлення, яке вони дають, але й на їх естетику та відповідність їх дизайну вашому інтер'єру. Розташування кімнат має бути погоджено з придбаними лампами, тоді наш дім буде виглядати феноменально і сподобається всім. Як вибрати лампу для свого помешкання, як підбирати її до інтер'єру? Які типи ламп ми можемо купити? Відповіді можна знайти в цій статті.

Вибрати лампу для дому: важливі параметри та функції

Всупереч зовнішньому вигляду, вибрати правильну лампу для освітлення інтер'єру не так просто, як може здатися на перший погляд. Здебільше це пов'язано з величезною кількістю різних типів ламп, у кожної з яких є свої плюси і мінуси. Залежно від того, який вибір ми зробили, лампа в одному інтер'єрі буде виглядати просто ідеально та стильно освітить приміщення, а в іншому – абсолютно навпаки. Перш ніж вирішити, яку лампу вибрати, ми повинні розглянути наші вподобання в цьому питанні. Тут просто треба знати, що нам дійсно потрібно і що нам подобається.

Як правильно вибрати лампу: крок за кроком

  1. Першим кроком при виборі світильника є підбір його кольору, який повинен відповідати оформленню нашої кімнати. Вибір буде залежати тільки від того, чи підійде лампа в наш інтер'єр, а не від того, яка модель лампи нам найбільше подобається.
  2. Другий критерій вибору стосується форми і стилю, в якому зроблений світильник. Тут багато що залежить від інших елементів оздоблення кімнати, які визначають її стиль. Перш ніж вирішити, які лампи краще вибрати, уважно вивчіть кожен елемент аранжування. Тут йдеться про такі елементи, як штори, гардини, прикраси, колір стін, меблі та сувеніри.
  3. Нам також потрібно вирішити, який тип світильника краще використовувати в тому чи іншому місці. Лампи для домашнього використання можна розділити на настільні лампи, торшери, підвісні люстри, вбудовані світильники, трекові системи освітлення, точкові лампи та різні типи настінних світильників.

Як вибрати лампу за типом?

які лампи краще вибратиКожному типу світильника – своє місце і призначення в оселі. Щоб простіше було визначитися, яку лампу вибрати, вивчимо особливості кожного типу окремо:

  • Настільні лампи, як ви можете легко здогадатися, розміщуються на плоских поверхнях столів, комодів тощо. Вони складаються з бази або спеціального тримача, який кріпиться до стільниці. Мають дуже різноманітне застосування в будинках, яке залежить від типу лампи, форми, розміру та яскравості джерела світла. Загалом, настільні лампи використовуються в якості місцевого освітлення – для освітлення кутка для читання або робочого місця. Однак важливо, щоб таке робоче місце було добре освітлене в цілому, тому лампа не має відкидати непотрібні тіні та давати занадто яскраве освітлення. Настільні лампи в деяких випадках можуть розглядатися як певний елемент облаштування кімнати. Тоді їх зовнішній вигляд має найбільше значення. Настільні лампи є ідеальним доповненням до загального освітлення, тобто до традиційних люстр.
  • Торшери розміщуються прямо на підлозі. Вони можуть мати висоту до 1,5 метрів. Їх основа зазвичай представляє собою пласке коло (рідше квадрат або фігура неправильної форми), а тримач закінчується абажуром. Штатив виготовлений з металу, дерева або пластика. Підлогові світильники останнім часом стали дуже популярними і є основним елементом, що розділяє декілька функціональних зон в одному приміщенні. Торшери можна переміщати вільно.
  • Стельові люстри є найбільш поширеним способом освітлення інтер'єру. Люстри дають розсіяне світло, якого в багатьох випадках, таких як читання, шиття, писання або навіть нарізка овочів для салату, недостатньо. У таких випадках місцеве світло працює краще. Люстри забезпечують загальне освітлення, оскільки вони надають інтер'єру загальний контур і вигляд, поширюючи потік світла по всій кімнаті. Як правильно вибрати лампу? Єдиним важливим фактором є правильна висота, щоб загальне освітлення було якомога більш рівномірним.
  • Вбудовані світильники та точкове освітлення є частиною сучасного пристрою. Їх головна перевага – потрапляння світла безпосередньо долу, при цьому самого світильника не видно. У магазинах ви знайдете величезний вибір точкових світильників – від невеликих галогенних до регульованих і сучасних спотів. Вбудовування точкових світильників в стелю дозволяє змінювати освітлення разом зі зміною дизайну інтер'єру.
  • Лампи на напрямних (трекові системи) включені в сучасні системи освітлення, хоча їх нечасто можна побачити в житлових інтер'єрах. Лише іноді вони використовуються в якості цільового освітлення і надають кімнаті сучасний стиль.
  • Настінні світильники або просто бра давно відомі і використовуються в якості місцевого та загального освітлення, в залежності від того, де ми їх встановлюємо і під яким кутом направляємо світло.

Інтернет-магазин Svetilnikof.com.ua пропонує клієнтам з усієї України купити світильники для будинку виключно перевірених виробників: Eglo, Italux, Nowodvorski, Searchlight. Якщо ще залишилися питання, яку лампу вибрати, тоді вам з радістю допоможуть наші консультанти.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід