Як вибрати люстру в дитячу кімнату: безпека малюка - ваш спокій

як вибрати люстру в дитячуДитяча кімната - це автономний світ зі своїми законами і казковими персонажами. Це місце сну і відпочинку, ігор та творчої реалізації. Незалежно від віку дитини, її особистий простір має наповнюватися оригінальними речами, які підкреслюють її індивідуальність і незвичність. Світлотехніка грає ключову роль при облаштуванні дитячої кімнати.

Яку люстру вибрати в дитячу, щоб компенсувати недостатність природного освітлення? Правильно встановлений світильник стане рукотворним сонцем, яке дбатиме про здоровий зір і прекрасне самопочуття вашого малюка.

Головні критерії вибору

  1. Безпека фізична і екологічна. Замислюючись, як вибрати люстру в дитячу кімнату, пам'ятайте, що пристрій живиться подачею напруги, тому всі дроти і струмопровідні елементи повинні бути надійно заховані. Прилад не повинен нагріватися при тривалій експлуатації. Небезпека нагріву зовсім не в можливості обпектися, а в ймовірності розплавлення деталей світлотехніки. Дитячі люстри потрібно підшукувати тільки з міцних матеріалів, які не виділяють токсичних речовин при нагріванні. Навіть при пошкодженні вони не повинні нести небезпеку травмування гострими осколками.
  2. Доречність в інтер'єрі. Вдало купити люстру в дитячу кімнату ви зможете після детального дослідження вимог до інтенсивності світіння і особливостей планування приміщення. Одна кімната для дитини замінює кілька зон, тому доречно розмежувати приміщення, використовуючи різні рівні світла. Накладний плафон, підвіс, настінний світильник створять кілька контурів освітлення, забезпечать каскадним підсвічуванням. Ця система розташування світлотехніки відразу виконає завдання основного, акцентного і фонового (допоміжного) освітлення.
  3. Довговічність і надійність. Вироби з металу, скла, дерева - як вибрати люстру в дитячу з великої кількості варіантів? Оптимальне рішення - світильники з небитких матеріалів. Навіть делікатний текстиль або картон виконуватимуть покладені функції тривалий час, не деформуються і не втрачають встановлену форму, адже сучасні виробники Markslojd, Eglo, ArtGlass передбачили особливу комплектацію світлодіодними лампами, котрі не нагріваються, і модулями ефективного пасивного охолодження.

Враховуємо вік і стать користувача

як вибрати люстру в дитячуНемовля, школяр, підліток - діти ростуть швидко. Важливо для кожного віку використовувати світильники потрібної функціональності і стильової концепції. Як вибрати люстру в дитячу, щоб вона справлялася з поставленими завданнями?
У нашому інтернет-магазині Svetilnikof представлені моделі для малюків, створені у вигляді іграшок, героїв казок та мультфільмів (Searchlight серія Noveltу), для діток більш старших - вироби у вигляді різних геометричних фігур, пазлів, простих плафонів з декоративними орнаментами (Dalber Happy, Nowodvorski PUZZLE , MARKSLOJD UGGLARP).

Успіх купівлі залежить також від врахування гендерних відмінностей малюків. Світлотехніка з метеликами і великою кількістю рожевого кольору підійде для дівчаток, але зовсім не для хлопчиків. Правильно буде залучити дитину до вибору освітлювальної техніки. Плафони із зображенням метеликів, бджілок, квіткові композиції припадуть до душі дівчаткам, світильники-машинки, вертольоти, футбольні м'ячі оцінять хлопчики.

Завдання батьків - злегка підкоригувати вибір дітей: виключити наявність кришталевих елементів в люстрі, які спотворюють рівномірність світіння, відмовитися від плафонів з ажурним склом, щоб уникнути додаткового навантаження на очі дитини (рельєфності дають небажані відблиски).

Правильне світло для гарного настрою

Як вибрати люстру в дитячу, щоб заповнити недостатність природного освітлення? На загальний стан здоров'я благотворно впливає розсіюється м'яке світло. Освітлення від люстри повинно ненав'язливо поширюватися по кімнаті, не бити одним променем в певну зону, не створювати зайве навантаження на емоційний стан дитини.

Варто звернути увагу на декоративні пристрої на основі світлодіодів. Освітлювач може генерувати світло різноманітних відтінків, рухливі елементи плафонів змінювати світлову картинку (Dalber Moon Pink), відкидати тіні на обстановку і стіни, створювати загадкові переливи і контрастні тіні. У дитячій кімнаті рекомендовано встановлювати кілька світильників, тому люстру варто розглядати як джерело основного, ненав'язливого світіння, як головний декоративний елемент монотонної пристельової зони.

Люстра не повинна бути нудною і однотипною. Важливо враховувати смак малюка, а не вибирати тільки ті моделі, які подобаються вам.