Як вибрати настільну лампу для дитини?

Якщо ваша дитина йде в школу, вона має постійно виконувати свої домашні завдання. Зазвичай виконання припаде на вечірній час доби, коли на вулиці досить темно. В цьому випадку необхідно подбати про дитину, щоб в неї не було сильної напруги очей. Це особливо актуально восени та взимку, коли мало сонця та день коротший. Основного освітлення тут точно буде недостатньо. На допомогу приходить настільна лампа. Асортимент моделей дуже широкий. У каталогах відомих виробників Dalber, Eglo, Ideal Lux, Kanlux, TK-Lighting ви знайдете найрізноманітніші варіанти. Зрозуміло, що кожен батько задається питанням, як вибрати настільну лампу для дитини. При цьому варто врахувати, що не тільки школярі сидять за робочим столом. Навіть діти у віці до 6-7 років нерідко малюють свої перші шедеври вдома, тому для них також може знадобитися подібна покупка.

Зміст:

Настільна лампа для дитини: особливості вибору

настольная лампа для ребенкаОсвітлення робочого місця зазвичай виконується настільною лампою. Вони бувають абсолютно різних форм, потужностей та можуть мати індивідуальні характеристики. До вибору правильної моделі ви маєте ставитися з усією серйозністю.

Настільні лампи мають бути високої якості, щоб створити комфортну робочу обстановку. Для забезпечення стійкості використовуйте досить важку базу. На щастя, вибір світильників сьогодні досить великий, та завжди знайдеться настільна лампа, ціна якої буде прийнятною для всіх.

Якість настільної лампи визначається рядом показників, до яких належать:

  1. Матеріал, з якого виготовлена ​​настільна лампа для дітей (слід вибирати тільки високоякісні матеріали, щоб уникнути подальшого пошкодження або інших проблем під час експлуатації).
  2. Тип та яскравість світла, що генерується. У цьому випадку спочатку необхідно визначити, для яких цілей купується лампа. Якщо вона для роботи, краще купити легшу, щоб ідеально висвітлювати робоче місце. А для прикраси дитячої кімнати ви можете обрати м'які кольори.
  3. Стиль лампи. Врахуйте вікові особливості. Те, що подобається вам, не завжди припаде до смаку 10-річній дитині. Тому перед тим, як вибрати настільну лампу для школяра, поцікавтеся його думкою.
  4. Технічні параметри моделі. Занадто жовте або навіть помаранчеве світло сприяє розслабленню, заспокоює, «хилить до сну». З іншого боку, синій – «обманює» тіло, оскільки це середина дня, тому у дитини, що виконує домашню роботу ввечері, пізніше можуть виникнути проблеми зі сном. Екрани смартфонів та ноутбуків працюють так само, якщо ми використовуємо їх увечері. Оптимальний колір освітлення настільної лампи – 3000-4000 К. Лампа 3000 К буде світитися в теплому, злегка жовтуватому відтінку. 4000 K – біле світло, цілком нейтральне.
  5. Якість виготовлення (не купуйте лампи невідомого або неперевіреного виробника, вони можуть досить швидко вийти з ладу).

Для дітей кращими є ті лампи, які мають форму об'ємної призми. Вони мають бути широкими по краях, вузькими біля основи. В цьому випадку промені розсіюються та не стомлюють очі.

Не забудьте переконатися, що лампочка не виходить за межі абажура, інакше вона «тисне» на очі та викликає втому, в результаті чого зір може впасти.

На які конструктивні особливості слід, перш за все, звернути увагу, щоб обрана настільна лампа підходила для учня?

Ми підготували короткий список таких компонентів:

  • Абажур.
  • Тримач.
  • Дизайн.

Що стосується абажура, то він зазвичай виконаний з металу або пластика. Обидва варіанти однаково хороші, але в різних умовах. Металевий корпус дуже міцний, але лампа сильно нагрівається, що може привести до травм та опіків.

Пластикові абажури можна використовувати з низькотемпературними лампами, але вони можуть зламатися при падінні або ударі.

Лампа для школяра: як вибрати тип джерела світіння

Зараз є багато різних варіантів джерел світла, а саме:

  1. Лампочки розжарювання – один із застарілих способів освітлення.
  2. Галоген – більш сучасне рішення, але в період популярності світлодіодних рішень, попит на них невисокий.
  3. Енергоефективні лампочки – більш сучасний варіант, сьогодні дуже широко використовується в освітленні.
  4. LED – найбільш передова технологія, має високу якість та постійно зростаючу популярність.

Нюанси при покупці

как выбрать настольную лампу для ребенкаПідводячи підсумок, виділимо основні важливі моменти на тему, яку настільну лампу вибрати для школяра:

  • Настільна лампа має бути багатофункціональною з регульованою інтенсивністю світла. Також дуже важливо вибрати лампу досить високої якості, яка прослужить довгі роки. Звичайно, за це потрібно платити трохи більше, але воно того варте.

LED настільна лампа – відмінний варіант для робочого столу вашої дитини. Світлодіоди випромінюють більш м'яке світло, тому їх рекомендують людям, чиї очі легко втомлюються – наприклад, дітям та підліткам. Вони будуть хорошими як для першого класу, так і для старшого учня. Плюс – в споживанні мінімальної кількості електроенергії. В даний час настільна лампа для дітей доступна різної інтенсивності та кольору світла, а також часто з можливістю регулювання потужності. Але купувати її варто тільки у перевірених виробників.