Як вибрати стельовий світильник: основи вдалого придбання

svyetilniki potolochnyeТрадиційним рішенням в цій категорії вважається люстра. Але не обов'язково світлотехніка, що встановлена ​​на стелі, повинна мати хитромудру конструкцію. Хотілося би поговорити про світильники стельові – помірно компактні і функціональні пристрої освітлювального дизайну.

Стельова світлотехніка відрізняється силою світлового потоку, кількістю ламп, матеріалом виготовлення арматури і плафонів / абажурів. Залежно від стилю і дизайну, її можна використовуватися в офісах, магазинах, квартирах і будинках – у будь-яких приміщеннях житлового і комерційного сектору, а посилено захищені модифікації – для оформлення фасадів та освітлення прибудинкової ділянки.

Види стельових світильників

Крім стилістики, розмірів, особливостей конструкції ці пристрої освітлення відрізняються способом монтажу:

  • накладні. Модулі фіксуються на будь-яку поверхню (поверх неї), не вимагають спеціально підготовлених місць монтажу або ніш для встановлення бази;
  • вбудовані. Ця категорія представлена ​​в більшій мірі точковими модулями, але є й великі світильники (Eglo PERTINI LED, VICARO LED, MARKSLOJD CIRO), частина основи яких приховується в будівельну поверхню, а арматура виступає над нею. Точкові вбудовані стельові пристрої можуть містити корпус, вмонтований в рівень зі стелею, або трохи виступати над ним;
  • підвісні. Йдеться про компактні невеликі моделі, закріплені на шнурах-кабелях живлення, тросах та інших конструкціях, близько розташованих до стельової області (наприклад, плафон MARKSLOJD HOVDALA, ROSENDAL, Nowodvorski HARMONY, Searchlight Limoges).

Ці пристрої призначені для базового, а інколи і локального освітлення. Чим більше сам прилад і кут поширення світла від його однієї або декількох ламп, тим об’ємніша і яскравіша картина освітлення. Для невеликого приміщення достатньо компактного плафона, встановленого по центру стельової зони, для вузької, але довгої кімнати – декількох симетрично встановлених, просторий хол не обійдеться без різнотипних модулів для генерації освітлення різної інтенсивності.

Класифікація пристроїв за характером поширення світла

Вибір стельового світильника потрібно починати з пошуку плафона / абажура певної пропускної здатності. Від цього залежить тип світлового потоку:

  1. vidy potolochnyh svetilnikovРозсіяний. Це світло, що пробивається крізь матовий плафон або світлий, але щільний абажур-розсіювач. Потік не фокусується на одній точці, падає під широким кутом, рівномірно поширюється в просторі. Ніяких різких тіней і контрастних переходів, заповнення всього периметра легким світінням. Цими пристроями можна висвітлити всю кімнату (установка по центру стелі) або окрему зону (відокремлений монтаж над столом, куточком відпочинку, фортепіано та ін.). Багато моделей мають здатність переважного розсіювання потоку – в них світло спрямоване тільки на стелю.
  2. Спрямований. Яскравий приклад – світильники-споти і прожектори. Освітлення цього типу часто називають акцентним або таким, що промальовує. Яскравий потік пріоритетно виділяє потрібний об'єкт, залишаючи в тіні інші предмети меблювання. Особливості планування, асиметрія кімнати, ліпнина на стінах або особливий вміст серванту – стельові світильники одним обертом плафонів в потрібному векторі допоможуть розставити акценти.
  3. Відбитий. Світло в кімнаті є непрямим, а відбитим від світлих поверхонь оздоблення і меблів. Зазвичай, до цієї категорії відносяться світильники з абажурами, спрямованими вгору або в боки. Потік випромінювання відбивається від вертикальних і горизонтальних поверхонь і м'яким серпанком опускається на предмети інтер'єру. Чим темніше оздоблення стін, тим менш яскравим буде таке освітлення.

Надійність постачальника

Визначилися, як вибрати стельовий світильник за параметрами? Настав час придбання. Якщо хочете справжній висококласний продукт від європейських дизайнерів, починайте співпрацю тільки з перевіреними продавцями. В Україні - це наш інтернет-магазин. Великі колекції провідних брендів, прямі поставки від виробника, сертифікація на всі позиції товару, доставка обладнання в Київ, Львів, Одесу, Харків, Дніпро – в будь-які міста України.

У нас ви зможете підшукати стельову світлотехніку потрібного ступеня захисту від вологи, укомплектувати систему освітлення ванної, кухні або коридору стильними модулями. Вартість пристроїв повністю виправдана добротною збіркою та надійністю. Є можливість замовити ексклюзивні авторські роботи для дизайнерських інтер'єрів. Стельові світильники встануть вам недорого, а оформлення покупки буде швидким і легким.