Як вибрати прожектор?

Зміст:

  1. Найголовніше – світло та мета використання
  2. Види світлодіодних прожекторів
  3. Галогенові прожектори
  4. Стоячі
  5. Slim
  6. Портативні
  7. Датчик руху – практичне рішення
  8. Де найчастіше використовуються прожектори

Для освітлення великих просторів, скульптур, рекламних щитів та інших об'єктів, а також під час роботи в саду або в майстерні. Для всіх цих видів діяльності найкращим типом освітлення є прожектор. У зв'язку з необхідністю енергозбереження, класичні галогенні лампи поступово замінюються сучаснішими – на світлодіодах. Як вибрати прожектор? Де його можна використовувати? Про це розповідаємо у статті нижче.

Найголовніше – світло та мета використання

Ще до того, як ви почнете переглядати пропозицію світлодіодних прожекторів в інтернет-магазинах або у звичайних магазинах, ми рекомендуємо вказати кілька аспектів, які полегшать ваш вибір, а також скоротять час покупки. Найголовніше – знати, для яких робіт використовуватиметься освітлення і те, що з нею пов'язано, наскільки воно має бути ефективним, якою буде його сила світла. Від цих факторів залежатиме вибір світлодіодного прожектора.

Сьогодні у продажу є світлодіодні прожектори потужністю від 10 до 100 Вт. Не забувайте однак, що вони споживають на 50-80% менше електроенергії, ніж галогенні, тому світлодіодний прожектор потужністю 100 W легко замінить галогенний аналог на 500 W. Крім того, дорожчі моделі мають термін служби до 50 000 годин. Напруга зазвичай 230 V, але також доступні низьковольтні 12-24 V. Що стосується кольору світла, ми рекомендуємо денне біле світло (понад 5000 Кельвінів), яке сприяє концентрації уваги та знижує навантаження на очі.

Переваги прожекторів:

  1. Можливість обертати та направляти їх у вибрані місця.
  2. Сильний потік світла, що дозволяє висвітлити простір на 10 м.
  3. Мобільність.
  4. Енергозбереження – використання світлодіодної технології.
  5. Стійкість до погодних умов – дощ, сніг, мороз, сонце.
  6. Проста система монтажу.
  7. Відносно низька ціна при високій якості виготовлення.

Види світлодіодних прожекторів

Крім сили світла, світлодіодні прожектори різняться на вигляд, що також визначає їх застосування. Нижче ми опишемо найпоширеніші типи:

Галогенові прожектори

На вигляд вони дуже схожі на класичні галогенові фари. В основному вони доступні в чорному та сріблястому кольорах і в широкому діапазоні ефективності, наприклад, 10 W достатньо для освітлення садових прикрас.

Стоячі

Порівняно з галогенними, світлодіодні, наприклад, мають підставку, завдяки якій вони легко кріпляться до землі.

Slim

Це види, які мають меншу глибину (займають менше місця), тому легко розміщуються на фасаді під карнизом.

Портативні

Ідеально підходять для занять, де треба пересуватися, – наприклад, при будівництві будинку, ремонті автомобіля... А також за сучасних реалій, коли в Україні часто відсутня електрика. Вони оснащені ручкою та стійкою підставкою. Мають незалежне джерело живлення.

Датчик руху – практичне рішення

Думаєте, який прожектор обрати для вулиці? Перелічені типи також можуть бути доповнені датчиком руху, а це означає, що, наприклад, у разі руху вони автоматично загорятимуться і через заданий час знову автоматично вимикатимуться.

Таким чином, найсучаснішим варіантом є світлодіодний сонячний прожектор, який не потребує електрики для своєї роботи. Ідеальне рішення для місць, де немає електрики.

Де найчастіше використовуються прожектори

  1. Світлодіодні прожектори для освітлення дерев та чагарників. Це один із найпопулярніших способів використання цього типу вуличних світильників. Немає нічого прекраснішого за освітлену знизу крону дерев у середині весни чи восени. Коли світло супроводжується вітром, ефект стає ще сильнішим, у саду відбувається справжня гра вогнів – зелених навесні та жовто-коричневих восени. Як вибрати вуличний прожектор? На вибір є безліч видів прожекторів із шипами, які потрібно просто встромити в землю і насолоджуватися чарівним нічним світлом. Однак, важливо правильно прокласти силові кабелі.
  2. Прожектори для освітлення тераси та альтанки розкривають архітектуру. Завдяки вбудованим світлодіодним прожекторам, можна висвітлювати інші місця в саду, наприклад, альтанку, терасу або веранду. Втім, справа тут не в тому, щоб прожектори світили під час барбекю чи вечірки у саду. Це освітлення, яке має виставити цікавий дизайн та привернути увагу до цікавих місць у саду. Не менш гарною ідеєю може стати освітлення гамака чи гойдалок на дереві.
  3. Світлодіодні прожектори для освітлення басейнів та ставків. Все частіше в наших садах можна зустріти ставки і навіть басейни. Йдеться про ті, що зроблено у землі. Якщо у когось із вас є такий басейн чи ставок, варто підкреслити його принадність правильним освітленням.

У нашому інтернет магазині ви знайдете широкий асортимент прожекторів. Як вибрати потужність світлодіодного прожектора, вам підкажуть наші консультанти. Придбані товари ми оперативно доставимо по всій Україні: Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Одеса та ін.