Як вибрати світильники для підсвічування картин та фотографій?

Картини та фотографії є ​​ідеальними декоративними елементами інтер'єру, що все частіше з'являються практично в кожній композиції. Картини, розташовані в спальні або вітальні, характеризуються індивідуальним, особистим характером та надають кімнаті оригінальний та приватний вираз, тому вам слід подумати про їх правильне освітлення. Картини, які ефективно висвітлені, є незвичайною та елегантною прикрасою інтер'єру. Підсвічування для картин та дзеркал може бути організована різними типами світильників: від настінних світильників, прожекторів, спотів, спеціальних галерейних ламп до торшерів. Все залежить від того, якого ефекту ми хочемо досягти та чи хочемо ми, щоб освітлення також мало корисну цінність.

Підбираємо правильні світильники для картин

підсвічування картинПри проектуванні освітлення декоративних елементів велике значення має розміщення ламп, а також колір та інтенсивність випромінюваного світла. Це визначить кінцевий ефект, тобто експозицію зображення.

Добре продумане підсвічування картин додатково освітить місця, де протягом дня недостатньо світла, та буде працювати в приміщеннях без вікон, таких як ванна кімната або хол.

  • Традиційні бра для картин в незвичайному розташуванні

Бра – це дуже популярні світильники, прикріплені до стіни, основною перевагою яких є точкове світло. Це робить їх ідеальним варіантом для освітлення невеликих площ, таких як дзеркало, тому їх часто використовують у ванних кімнатах, коридорах та в гардеробних.

Бра також можна використовувати як підсвічування для картин та інших декоративних елементів. Найпростіше їх закріпити симетрично по обидва боки виділеного об'єкта. При правильному налаштуванні таке джерело світла також може мати корисну цінність та служити не тільки для експонування зображення, але й для освітлення кімнати.

Ви також можете вибрати моделі, в яких світильник встановлений на більш довгому, зазвичай регульованому кронштейні. Потім ми встановлюємо одну настінну лампу, розміщуючи її прямо над зображенням та встановлюючи промінь світла, щоб уникнути засліплюючих ефектів.

  • Спеціальні світильники для підсвічування картин

Спеціалізоване підсвічування для картини, призначене для освітлення декоративних елементів, називається освітленням для картинної галереї. Світильники схожі на бра, тому що зроблені з тонких поздовжніх пристосувань, розміщених на тримачі. Проте, вони були розроблені та адаптовані строго для декоративних виробів, що робить їх ідеальними для освітлення картин, плакатів та фотографій.

При виборі конкретної моделі зверніть увагу на те, чи дозволяє конструкція лампи змінювати налаштування освітлення, а також на те, чи використовує лампа для підсвічування картин світлодіоди або інші типи джерел світла. Ви також можете вибрати різні кольори та візерунки світильників, тому переконайтеся, що освітлення гармонує з дизайном інтер'єру. Ці типи ламп можуть живитися від електромережі, але є також моделі, що працюють від батарей, які забезпечують зручну установку навіть далеко від джерела живлення.

  • Рейкове та лінійне освітлення для картин

Освітлення зображення може бути встановлено на спеціальних напрямних, підключених до джерела живлення або на кабелях. У першому випадку ми можемо розмістити будь-яку кількість прожекторів на рейках. У тросових освітленні замість рейок використовуються кабелі, до яких прикріплені джерела світла. Ці типи рішень найчастіше встановлюються в сучасних інтер'єрах.

Як рейкове, так та лінійне освітлення вздовж всієї стіни не тільки рівномірно висвітлює зображення, але й може служити практичним джерелом світла.

  • Споти та LED-стрічки

підсвічування для картинСпоти являють собою поодинокі лампи, розташовані на невеликій підставі, або набори з декількох фітингів, на більш довгій смузі. Їх важливою перевагою є можливість встановлювати та легко змінювати напрямок світла, що дає безліч варіантів розташування.

Спеціальні світлодіодні стрічки також є дуже гнучким рішенням, яке легко монтувати, наприклад, на краю полиці або на стіні над зображенням. Крім того, вони дають можливість використовувати різні кольори світла.

Світильники для картин: інші оригінальні ідеї

Гарною та практичною ідеєю для освітлення фотографії або картин також будуть невеликі затискні лампи, які можна прикріпити безпосередньо до рами. Інші оригінальні рішення включають в себе люстру, адаптовану до дизайну інтер'єру та стилю розпису, торшер, а також свічник та освітлення з кульок, що світяться (легкі гірлянди з кульками в кольоровому покритті).

Правильне підсвічування картин на стіні, що висвітлює зображення або фотографії, і в той самий час однозначно підкреслює стиль інтер'єру, є дуже важливим елементом, завдяки якому аранжування створює незвичайну атмосферу. Вибираючи лампу, ви маєте також враховувати стиль кімнати, оскільки візуальна відповідність є ключовим аспектом, що забезпечує елегантність та унікальність.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід