Як вибрати світильники в гараж

Технічне світло дуже важливе при облаштуванні господарських приміщень. Для простого домашнього гаража досить невеликої стельової лампи, ударостійкого споту, або навіть переносного ліхтарика. Але для приміщень, де не просто стоять машини, зберігаються речі, а й виконуються щодня ремонтні роботи, потрібні грамотно підібрані спеціальні світильники у гараж.

Зміст:

Освітлення як вдень

світильники в гаражУ гаражі важливим є кожен куточок внутрішнього простору. Зберігання запчастин, робота за верстатами, відточування деталей, прецизійно-точні виміри – для кожної зони необхідні певні світильники для гаража. Вони мають генерувати досить рівномірне яскраве світло.

Крім лампи загального світла, важливо передбачити локальне підсвічування верстатів. Найзручніше освітлення для гаража – модульне. Це кілька пристроїв, з'єднаних між собою у довгу лінію. Незалежно від конфігурації та планування підсобного приміщення, можна завести світильник у кожен куточок.

У гаражі навіть у найяскравіший сонячний день природного світла недостатньо. До оглядової ями він взагалі не потрапляє. Важливо вибрати світильники під призначення та зовнішні кліматичні фактори.

Особливості світильників у гараж

У цьому господарчому приміщенні часто зберігаються вибухонебезпечні горючі речовини. Тому світильники та електрична проводка мають відповідати високим вимогам безпеки.

Штучне освітлення у цьому приміщенні, зазвичай, необхідне цілодобово. Треба максимально знижувати вартість використання системи генерації світла, вибираючи енергоефективні лампи. Найдешевші лампи розжарювання часто перегорають, споживають багато електроенергії, характеризуються нерівномірною яскравістю. Враховуйте економічність та ефективність системи освітлення ще на етапі її планування.

Світильники та лампи для гаража одержують більше навантаження, ніж інтер'єрні моделі. Все ж таки від пилу, вологи, забруднень нікуди не подітися. Важливо купувати світлотехніку простого та зрозумілого обслуговування. Щоб покупка була вдалою, дотримуйтесь базових вимог:

  • врахуйте висоту стелі та загальний обсяг приміщення;
  • розплануйте розташування робочих зон;
  • світловий потік ламп підбирайте під норми роботи (для комерційних СТО, наприклад), під свої побажання щодо інтенсивності світла;
  • шукайте світильники оптимальної конструкції для досягнення поставлених завдань.

Як вибрати світильники в гараж

світильники в гаражТільки багаторівневе освітлення здатне стати найефективнішим. Як центральний світильник підійдуть пристельні моделі, растрові модулі, трекові системи. Друга лінія монтажу – на стіні. Тут зручні споти, у яких легко змінювати напрямок світлового потоку. Наступний рівень – робоча зона. Над столом, верстатом добре виглядають світлодіодні лампи в гараж, світло від яких не б'є в очі робітникам, сфокусоване на локальній ділянці, затінене щільним плафоном-прожектором. Остання лінія освітлення – підлогова. Це й переносні пристрої, й стаціонарно встановлені світильники із шарнірними кріпленнями ламп.

Висвітленню оглядової ями потрібно приділити окрему увагу. Варто дотриматись низки вимог:

  • для безпеки користувачів варто використовувати світильники низької напруги;
  • зручно використовувати переносні прожектори, ліхтарі;
  • обов'язкова наявність захисного плафона, щоб потік світла спрямовувався у потрібну зону;
  • в ямі немає розеток, тому світлотехніка повинна включатися до мережі за її межами;
  • спеціально створені ніші допоможуть посилити світловий потік та сховати світильник від механічних впливів, необережних торкань.

Цим вимогам відповідають LED світильники для гаража, люмінесцентні газонаповнені лампи. Тут доречні будь-які промислові моделі. Універсальним світлом буде світлодіодне, для опалювальних приміщень підійде люмінісцентне, для холодних – галогенне.

Купівля в Україні

Вибрати будь-які прилади освітлення у потрібній кількості пропонує наш інтернет-магазин Svetilnikof. Легко підібрати недорогі лампи у гараж чи світлодіоди, вартість яких буде виправдана тривалим терміном служби. У нас гостює продукція тільки перевірених виробників, безліч колекцій промислових світильників різної потужності та комплектації.

Якщо потрібна надійні LED лампи в гараж, звертайтеся до нас. Доставка замовлень будь-якої складності у Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Одесу. Технічне світло в каталозі представлене трековими, растровими пристроями, точковими, лінійними світильниками, світлодіодними стрічками та ін. Ми допоможемо укомплектувати гараж різного планування якісними, надійними довговічними світильниками. Є моделі у вологозахищеному корпусі з решітками для захисту від вандалів та механічних пошкоджень. Різні проекти легко реалізувати із нашими світильниками.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід