Як вибрати трековий прожектор: секрети вдалої покупки

vybrat trekovyy prozhektorСвітильники на рухомій шині, модулі світлогенераціі на стельовій рейці, прожектори на шинопроводі – як тільки не називають трекові прожектори. Ці системи освітлення користуються величезною популярністю на об'єктах цільового комерційного призначення.

Офісні приміщення, вітрини магазинів, торгівельні зали, виставкові павільйони, рекламні борди, музеї – світильники трекового типу незамінні в системах комерційного освітлення. Така широка сфера застосування пояснюється незаперечними перевагами використання:

  • тривала придатність;
  • універсальність монтажу;
  • висока інтенсивність світіння;
  • міцність;
  • економічність (відсутні експлуатаційні витрати, мінімізоване споживання енергії);
  • легка зміна вектора освітлення при зміні пріоритетних акцентів.

Якщо за власним дизайнерським задумом ви хочете створити вдома експозицію з ультрамодних сучасних пристроїв освітлення, необхідно розуміти, як вибрати трековий прожектор.

Головне – наповнення

Найновішими і модними вважаються світлодіодні трекові прожектори. Не дивно, адже саме ця категорія обладнання сконструйована тільки на основі LED-ламп. У корпусі з алюмінію або лакованої стали зосереджені світлодіодні джерела світіння.

До перерахованих переваг додаються ще кілька:

  • світло від прожектора не тільки концентрується на обраній зоні, але при виборі моделі з рухомим рефлектором може розсіюватися під широким кутом;
  • з трековими світильниками вдасться досягти ефекту камерності, коли тільки одна зона з просторого приміщення візуально відокремлена.

Універсальний дизайн

Трекові прожектори виконані лаконічними, в деякій мірі аскетичними. На них немає декоративних елементів. Простий корпус з металу, пофарбований в монохромну гамму, легко кріпитися до живильної шини за допомогою кронштейнів і тримачів. Така конструкція буде доречною в різних сучасних стилістичних концепціях, адже має риси, властиві стилям лофт, хай-тек, техно, футуризм.

Системи трекового типу цілком підходять як для організації базового функціонального освітлення, так і для декоративних цілей. При цьому завдання прикраси відведені не зовнішньому вигляду прожекторів, а їх здатності генерувати світло потрібного спектру світіння. Якщо підібрати моделі з різнокольоровими діодами, можна створити цікаву картину освітлення в просторі – з яскравими плямами, потоками-променями. Розкидати світлові акценти, ніби мазки пензля художника.

Імениті бренди Nowodvorski, Mistic пропонують прожекторні модулі, які легко поєднуються між собою. Їх можна закріпити на одному шинопроводі, змінювати напрямок світлового потоку, варіювати кольорові компонування, підбирати пристрої різної яскравості.

Ніяких прив'язок до місця установки

trekovye prozhektoryГоловне правило успішного придбання трекового прожектора – вибір моделі на рухомому шарнірі (наприклад, Eglo EGLOSPHERE LED). Потік випромінювання від таких пристроїв може розповсюджуватися на всі 360 °, адже його легко спрямувати в потрібну зону. Багато моделей прожекторів мають оптичну частину з декількох відбивачів. Їх високий коефіцієнт відбиття і різні кути поширення світла забезпечують універсальність застосування.

Такі системи легко встановити на стелі і стінах, на шафах та інших поверхнях. Досить легкі за вагою модулі не створюють значного навантаження на перекриття. Вони незамінні в торгових залах з гіпсокартонними перекриттями, в будівлях з капітальними перегородками і в житлових приміщеннях будь-якого планування з різним типом інтер'єрної обробки.

Найчастіше дизайнери демонструють технічність прожекторів трекових систем, але бувають варіанти їх маскування за матеріалами оздоблення. Видимими залишаються лише плафони з відбивачем, а шина монтується за архітектурні виступи на стелі або в стіні.

Svetilnikof для вигідного придбання

Ще один секрет вдалої покупки – співпраця з прямими постачальниками світлотехніки. Наш інтернет-магазин здійснює прямі поставки трекових прожекторів з Польщі та Австрії без посередників, що позитивно відбивається на їх кінцевій вартості. Із запропонованого асортименту продукції відомих брендів ви можете підібрати пристрої різної потужності і спектру світіння (температура кольору 3000–4000К).

Весь товар сертифікований, відповідає міжнародним нормам експлуатаційної та екологічної безпеки. Трекові прожектори можна купити недорого окремо або підібрати всі модулі для створення повноцінних систем ультрамодного, функціонального і практичного освітлення для приміщень різного призначення. Доставка будь-якої партії товару в Київ, Львів, Одесу, Дніпро, Харків – в усі міста України.

Краще всього купують