Яка настільна лампа для манікюру краще?

Зміст:

У кожному салоні краси або студії потрібна косметична настільна лампа для манікюру хорошої якості. Завдяки їй, під час процедури майстру чітко видна вся рука та нігті на ній. Якість манікюру залежить в першу чергу від освітлення. Неадекватно освітлене робоче місце може бути причиною неточної косметичної процедури, наприклад, через неправильні кольори тощо. Якісне освітлення робочого місця та правильне використання лампи складається з ряду її особливостей і всі вони повинні враховуватися при виборі – розмір, інтенсивність та колір світла, потужність та тип джерела. У цій статті ми спробуємо дати відповіді на найпоширеніші питання, які можуть виникнути, коли ви підбираєте освітлення для майстра манікюру.

Лампа для манікюру: освітлення, підібране за призначенням

настільна лампа для манікюру для відблисків

При виборі косметичної лампи найголовніше – її передбачуване використання, а відтак – її конструкція. Спочатку ми маємо подумати про те, чи плануємо ми висвітлювати стільницю, бо ми працюємо над нею, та чи потрібна нам лампа, промінь світла якої спрямований горизонтально, на обличчя клієнта або, можливо, вниз, на його руку при виконанні манікюру. На щастя, ситуація полегшується тим, що косметичні лампи мають можливість регулювати кут нахилу або мають гнучкі кронштейни, що збільшує можливість регулювання освітлення відповідно до наших потреб. При виборі також варто враховувати, для якої обробки виробник створив цю лампу.

Яку настільну лампу вибрати для манікюру?

Щодо косметичних ламп, варто відзначити, що на ринку є два джерела світла:

  1. Флуоресцентна. Лампа настільна для манікюру є однією довгою лампою, яку можна легко замінити новою, в той час як світло виходить від невеликих діодів.
  2. Освітлення від світлодіодів зустрічається рідше через більш високу вартість покупки, але світлодіоди мають більш високу ефективність та якість світла, а також більш тривалий термін служби. Великим плюсом є те, що вони споживають менше енергії, ніж люмінесцентні, які дають таку ж кількість світла, тому вони більш енергоефективні та більш стійкі до умов навколишнього середовища. Все це сприяє тому, що, незважаючи на можливо вищу ціну покупки, її вартість використання нижче, ніж вартість використання люмінесцентної лампи.

Світлодіодні настільні лампи для манікюру – сила та інтенсивність світла

Потужність, що зазначена у ваттах, та інтенсивність світла, зазначена в люменах, – це два елементи, які можуть бути представлені в параметрах. Перша величина інформує про те, скільки енергії потрібно лампі для виробництва світла, а друга величина вказується стосується світлового потоку лампи.

Світлодіодний світильник для манікюру мають меншу потужність, але більшу інтенсивність світла, тому споживають менше енергії. Прийнято вважати, що, наприклад, люмінесцентні лампи потужністю 60W відповідають світлового потоку світлодіодної лампи потужністю 806 люмен. У разі люмінесцентних ламп, чим більше потужність та інтенсивність світла, як у випадку світлодіодних ламп, тим сильніше світить лампа, завдяки чому у нас краще освітлене робоче місце.

лампа для манікюру освітленняТе, як ми бачимо кольору, залежить від кольору світла. Білий колір близько 4000К, більш висока температура означає холодне світло, нижчий колір – тепле. Слід враховувати, що якщо ми виберемо занадто тепле освітлення, кольори будуть занадто жовтими, а якщо занадто холодне, вони будуть мати блакитний відтінок. Як вибрати настільну лампу для манікюру за кольором світіння? Рекомендований колір для салонів – це колір з температурою близько 5500К. Це найсвітліший колір, завдяки якому кольори добре відображаються. З цим кольором ми можемо не перейматися, чи будуть кольори добре відтворюватися, та без сумнівів робити фотографії манікюру та педикюру.

Лампа для манікюру настільна – зовнішні параметри

Не слід забувати про зовнішній вигляд лампи. Вдало підібраний дизайн світильника може стати чудовим доповненням інтер'єру приміщення. Тому варто зіставити його форму та колір з декором салону, враховуючи, що різнобарвна лампа в елегантній приглушеній кімнаті може не занадто добре виглядати та псувати атмосферу. Якісні та стильні моделі ви знайдете в каталогах виробників Italux, Kanlux, Luminex, Mantra, Markslojd, Norlys.

Розмір настільної лампи також вкрай важливий при її виборі. Якщо в нашому розпорядженні маленький стіл, то установка на нього великий лампи, звичайно, може допомогти нам в роботі, тому що буде давати багато світла, але при цьому вона буде займати багато простору та заважати в роботі. У свою чергу, невелика настільна лампа для манікюру для відблисків на великому столі буде висвітлювати робочу площу в повному обсязі, але частина роботи буде виконана в недостатньо освітленому місці.