Які бувають ландшафтні світильники та тонкощі їх використання

ландшафтные светильникиВ ландшафтному дизайні освітленню відводиться ключова роль. Воно виконує одразу кілька завдань:

  • підвищує безпеку пересування по ділянці;
  • заповнює недостатність природного світла, створює комфортні умови перебування користувача;
  • декоративно підкреслює всю красу, приховує недоліки саду і прилеглої території.

Важливо продумати цікаві сценарії системи підсвічування, знайти оптимальні модулі реалізації цих ідей. Якісні ландшафтні світильники – те, що потрібно.

Маркувальне світло

Дизайнери застосовують різні прийоми освітлення садових доріжок, стежок, сходів – будь-яких перешкод:

  • силуетне освітлення. Сюди підходять садові світильники, встановлені по периметру будівлі, всередині куща або крони дерева. Важливо, щоб м'яке випромінювання окреслило силует об'єкта. Для цього прилад освітлення краще встановити знизу або ззаду;
  • деталізоване підсвічування перешкод. Сходи, статуї, фонтани, височини, виступи, бордюри – в нічний час повинні бути помітні будь-які нерівності і рельєфи садових доріжок і малих архітектурних форм. Від цього залежить безпека користувача при переміщенні по парку або саду. Для якісної рівномірної підсвічування підходять паркові світильники різного розміру і конструкції (від ліхтарних стовпів та боллардів до вбудованої в тротуар світлотехніки).

Декоративне освітлення

Ландшафтні світильники можуть поєднувати кілька функцій, достатньо тільки правильно їх встановити. Наприклад, прилад освітлення, встановлений на високому дереві з направленим вгору вектором світіння, створить казковий ефект місячного сяйва. М'яке світло буде пробиватися крізь густе гілля, огортаючи сад загадковими світлотінями.

У ландшафтному дизайні пристрої освітлення можуть зіграти роль пензлів художника. Яскраві плями, загальний фон, насичені фарбами мазки-промені – можна сміливо експериментувати з формами і наповненням. Найпопулярніші прийоми:

  1. Перетин і хитросплетіння потоків. Кілька спрямованих променів на один об'єкт «виривають» його із загальної композиції, роблять об'ємнішим і масштабнішим. Колір світла також дуже важливий – теплий відтінок віддаляє предмет, огортає м'яким півмороком, холодний – наближає, а простір наповнює глибиною.
  2. Підсвічування водойми. Матові сфери, що світяться (Nowodvorski CUMULUS), створюють легкий ореол навколо себе, яскравість якого в міру віддалення розчиняється в нічній імлі, прожектори, спрямовані на блискучу поверхню ставка, вбудоване в периметр басейну підсвічування – гра світла і хвиль заворожує контрастами. Загальне пряме освітлення, перетин променів під / над водою, промені відбитого світла – рішень безліч.
  3. Світло з нізвідки. Компактні ландшафтні світильники з непримітним корпусом можна заховати в об'ємній рослинності альпінарію або клумби. Вони не будуть відволікати від краси природи, лише ненав'язливо доповнять картину потрібними ефектами.

Для різних цілей певний світильник

садовые светильникиСховати недоліки саду і технічні споруди, акцентувати увагу на перевагах ландшафту можна за допомогою всього лише кількох пристроїв освітлення. Важливо тільки зберегти принцип багаторівневого підсвічування і підібрати потрібний стиль. Великий ліхтар для всієї присадибної території, бра на вхідній групі або колонах садової арки, невеликі стовпчики-болларди або грунтові вбудовані лампи уздовж стежки – і ваша приватна садиба в нічний час заграє новими фарбами.

Сучасні виробники Eglo, Italux, Nowodvorski, Searchlight, Mantra пропонують різні види садових світильників. Немає ніяких обмежень в стилістичних концепцій, незмінними залишається висока якість, неповторність колекцій та добротна збірка. У нашому інтернет-магазині Svetilnikof представлені ексклюзивні серії світлотехніки в класичному, скандинавському, індустріальному, сучасному стилі, колекції хай-тек моделей. Модерн, вінтаж, техно, поп-арт – будь-які дизайнерські напрямки знайшли відображення в склі, металі і пластиці.

Для комплектації світлотехніки виробники використовують всі відомі види ламп. Найбільш практичними з них все ж залишаються LED-пристрої. Світлодіодна світлотехніка ефектно і витончено виглядає в ландшафтах будь-якого типу. Це одна з небагатьох категорій пристроїв, які бездоганні по функціональності як в критій альтанці і на веранді, так само гармонійні на повністю незахищеній від погодних негараздів місцевості. Повна технічна, експлуатаційна та екологічна безпека!

У нас ви можете замовити недорогі ландшафтні світильники для реалізації найсміливіших дизайнерських ідей, перетворити екстер'єр вашого будинку та саду в місце, де панує атмосфера загадковості і казки.