Найкращі світильники для натяжних стель

Зміст:

як вибрати люстру для натяжної стеліПід час ремонтних робіт все частіше користувачі застосовують технологію приховування всіх нерівностей стелі натягнутою плівкою ПВХ або тканинної основи. Замислюватися, як вибрати люстру для натяжної стелі варто на етапі планування її встановлення, адже потрібно передбачити відповідні отвори та платформи для монтажу світильника.

Які особливості натяжної стелі варто враховувати під час пошуку оптимального світильника?

  1. Полотно неможливо самостійно демонтувати за необхідності заміни проводки. Усі підготовчі операції потрібно зробити заздалегідь. Якщо підключено велика кількість джерел світіння, їх треба групувати по декілька на один вимикач. Провід ховати в гофровану трубку.
  2. Плівка ПВХ чутлива до перепадів температур. Рішення, які світильники краще для натяжної стелі, варто ґрунтувати на стадії пошуку енергоефективних моделей з якісно налагодженою терморегуляцією. Своєчасне відведення тепла буде гарантією відсутності деформацій стельової плівки, незалежно від тривалості свічення ламп. Підходять галогенні джерела потужністю до 30Вт та звичайні лампи не потужніші за 60 Вт. Важливо витримати відстань у 30 см від плівки до лампи.
  3. Платформи встановлення світлотехніки монтуються заздалегідь. При виборі, які світильники краще для натяжних стель, не йдеться про їх габарити та вагу. Будь-які конструкції кріпляться до основи стелі, вони не створюють навантаження на плівку. На поверхні просто встановлюються декоративні елементи, кільця, що ізолюють виділення тепла від лампи.

Які світильники для натяжної стелі бувають

Вирішують це індивідуальні уподобання власника кімнати. Разом із плівками як частину стельового оздоблення можна використовувати світлотехніку різного дизайну:

  • точкові світильники – найвдаліший тандем. Вони підходять як і основне світло, і як акцентне. Це найкращі світильники для натяжної стелі, коли критично зберегти висоту простору. Невеликий кут поширення світла (приблизно 30°) змушує встановлювати модулі приблизно через 2м²;
  • люстри-підвіси, , багатолампові моделі, плафони-тарілки. Поодиноке рішення по центру або продубльовані за потрібною схемою розміщення. Рекомендовано, щоб лампи/плафони направляли потік світла вниз, убік, але не на чутливу плівку стелі;
  • LED стрічки. Це декоративні елементи м'якого свічення для маркування певних акцентних зон та установки по периметру стельових конструкцій;
  • растрові моделі. Розраховані більше на комерційне застосування. Комірчасті конструкції з металевою решіткою застосовуються здебільше в офісах, торгових центрах.

При комплектації світлодіодами, рішення, які вибрати світильники для натяжної стелі, зводиться до вибору будь-якої форми, дизайну. Але кришталь з подібними джерелами світла виглядає менш яскраво, ніж зі звичайними лампами. Треба подумати, чи потрібен додатковий блиск, якщо стеля й сама собою переливається глянцем.

Як закріпити світильники

як вибрати люстру для натяжної стеліБудь-які пристрої стельового освітлення можуть бути врізаними та накладними. Основа перших повністю прихована на поверхні установки, видно лише підвіс, плафон або тільки лампа (для даунлайтерів, наприклад). Накладні своєю основою кріпляться поверх стелі.

Як вибрати точкові світильники для натяжної стелі? Обміркувати спосіб його встановлення. Якщо важливо створити монолітну поверхню, де плівка й світлотехніка буду врівень, потрібні моделі, що вбудовуються. Якщо задуманий акцент на декоративності плафона, зміна напряму свічення лампи – установка має бути нижче рівня плівкового покриття.

Ефект мерехтіння, «зоряного неба», м'яке підсвічування можливі при встановленні світлотехніки вище за рівень стелі, але з використанням світлопроникної, термостійкої плівки. Такий спосіб менш популярний у сучасних інтер'єрах. 

Люстри кріпляться шурупами до попередньо встановленої зміцнюючої планки або навішуються на гак, а місце стику з плівкою декорується спеціальним кільцем.

Трохи про лампи для натяжної стелі

Ідеально, коли джерела світіння у просторі красиві, доречні, зручні та економічні. Використовувати звичайні лампи розжарювання можна за дотримання належної відстані до плівка. Але їх невисокий ККД та часта заміна роблять цей варіант нераціональними. Вдвічі довше прослужать галогенки. З ними простіше створювати цікаві візуальні ефекти.

Незважаючи на те, які світильники вибрати для натяжної стелі ви захочете, завжди можна використовувати лампи світлодіодного типу. Сучасні виробники передбачають взаємозаміну (відповідні цоколі, розміри роз'ємів у патроні тощо).

Якщо важко знайти потрібний варіант, звертайтеся до фахівців інтернет-магазину Svetilnikof. Тут підкажуть, як вибрати світильник для натяжної стелі, яка модель підійде для приміщень конкретного призначення, скільки джерел потрібно для оптимальної світлової заливки. Товар завжди в наявності. Доставка замовлень у Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Одесу.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід