Який світильник вибрати в якості оптимального для ванної кімнати?

Незаперечною складовою всього інтер'єру є освітлення. Крім службової функції, воно також може виконувати декоративну роль, будучи елегантним доповненням до обладнання. Крім точкових джерел світла, у ванній необхідно ще й загальне освітлення. Який світильник у ванну підібрати? Про це ми розповімо в нашій статті.

Зміст:

Ретельно продумане освітлення ванної кімнати

світильник у ваннуУ ванній кімнаті безцінна правильно спроектована освітлювальна система – підібрані та встановлені в оптимальних місцях джерела світла дозволяють створити комфортні умови для повсякденних процедур по догляду, нанесення макіяжу тощо.

Світильники на стелю для ванної можуть мати різну форму або кількість джерел світла, а також відрізняються за стилем. Завдяки цьому, ми можемо адаптувати їх до дизайну інтер'єру, в якому вони також будуть виконувати декоративну функцію.

Як вибрати світильник у ванну

Яке освітлення в ванну кімнату вибрати? Відповідаючи на це питання, звернемо увагу не тільки на зовнішній вигляд окремих світильників, але й на їхні властивості:

  1. Будь-який світильник у ванну має бути стійким до вологи, присутності якої не уникнути в цьому приміщенні. Тому краще відмовитися від ламп, призначених для використання в інших побутових приміщеннях на користь тих, які відповідним чином пристосовані до несприятливих умов. Особливу увагу слід звернути на клас захисту IP обраного світильника, який в разі продуктів, дозволених для використання у ванній кімнаті, повинен мати значення від 44 та вище.
  2. Вибираємо сучасне та економічне освітлення у ванній кімнаті, а саме звертаємо увагу на використання в світильнику світлодіодів, які мають дуже тривалий термін служби і при тому споживають мало електроенергії під час роботи.
  3. Також зверніть увагу на світло, що випромінюється лампою. У ванній кімнаті кращий світ – теплий білий колір, який вважається приємним та дозволяє привнести в інтер'єр затишну атмосферу. Тут варто згадати, що серед світильників для ванної ви знайдете світильники з вбудованим джерелом світла і такі, в яких він відсутній. У першому випадку ми купуємо готовий продукт з певним кольором світла, а в другому випадку ми можемо використовувати лампочку з кольором світла, який нам краще підходить.
  4. Підбираючи світильники для ванної, також слід орієнтуватися на кількість джерел світла, які вплинуть на можливість функціонального освітлення окремих частин ванної кімнати, та на стиль. Модель треба підбирати під стиль оформлення інтер'єру та бажано користуватися виробами з однієї серії, якщо в нашому приміщенні передбачено кілька окремих світильників.

Світильники для класичних та сучасних інтер'єрів

світильник у ваннуСучасні світильники в ванну кімнату, крім економічності та довговічності, також мають певні візуальні переваги. Величезний вибір стельових світильників для ванної можна знайти в категорії стельових. Найчастіше це плоскі світильники, в яких привертає увагу проста конструкція та форма.

Світильники на стелю для ванної найчастіше виготовляються з комбінації скла та металу, скла та пластика, дерева або металу та пластика. Плафони мають оправи, які приймають різні відтінки та вітильникам різну форму, найчастіше круглу або прямокутну.

Сучасні світильники для ванної – споти

Серед популярних та часто використовуваних елементів освітлення ванної є споти. Як і стельові світильники для ванної, вони бувають різних форм – ми можемо купити окремий спот з єдиним джерелом світла, моделі з декількома точковими світильниками (тут освітлювальні елементи встановлюються на загальних підставах) або смугу, уздовж якої розташовуються окремі абажури.

До переваг спотів можна віднести їх сучасний вигляд – білі або хромовані світильники виглядають елегантно та стильно, прекрасно доповнять інтер'єр в стилі модерн. Однак не можна забувати про можливості, які пропонує цей тип світильника для ванної. Завдяки тому, що вони мають мобільну голівку, ми можемо направити світлові промені в будь-яке місце у ванній і при необхідності вносити необхідні зміни.

Точкове світло в ванну

Ще одне рішення, яке ми з успіхом будемо використовувати у ванній, – точкові світильники – елементи, які дозволять точково освітити простір. Світильники цього типу не виступають за плоскість стелі, тому особливо рекомендуються для встановлення в підвісну стелю.

Вибір стельового освітлення для ванної досить широкий. Рекомендуємо вивчити пропозиції таких торгових марок, як Azzardo (Польща), Eglo (Австрія), Markslojd (Швеція), Searchlight (Англія). Якщо до описаних вище виробів додати настінний світильник у ванну, то виявиться, що можливості просто безмежні.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід