Люстра бароко: королівський шик та розмах у вашому домі

Стиль бароко бере свій початок із 17 століття. Будучи започаткованим і отримавши розвиток в Італії, він і до сьогодні знаходить своїх шанувальників. Люстри бароко – це втілення класичних традицій попередників – великих, розкішних люстр королівського часу. Вони миттєво притягують погляд та захоплюють своєю пишністю. Але як вибрати люстру у стилі бароко? На що варто звернути увагу?

Оглавление:

Характерні риси бароко

люстри барокоДо типових рис бароко в інтер'єрі можна віднести неймовірний синтез розкоші та розмаху, багатства та шику. Цей стиль має на увазі перебільшення, створення напруги та величі. Загалом все бароко можна охарактеризувати як панування сили. Для нього характерно:

  • наявність великих та добре продуманих предметів меблів;
  • багато прикрашені картинні та золоті дзеркальні рами, які просто волають про свою високу вартість;
  • ліпнина та інші прикраси на стінах;
  • різноманітні химерні аксесуари;
  • різьблені стелі та інші елементи палаців та королівських резиденцій.

Звичайно, втілити атмосферу справжнього бароко в сучасному світі досить складно та й не потрібно. Для створення відповідного ефекту потрібно просто грамотно зміксувати сучасні лінії та головні складові традиційного бароко. Люстра в стилі бароко стане розкішним доповненням або яскравим акцентом у чудовому дизайні.

Особливості люстри у стилі бароко

Бароко люстра – це по-справжньому царський світильник, який у своєму класичному виконанні має такі особливості:

  • кований каркас, виготовлений із бронзи;
  • безліч кришталевих підвісок;
  • фігурні тримачі, що імітують свічки;
  • один чи кілька ярусів.

Підвісні люстри бароко ідеально підходять для просторих приміщень, найкраще вішати їх на високих стелях. Такі важкі та досить об'ємні конструкції зазвичай виглядають, як вигнуті вгору канделябри. Вони не мають помітних пластикових деталей та інших сучасних елементів. Головне призначення такого виду освітлювальних приладів – давати по-справжньому яскраве світло високої потужності, яке підкреслить красу навколишнього оточення.

Якщо вас зацікавили люстри в стилі бароко, фото покажуть, що обов'язковими елементами, які підкреслюють їхню велич та помпезність, є особливі вигини, хитромудрий декор, дзеркальні класичні пропорції.

Що стосується колірної гами, то вона може бути різною. Зустрічаються білі та бежеві моделі, жовті та блакитні, тьмяно-бордові та ніжно-рожеві, смарагдові та навіть сапфірові. Але найпоширенішими та популярними залишаються вироби, у яких білий колір гармонійно поєднується із золотом.

Освітлення у стилі бароко

Освітлення у стилі бароко має на увазі не тільки наявність великої, масивної люстри. Для створення відповідної атмосфери також використовуються:

  • великі вікна, що пропускають багато денного світла;
  • широкі дзеркала в химерних рамах, які додають простору світла і візуально збільшують його;
  • високі торшери на багатих різьблених ніжках;
  • настінні світильники, виконані в одній стилістиці з люстрою або імітуючі свічки.

Де розмістити люстру у стилі бароко?люстра в стилі бароко

На перший погляд складається враження, що єдиним можливим місцем для люстри бароко буде вітальня. І справді, ці освітлювальні прилади ідеально виглядають у продуманому класичному дизайні, гармоніюючи з лакованим столом з вигнутими ніжками й химерним гарнітуром з оксамитовою оббивкою. Але також їм знайдеться місце і в інших кімнатах:

  • У робочому кабінеті. Хочете відчути себе королем та налаштуватися на відповідний лад для максимально продуктивної роботи? Облаштуйте робочий кабінет у стилі бароко.
  • У ванні. Якщо ваша ванна кімната – це просторе приміщення з вікнами, спробуйте обладнати її в барочному стилі з експресією та химерними формами. Серед обов'язкових компонентів – позолота, ліпнина, драпірування, гобелени та маленька зона відпочинку з диванчиком.
  • У спальні. Люстра в стилі бароко в інтер'єрі спальні чудово доповнить ліжко з різьбленою спинкою, вигинами та шовковою оббивкою, ту ж ліпнину та позолоту.

Де купити люстри в стилі бароко?

Інтернет-магазин Svetilnikoff пропонує широкий вибір освітлювальних приладів у стилі бароко, які можуть використовуватись у різних приміщеннях та поєднуватися з різними особливостями дизайнерського мистецтва. Люстри стиль бароко коштують не дешево, адже вони є справжніми витворами мистецтва та поєднують у собі візуальну привабливість з високою технологічністю. Але їхня ціна на нашому сайті залишається адекватною та конкурентоспроможною.

У каталозі Svetilnikoff є як двоярусні люстри (наприклад, CONTINENTAL SP15 Ideal Lux 207490), так і одноярусні помпезні світильники (наприклад, Searchlight Paris 8738-8AB). Тим, хто хоче віддати перевагу менш химерній продукції, варто звернути увагу на моделі MUSCAT 5 Cosmolight P05724BK або Kora 8l Endon KORA-8AB.

Досвідчені менеджери допоможуть розібратися в асортименті і зробити правильний вибір, а також організують швидку та недорогу доставку до будь-якої точки України. У великі міста (Одесу, Харків, Київ, Львів, Запоріжжя, Дніпро та ін.) товари дійдуть буквально за 1-2 дні.