Люстри-підвіси одинарні: зручне та стильне рішення

Зміст:

Існують різні освітлювальні прилади, і при плануванні освітлення в окремому житлі дуже важливо розібратися в їх різноманітності, щоб підібрати найбільш функціональні моделі для вирішення різних завдань. Зокрема, класична люстра допомагає висвітлити всю кімнату, а невелике бра або точковий світильник підсвічує окрему зону і допомагає створити світловий акцент. У той же час, люстри підвіси одинарні є більш універсальною категорією. Вони можуть виконувати функцію основного освітлювального приладу або висвітлювати лише певну зону, зберігаючи навколо неї приємну напівтемряву.

Конструктивні особливості та переваги

Люстри підвісні одинарні відрізняються від інших освітлювальних приладів насамперед способом монтажу. Вони кріпляться до стелі за допомогою спеціального підвісу, у ролі якого виступає декоративний ланцюжок або шнур. Така конструктивна особливість забезпечує їх універсальність — користувач може легко регулювати висоту світильника, а також керувати спрямованістю світлового потоку.

Підвісні люстри одинарні мають кілька переваг, які роблять їх дуже популярними виробами на ринку:

  • вони є ідеальним рішенням для підвісних або натяжних стель, оскільки не контактують із ПВХ-плівкою та не нагрівають її;
  • досить прості у монтажі та експлуатації;
  • представлені в широкій різноманітності (як за ціною, так і за дизайном);
  • зручні у повсякденній експлуатації;
  • легко знімаються під час переїзду.

Одинарні підвісні люстри зазвичай рекомендують купити для приміщень зі звичайною або досить високою стелею. Якщо ж у кімнаті низька стеля, таке джерело світла можна розмістити лише над столиком або якоюсь іншою поверхнею, інакше люди зачіпатимуть його під час пересування.

Які бувають підвісні люстри?

Виробники пропонують найрізноманітніші види підвісних люстр, які відрізняються за вартістю та конструктивними особливостями, серед яких:

  • Моделі для загального освітлення. Вони забезпечують потужний світловий потік, дають досить широкий кут розсіювання та гарантують рівномірне розповсюдження світла по всій площі кімнати (або її більшої частини).
  • Моделі для локального висвітлення. Такі вироби мають вигляд одиночних підвісів або можуть бути представлені невеликими композиціями, що включають 2-3 світильники. До такої групи належать люстри для підсвічування робочої зони, які мають невеликий кут розсіювання, а також конструкції для зонального світла, які дуже нагадують підвіси для загального освітлення, проте характеризуються меншою потужністю.
  • Акцентні світильники Здебільшого є декоративними, характеризуються вузьким кутом падіння світлових променів та прозорим або напівпрозорим розсіювачем, що дозволяє створити привабливе освітлення певної ділянки. Добре підходять для підсвічування картин або скульптур.
  • Мультизадачні. Такі світильники можуть використовуватися з різною метою – і для зонального, і для більш масштабного освітлення.

Також підвісні люстри можуть поділятися на види залежно від типу підвісу. Бувають моделі з підвісом фіксованої довжини або регульовані, а також дизайнерські світильники з невидимими (прозорими) системами кріплення.

Підвісні люстри в інтер'єріпідвісні люстри в інтер'єрі

Освітлювальний прилад має гармоніювати з навколишнім простором. Це стосується і форми, і колірного виконання, і матеріалу, і стилю загалом. Розглянемо кілька можливих прикладів:

  • прозорий плафон і довга підвіска ідеально підійдуть для світлої вітальні з досить високою стелею, чудовим варіантом буде також люстра з прозорою системою кріплень;
  • створити приємну робочу обстановку та висвітлити робоче місце допоможе підвіс, розміщений у безпосередній близькості від поверхні столу, він підсвітить зону для письма та читання;
  • підвісні люстри в інтер'єрі спальні можуть бути представлені у вигляді моделі з досить об'ємним текстильним абажуром, який створить м'яке розсіяне світло, що заповнює весь простір кімнати;
  • у кухні підвісні світильники можуть бути розміщені зонально – над обіднім столом, це досить поширене та стильне дизайнерське рішення, а за відсутності достатньої кількості світла зональне освітлення може бути обладнане також над робочою поверхнею.

Щоб зрозуміти, як виглядатимуть підвісні люстри в інтер'єрі, спробуйте уявити вибрану модель у вашій квартирі, а для кращої візуалізації – скористайтесь Фотошопом.

Де купити підвісні люстри одинарні?

Інтернет-магазин Svetilnikoff пропонує широкий вибір підвісних люстр за різною ціною на будь-який смак, що можуть вписатися в різні типи інтер'єру та виконати різні освітлювальні функції, залежно від потреб клієнта. З асортименту на сайті можна вибрати як відносно дешеві моделі, так і люкс-пропозиції від широко відомих виробників, які добре зарекомендували себе на українському та європейському ринках.

Оперативні менеджери організують швидку та відносно недорогу доставку до будь-якої точки України. Якщо замовити на суму понад 2000 грн., доставка здійснюється абсолютно безкоштовно. При цьому мешканці великих міст (наприклад, Одеси, Львова, Харкова, Дніпра, Запоріжжя та ін.) можуть бути впевнені, що їхнє замовлення прийде вже через 1-2 дні. У Києві можливе самовивезення.