Люстри у східному стилі – які вони?

Небачена розкіш, неповторні орнаменти, особлива форма та простота матеріалів – це про східні світильники. Упродовж століть тут змінювалися культури, змішувалися стилі, що дає тепер дизайнерам безмежно виявляти свою фантазію в експериментах. Люстри в східному стилі – важлива деталь, що здатна привнести велич, глибину, об'єм всьому інтер'єру.

Зміст:

Загальні риси східної світлотехніки

  1. люстри у східному стиліТеплий спектр світіння.
  2. Приглушене світло для напівтемряви та таємничості.
  3. Поєднання етніки та інших напрямків дизайну.
  4. Деталізація – ідеально продумані форми, прикраса візерунками, орнаментами та ін.
  5. Всілякі матеріали, що добре піддаються різним технікам обробки, адже створити ажурний плафон із металу поганої якості навряд чи вдасться. Купити люстру в східному стилі можна з дерева, тканини, скла, кришталю, рисового паперу та ін.
  6. Ковані елементи. Застосовують такий декор в інтер'єрних та вуличних світильниках.
  7. Універсальність. Як не дивно, східний декор є доречним у різних дизайнерських проектах. В одних він на одній хвилі з основним оформленням, в інших – контрастно виділяє потрібну зону, служить точкою фокусу, навколо якої вибудовується еклектична стилістика.

Варіативність напрямків

Кожна країна Сходу цікава по-своєму. Особливий стиль, культура, традиції та тонкощі облаштування інтер'єру. Люстри в турецькому стилі кардинально відрізнятимуться від японських як за зовнішнім оформленням, так і структурними компонентами.

Спробуємо детально розібратися з основними напрямками:

  1. Марокканський стиль. Зазвичай, це одна центральна люстра з плафоном, що добре запам'ятовується. Муранське скло, доповнене бронзою, міддю або латунню, вставки мозаїки, кольоровий декор, елементи кування. У цьому дусі витримані серії HAREM та HAMMAM від італійського бренду Ideal Lux.
  2. Мавританський. Люстри на довгих підвісах. Пастельні абажури прикрашені витонченим блискучим орнаментом по всьому периметру в золотих та срібних кольорах (яскравий приклад – Secret garden від англійського Endon).
  3. Японський. Спочатку він трактувався як «урочистість мінімалізму». Сьогодні дизайнери намагаються не прив'язувати серії світлотехніки до єдиних догм. Брендом Mantra (Іспанія) люстра в японському стилі (купити її можна недорого) запропонована у вигляді прообразу Місяця на тонких, хитромудрих тримачах-орбітах. Світильники близькі до природи за формою та відтінками, не повинні бути надто яскравими та кричущими. Приглушене м'яке світло проходить крізь один великий або маленькі плафони (автономні для кожної лампи).
  4. Арабський. Розкіш, велика кількість прикрас, декору та переливи кришталю.
  5. Єгипетський. Тут асоціації навколо Сонця: та сама відтінкова гама, кругла форма, «вогненність» розподілу світла.

Підбирайте світильники грамотно, адже люстра в марокканському стилі кардинально відрізнятиметься від китайського ліхтарика, а розкіш османського стилю в турецькій світлотехнікі від японських мінімалістичних рішень.

Особливості вибору

люстри у східному стиліЛюстри у східному стилі без побоювання можна використовувати у різних інтер'єрах. Тільки під конкретну функціональну зону варто підбирати свій світильник. Чудернацький підвіс із кольоровим плафоном над робочою зоною буде недоречний, а стриманий плафон або люстра без яскравого декору зможе передати необхідну інтенсивність потоку освітлення.

Зручно, що лампа у східному стилі може бути на довгому підвісі, на низькому тримачі і майже не виступати над поверхнею стелі. Може бути облямована плафоном або без нього, щільність абажура визначає характер світла, його заломлення та інтенсивність.

Орієнтуйтесь на основну стилістичну концепцію інтер'єру. У японському напрямі важливо витримати простоту, мінімалізм, зручність. Одна центральна люстра яскравого світла – максимум, що може бути у невеликій кімнаті. Обов'язково потрібен елемент, що підтверджує приналежність світильника до цієї культури – ієрогліф як декор, плафон з рисового паперу, тонкі вставки натуральної деревини та ін.

Більше свободи, якщо ви вирішите вибрати мавританські або марокканські люстри. У східному стилі можна купити підвіси, великі багатоярусні кришталеві люстри, як у мечетях, або прості ліхтарики-світильник з різьбленими металевими плафонами краплеподібної форми. З першого погляду помітно, що перед вами світлотехніка східних мотивів (форми турецьких османських або китайських ламп не сплутати ні з чим).

В Україні придбати дешево будь-які люстри (східний стиль представлено у широкому спектрі) пропонує наш інтернет-магазин Svetilnikof. Напрацювання найкращих світових дизайнерів, реалізовані у склі, металі та текстилі. Неповторні дизайни, оригінальна подача звичних матеріалів, тонка грань між лаконічністю та розкішшю. Доставка замовлень у Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Одесу.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід