Наші поради: як правильно вибрати світлодіодну стрічку

Світлодіодні стрічки сьогодні є дуже популярним рішенням, яке використовується не тільки в приватних квартирах, а й для освітлення садів, ресторанів, готелів, інших комерційних закладів. На ринку з'являється все більше різних моделей та конфігурацій світлодіодних стрічок (дивіться пропозиції брендів Eglo, Kanlux, Nordlux). Спільною рисою всіх типів стрічок є гнучкість, можливість різання ножицями та самоклеюча основа. Такий широкий асортимент, звичайно, ставить нас перед питанням, як вибрати світлодіодну стрічку, щоб вона впоралася з поставленими завданнями та підкреслювала переваги приміщень, в яких використовується.як вибрати світлодіодну стрічку

Перед тим, як вибрати led стрічку, варто знати, якими параметрами одна модель відрізняється від іншої.

Світлодіодні стрічки можна розділити за наступними параметрами:

  • тип використовуваних світлодіодів (наприклад, стандартний – 3528 та приблизно в 3 рази яскравіше – 5050);
  • щільність світлодіодів (30, 60, 120 світлодіодів/м);
  • колір світла (одноколірний або багатобарвний RGB);
  • споживана потужність 1 МБ стрічки (чим світліша стрічка, тим вище споживання енергії);
  • довжина (стандарт 5м);
  • класи герметичності (водонепроникність IP20, водонепроникність з силікону IP65, водонепроникність зовні з гуми IP68).

Відповіді на питання «як вибрати світлодіодну стрічку?»

При виборі підходящої світлодіодної стрічки потрібно керуватися, в першу чергу, параметрами освітлення, наявністю сертифікатів CE та ROHS та якістю. Світлодіодні стрічки більш низької якості, а отже за нижчою ціною, незважаючи на обіцяний термін служби до 50 000 годин, вигорить або послаблять яскравість світла після місяців або років використання. Ми також повинні враховувати призначення стрічки. Яскравість світлодіодів, герметичність, необхідність використання алюмінієвого профілю та колір світла залежать від місця застосування. Те, як вибрати світлодіодну стрічку для кухні, буде відрізнятися від того, як підібрати світлодіодну стрічку для використання на відкритих просторах (наприклад, у дворі приватного будинку).

Для функціонального освітлення, наприклад, для освітлення кухонних стільниць, сходів, нам потрібна максимально яскрава світлодіодна стрічка, а для декоративного освітлення, наприклад, стель, стін, ніш, досить стандартної яскравості.

Через невеликий розмір та гнучкість світлодіодні стрічки використовуються в місцях, важкодоступних для інших видів освітлення. Ми зустрічаємося з використанням стрічок буквально у всіх кімнатах квартири/будинку, а також в готелях, ресторанах, дискотеках та на відкритому повітрі, наприклад, в садах або для освітлення проїжджої частини чи фасаду. Полки, сходи, ніші, меблі, підлоги, стелі, стіни підсвічуються світлодіодними стрічками.

Світлодіодні стрічки з класом герметичності IP65 (світлодіодні стрічки з силікону) використовуються в ванних кімнатах, лазнях та інших приміщеннях з підвищеною вологістю. Завдяки стрічці RGB з пультом дистанційного керування, ми можемо отримати різнокольорові світлові ефекти, задати один колір або задати послідовність зміни кольору. Контролер RGB вибирається залежно від довжини світлодіодної стрічки RGB, а також потреб та області застосування. Як вибрати RGB стрічку? Критерії вибору не дуже відрізняються від однотонних варіантів.

Як запобігти точковому світловому ефекту?

як вибрати led стрічкуСвітлодіодні стрічки найкраще виконують свою функцію, коли вони ретельно заховані. Якщо їх неможливо замаскувати, та ми хочемо уникнути наслідків точкових світлодіодів, світлодіодні алюмінієві профілі – гарне рішення. Вони необхідні в першу чергу для освітлення сходів, кухонних стільниць та непомітного освітлення меблів. Обов'язкові для використання на вулиці та в ванних кімнатах. Різні розміри та типи профілів дозволяють легко вибрати їх для конкретного застосування. Світлодіодні профілі додатково захищають світильник від механічних пошкоджень, вологи, а також запобігають відшаруванню стрічки з часом.

Світлодіодна стрічка: як вибрати довжину та блок живлення

Вибір підходящої світлодіодної стрічки залежить від цільового місця її застосування. Стандартно світлодіодні стрічки продаються в рулонах по 5 м, але є й більш довгі версії.

Наприклад, для освітлення ніші під стелею зазвичай недостатньо 5-метрового мотка світлодіодної стрічки. Кілька секцій слід з'єднати разом, щоб створити естетичне та рівномірне освітлення стелі. Світлодіодну стрічку можна комбінувати до будь-якої довжини. Одноколірні стрічки дозволяють відрізати кожні 5 см, а стрічки RGB LED – кожні 10 см.

Важливо забезпечити правильне електричне з'єднання. Залежно від щільності розташування світлодіодів на стрічці та споживаної потужності, стрічку слід об'єднувати в секції з обмеженою довжиною. Для правильної роботи також слід підбирати блок живлення та клас герметичності блоку живлення. Правильно підібрана система забезпечить довгу та безвідмовну роботу установки.

Найкраще доручити дослідній компанії підготувати відповідний набір світлодіодних стрічок відповідного розміру з блоком живлення. Також установкою світлодіодного освітлення в інтер'єрах може займатися кожен досвідчений електрик. Більш детальну інформацію про параметри світлодіодних стрічок дивіться на нашому сайті svetilnikof.com.ua.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід