Настінний світильник (бра) – як вибрати? Який кращий?

Якщо ви хочете використовувати ніжне, приємне та трохи приглушене освітлення, варто вибрати привабливі бра, різноманітні за зовнішнім виглядом, генеруючі якісне світло та такі, що являють собою гідні аксесуари. Тобто, придбати вироби, адаптовані до конкретного інтер'єру. У сьогоднішній нашій статті ми поділимося секретами, як вибрати бра, в залежності від того, в якому приміщенні воно буде використано, та розповімо яка головна задача цього світильника.

Оглавление:

Почнемо з основ: що таке бра?

як вибрати браГоворячи простою мовою, це світильник, який зазвичай кріпиться на стіну. У минулому вони використовувалися переважно для освітлення столу або робочого місця, тому вони мали невеликі форми. На сьогодні конструкція та форма настінних світильників настільки різноманітна, що у потенційного покупця може виникнути багато питань. Наприклад, які кращі бра для вітальні, а які можна використовувати у ванній кімнаті? Чи повинен настінний світильник відповідати стельовому освітленню? Чим керуватися під час вибору? Де купити бра провідних виробників?

Вибрати бра можна для використання з різною метою – вони можуть виступати в якості додаткового або декоративного освітлення, також їх часто використовують в місцях, де бракує місця для великих світильників. Не можна забувати про їх функції спрямованого освітлення – над ліжком, дзеркалом, письмовим столом або навіть кухонної стійкою. Вибір індивідуальних рішень залежить, перш за все, від:

  • їх розміру;
  • використовуваних матеріалів;
  • типу випромінюваного світла;
  • потенційного застосування.

Беручи до уваги всі ці аспекти, ми можемо перерахувати кілька видів бра.

Бра для ванної: специфіка моделей

Якщо ви ставите питанням, як вибрати настінні світильники в ванну кімнату, то важливо знати, що в даному приміщенні бра грає роль додаткового освітлення і найчастіше монтується безпосередньо поруч з дзеркалом. Завдяки цьому, ми отримуємо правильне світло під час ранкового туалету.

Основні правила розміщення:

  1. У випадку з вертикальним дзеркалом варто вибрати два світильника, які будуть встановлені по обидва боки від нього.
  2. Над горизонтальним дзеркалом можна повісити довгасту модель з декількома джерелами світла (бажано від чотирьох до шести).

Настінний світильник над дзеркалом не повинен генерувати особливо яскраве світло – нам досить лампочок потужністю близько 15-19 Вт. Що стосується кольору світла, рекомендується використовувати теплий білий колір.

Підбираючи освітлення для ванної, не забудьте вибрати бра з захистом IP44.

Як вибрати бра для спальні

В цьому випадку настінні світильники найчастіше грають роль стильної приліжкової лампи, яку ми монтуємо над узголів'ям ліжка. Який настінний світильник для читання найкраще? У цьому випадку варто купити красиві бра для спальні з відкритим абажуром, бажано спрямованим вниз або у бік (в залежності від того, де буде висіти бра), щоб світло падало прямо на книгу або газету. Важлива й потужність лампочки – вона має бути не менше 40Вт.

Красиві бра для спальні висвітлюють не тільки ліжко. Вони чудово підходять в якості загального освітлення. Завдяки своїй витонченій формі та приглушеному світлу, створюють інтимну атмосферу в спальні. На цю роль добре підійдуть бра, укладені в матове скло або дерев'яний абажур. Звичайно, потрібно пам'ятати, що бра має відповідати загальному дизайну спальні.

Як вибрати бра для передпокою?

Це особливе приміщення, в якому правильне розташування освітлення має особливе значення. Тому ми з упевненістю можемо замінити стельові світильники на бра. Використання бра в довгому коридорі також зробить його оптично ширше.

Специфіка вибору:

  1. Для отримання привабливого ефекту варто вибирати закриті вироби з матового пластика.
  2. Коли справа доходить до кольору ламп, переважає білий колір, але на ринку є багато інших кольорів, які можна легко адаптувати до відтінку стін або шпалер в нашому коридорі.
  3. Що стосується потужності світильника, то вона залежить від розмірів коридору. У разі невеликого приміщення ми можемо вибрати два або три бра потужністю, відповідній традиційній лампочці 30-40 Вт. Якщо у нас дуже довгий коридор, сміливо можна вибрати бра потужністю в межах 20 Вт.

Настінні світильники в холі – також прекрасна можливість підсвітити картини. У цьому випадку варто вибирати світлодіодні лампи довгастої форми з точковим світлом та малою потужністю. Випромінюване ними світло підкреслить художню цінність картини, не становлячи для неї ніякої загрози.

Який настінний світильник купити для вітальні?

як вибрати браНайчастіше ми вішаємо бра над кріслами та диваном. Пам'ятайте, що бра не замінять загального освітлення, особливо в разі великих просторів. Вони повинні виконувати допоміжну та декоративну функцію. Тому краще всього вибирати бра з закритими абажурами.

Саме світло також важливе – воно має бути теплим та ніжним. У цьому випадку буде цілком достатньо лампочок потужністю 40 Вт. Також не будемо забувати, що вітальня – це вітрина нашого будинку. Тому, вибираючи конкретне рішення, враховуємо дизайн інтер'єру.

Настінні світильники у вітальні є декоративним елементом. Тому ми встановлюємо їх поруч з меблями, картинами та дзеркалами. Вони повинні випромінювати приглушене світло, слід вибирати малопотужні лампи – бажано не більше 15 Вт.

Скільки коштує бра?

На це питання немає однозначної відповіді. Все залежить від матеріалів, складності конструкції, виробника. Але в каталогах брендів Eglo, Ideal Lux, Nowodvorski, TK-Lighting, Imperium Light ви точно знайдете гідні варіанти.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Краще всього купують