Об'єктивно про те, як вибрати якісну люстру


качественная люстраУ кожного користувача своє розуміння краси, елегантності і доречності світлотехніки. Єдине, в чому сходяться думки всіх, хто організовує систему освітлення в домі, це те, що осередком освітлення має бути якісна люстра. Причин цього декілька:

  • бездоганний зовнішній вигляд. Величезні багатоярусні підвіси, багаторіжкові конструкції, невисокі моделі, розгалужені в стельової зоні – доречна краса в будь-якому інтер'єрі;
  • варіативність освітлення. Люстра, що поєднана з димером, має декілька режимів роботи, вона генерує світло заданої інтенсивності;
  • універсальність. Виробники пропонують безліч колекцій стельової, настінної, підлогової, настільної світлотехніки певних стилів. Всі пристрої освітлення в окремій кімнаті або в усьому домі можна об'єднати в гармонійний завершений ансамбль.

Місце встановлення

Якісна люстра – це модуль, який прослужить тривалий час без втрати функціональності. Для цього потрібно підбирати пристрої під конкретні умови експлуатації. Значення має все:

  • призначення кімнати;
  • висота стелі;
  • габарити простору;
  • наявність інших джерел освітлення;
  • розташовані поблизу меблі та інші предмети.

Між підлогою та нижньою точкою люстри має залишатися хоча б 2,3 м в місцях пересування користувача (світильник не повинен заважати вільно ходити, піднімати руки) і 1,5 м над стаціонарно встановленими предметами інтер'єру (наприклад, над обіднім столом, м'яким куточком тощо).

Важливо використовувати люстру відповідно до призначення. Якщо це декоративна модель з крихких матеріалів, не захищених від вологи, її не варто встановлювати в кімнатах зі складним мікрокліматом (у ванній, на кухні).

Без урахування місця установки ви можете зробити 3 головні помилки:

  1. Недостатня площа освітлення. Світильник по центру кімнати має стати джерелом основної світлової заливки всього простору. Якщо вам потрібна люстра якісна, купити її варто тільки після ретельного зіставлення її потужності з площею приміщення. Приблизно на 6-9 м2 достатньо світильника на 2-3 лампи з потужністю 60 Вт.
  2. Втрати освітлення. При виборі люстри пам'ятайте про здатність поверхонь по-різному відбивати світло. Темне оздоблення стелі та стін приглушує світло, шорстка фактура робить освітлення тьмяним, надмірно висока стеля також зменшує корисну дію центрального світильника.
  3. Невідповідний розмір люстри. Не тільки висота має значення. У просторих приміщеннях недоречні компактні моделі. Якщо бюджет обмежений, краще трохи пожертвувати декоративністю, але вибрати велику модель.

Актуальність дизайну люстра качественная купить

Якісна люстра повинна служити не один рік. Тому потрібно підбирати прилад, який буде тішити і сьогодні, і взавтра, і після косметичного ремонту кімнати.

Безумовно, в освітленні головне – виконання прямих функцій, але не варто нехтувати декоративністю. Тренд сучасності – метал у будь-якому прояві. Цей матеріал полірується, шліфується, піддається куванню, перфорації, штучному зістарюванню. З нього виробляється арматура і база, плафони і тримачі ламп, а також всілякий декор.

Обов'язково беріть до уваги вагу конструкції і навантажувальну здатність стельової зони. Не забудьте передбачити запас на динамічні навантаження (наприклад, довгий підвіс може розхитуватися). Можливо, слід вибирати моделі з більш легких матеріалів?

Технічне обґрунтування

Всі знають, що за якість треба платити. То чи можна придбати недорогі якісні люстри? Звичайно, так, якщо підібрати їх функціонал строго під власні вимоги і співпрацювати з перевіреними постачальниками.

Про інтенсивність, колір світіння, потужність ламп твердять всі рекомендації щодо правильного вибору люстр. Але на які ще технічні моменти слід звернути увагу?

  • типи з'єднань. Основа люстри, патрони зафіксовані заклепками, пайкою або різьбленням. Оптимальне рішення – гвинтові з'єднання та клемники;
  • внутрішні дроти. Для напруги нижче 220В вони мають бути тонкими багатожильні;
  • захист плафона від нагрівання. Якісна люстра, укомплектована потужними лампами, завжди містить металізований світловідбиваючий екран. Він захищає конструкцію від теплової енергії, яка виділяється лампами. І якість світла від цього тільки виграє (відображення і розсіювання більш рівномірні);
  • переріз підвісних тримачів та шнурів. Матеріал цих структурних компонентів повинен бути міцним, надійно утримувати вагу люстри;
  • симетрія і баланс. Підвісний світильник – це складна композиція збалансованих елементів. При встановленні люстри в стельовій зоні не повинно бути жодних перекосів.

В Україні придбати справжні люстри сертифікованої якості від брендів Eglo, Markslojd, Italux, Nowodvorski, Searchlight, Ideal Lux можна у нас.