Освітлення на балконі – ідеї, натхнення та поради

освітлення на балконіБалконне освітлення повинно бути відносно приглушеним та адекватним простору. Через обмеження площі балкон має бути не тільки розсудливо обставлений, але й освітлений таким чином, щоб ми могли насолоджуватися нашим вільним часом на відкритому повітрі навіть увечері. Які лампи варто вибрати, як прикрасити балкон, не використовуючи електрику, та в яких місцях найкраще встановлювати освітлення? Якщо ви плануєте ремонт балкона, тоді на ці питання краще відповісти перед початком робіт.

Освітлення для балкона – світильник на балкон для зовнішнього встановлення

Балконні світильники, як і терасові світильники, повинні бути адаптовані до зовнішніх умов, тому неприпустимо встановлювати внутрішнє освітлення на балконі. Світильники для зовнішнього встановлення повинні бути виготовлені з міцних матеріалів, на які не може впливати дощ або сонце, тому алюмінієві, сталеві або залізні лампи з захистом від корозії є найбільш поширеними варіантами. Відповідне освітлення ви знайдете в пропозиціях багатьох відомих виробників: Nowodvorski (Польща), Ideal Lux (Італія), Eglo (Австрія) та ін.

Придатність світильників для зовнішньої установки також залежить від параметрів, зазначених виробником. На додаток до класу «антишок», давайте також звернемо увагу на IP-фактор – він визначає, чи буде лампа герметичною і чи не потраплять всередину вода або пил. Світильник на балкон повинен мати мінімальний коефіцієнт IP 44.

Для втручання в зовнішній вигляд балкона (ремонт балкона, обробка, установка освітлення) може знадобитися згода спільноти або керуючого будівлею. У деяких випадках це також вимагає консультації з проектувальником будівлі або реставратором. Незалежно від того, чи живемо ми в сучасній будівлі або в квартирах старого зразка, неузгоджені зміни, що впливають на зовнішній вигляд будівлі, заборонені.

Світлодіодне освітлення на лоджії

Місце установки балконних світильників має бути передбачено на етапі ремонту квартири. Це дозволить нам заздалегідь розподілити необхідні монтажні кабелі, на які після обробки балкону ми зможемо встановити зовнішні світильники. Якщо ремонт балкону запланований, дизайн не буде зайвим. Особливо, якщо квадратура дозволяє організувати на балконі зону відпочинку. Крім гарного освітлення знадобляться зручні стільці зі столом, на яких можна посидіти самому або в компанії друзів.

освещение на лоджии

Як зробити освітлення на балконі, які світильники вибрати?

  1. Настінний світильник на балкон. Настінні світильники стануть кращим рішенням для балконів у блоці середньої площі. Дві малогабаритні лампи, прикріплені до стіни будівлі, непомітно та делікатно висвітлюють весь простір балкону. Для сучасного будівництва ми вибираємо прості та стримані моделі або дизайнерський світильник на стіну на балкон у футуристичному вигляді. Прикрашені та затишні балкони, оброблені деревом або цеглою, підсвічують бра з латунними прикрасами, що нагадують вуличні ліхтарі.
  2. Світильники стельові на балкон. Великі вбудовані балкони можуть висвітлюватися від однієї зовнішньої лампи. Це рішення особливо підходить для балконів квадратної форми, які можна легко висвітлити, встановивши джерело світла в центральній точці. Якщо ми організували обідню зону зі столом на балконі, тоді прямо над нею ми можемо прикріпити підвісний зовнішній світильник, який буде заохочувати бенкетувати з близькими навіть увечері. Увага! Необхідно ретельно продумати місце установки підвісного світильника на балконі, особливо якщо він на довгому ланцюжку. Лампа, що коливається від вітру, може пошкодити стіни або розбити вікно, тому такі люстри найкраще працюють на вбудованих балконах.
  3. Освітлення на балконі на сонячних батареях. Балкони зазвичай висвітлюються дуже економно через невелику площу. На допомогу приходять ергономічні та ефективні сонячні лампи, які протягом дня накопичують енергію від сонця, тому після настання темряви вони м'яко висвітлюють, огортаючи простір тонким світінням. Багато цікавих варіантів знайдете в каталозі виробника Eglo (Австрія). Деякі світильники додатково оснащені датчиками руху.

До недавнього часу балкон був занедбаним нами простором, яке найчастіше служило коморою або додатковим підвалом. Скандинавський тренд, що підкреслює урочистість повсякденного життя, життя в ритмі гігієни та простоти, змусив нас проводити більше часу з коханими. Спільна вечеря або келих вина на балконі при світлі місяця та приглушеному освітленні – рецепт ідеального вечора. А замовити якісне та оригінальне освітлення на балконі ви завжди можете в нашому інтернет-магазині з доставкою по Україні: Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одеса та ін.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід