Освітлення тераси: секрети успіху

освітлення терасиТераса – це місце, де ми любимо проводити час, як вранці за чашкою кави, так і після настання темряви в компанії друзів. Щоб створити приємну та затишну атмосферу, важливо підібрати правильне освітлення тераси. Завдяки цікавим світильникам, ми не тільки створимо сприятливі умови для відпочинку, а й декоративно підкреслимо ті місця, в які варто потрапити з темряви.

Ідей для облаштування тераси дійсно багато. Ми можемо вибирати з типових садових світильників, бра, підвісних світильників, а також з безлічі декоративних моделей. Звичайно, кількість використовуваного освітлення тераси багато в чому залежить від її площі, розташування та можливості підключення до джерела живлення. Зі свого боку ми спробуємо розповісти, на що звертати увагу, підбираючи освітлення для тераси.

Зміст:

Підбираємо найкращий світильник на терасу

Як уже згадувалося, тип освітлення вашого патіо залежить від декількох різних чинників:

  • Криту терасу ми висвітлюємо по-іншому, ніж повністю відкриту.
  • Також важливий тип електроустановки та можливість підключення світильників.
  • Розташування тераси пропонує додаткові можливості облаштування та освітлення. Цікаві рішення можуть дати сходи, якщо вони присутні.

Добре продумане та реалізоване освітлення на терасі дозволить нам залишатися на ній до пізнього вечора, але також створить відповідну атмосферу, що сприяє відпочинку або зустрічам з друзями. Тут важливо не тільки кількість освітлення, але також його тип та остаточний зовнішній вигляд.

Дизайнери рекомендують враховувати й тип самої тераси. Тут може бути кілька варіантів:

  • освітлення на відкритій терасі;
  • освітлення на веранді;
  • освітлення на закритій веранді.

Другі два варіанти більш доречні до дачних ділянок.

Освітлення тераси та саду як одне ціле

освітлення терасиПерш за все, давайте спробуємо, щоб висвітлення нашої тераси відповідало характеру облаштування, а також висвітлення в саду. Світильник для тераси, звичайно, не обов'язково має бути ідентичним тому, що використовуються в саду, але краще, щоб все візуально добре поєднувалося.

Правильно підібране освітлення на відкритій терасі створить ідеальне місце для відпочинку та розваг незалежно від часу доби. Підбираємо освітлення відповідно до загального стилю, якого хочемо досягти. Ми використовуємо різні моделі в сучасних будинках та садах, а інші – в стилях прованс або кантрі. Для сучасного садового стилю, повного простих рішень, вибирайте світильники прості за формою. Світильники чорного або сірого кольору чудово поєднуються з рівномірно підстриженою травою та іншими рослинами. Прості світильники також є ідеальною основою для створення загального аранжування, тому на їх основі ми можемо побудувати декор нашої тераси. Ці типи ламп також будуть добре виглядати в садах та терасах в японському стилі.

Настінні світильники в освітленні тераси

Освітлення тераси садовими настінними світильниками – одна з кращих ідей. Підбираючи їх, нам потрібно тільки враховувати оптимальне розміщення. Настінні світильники дають нам тонке світло, що сяє таким чином, що висвітлює простір, але воно не занадто яскраве, щоб нас турбувати. Такий вид освітлення патіо надає найбільш розслаблюючу дію. Звичайно ж, ми вибираємо садові бра для вуличного використання. Вдало розташовані настінні світильники висвітлять весь простір тераси та дозволять легко пересуватися незалежно від часу доби.

Пропозиція відомих брендів Eglo, Ideal Lux, Nowodvorski включає в себе безліч дизайнів та кольорів, тому ви легко зможете підібрати бра до тераси в індустріальному або гламурному стилі. Освітлення тераси будинку не обов'язково має виключно практичну функцію. Воно може стати додатковою прикрасою, невід'ємною частиною декору або характерним елементом. Тому вибір правильного висвітлення є важливим питанням, тому варто інвестувати у відповідні лампи, які будуть служити нам довгі роки.

Важливо. Якщо ви хочете використовувати світильники на відкритій терасі, то клас їх повинен бути IP65 та вище. Також слід пам'ятати про їх правильний захист та підключення.

Найкращий світильник на веранду: як вибрати колір світла, кількість та типи ламп

  1. Вибираючи колір світла, будемо керуватися власними уподобаннями. Звичайно, колірна температура обраних лампочок не має великого значення. Пам'ятайте, що більш тепле світло (3000 К та менше) надає більш розслаблюючий ефект, ніж нейтральне світло (близько 4000 К та більше).
  2. Рекомендується використовувати різні типи світла та ламп. Варто спробувати підвісний світильник над столом та додатково бра або фасадні світильники. Таким чином, ми отримуємо багатофункціональний корисний простір та місце для вечірнього відпочинку.

Способи освітлення тераси, що з'єднує будинок з садом

Тераса, що з'єднує будинок з садом, – таке архітектурне рішення часто використовується в будинках, оточених великою територією, покритою рослинністю. Це може бути дача або заміський будинок. Його форма, відкрита для зеленої зони, змушує вас почувати себе так, як ніби ви знаходитесь в саду, особливо коли є горщики та інші ємності з рослинами та яскравими квітами. Легко вдасться створити приємну та незабутню атмосферу, правильно підібравши освітлення веранди на дачі.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід