Освітлення в системі «Розумний Дім»: переваги та функціонал

розумний дім освітленняСистема Розумний Дім дозволяє контролювати роботу освітлювальних приладів, які встановлені як усередині будинку, так і за його межами. Спробуємо розібратися в її функціонуванні та влаштуванні трохи докладніше.

Зміст:

Переваги системи освітлення Розумний Дім

Багато людей вибирають управління освітленням Розумний Дім завдяки кільком факторам, серед яких:

  • Легкість керування. Освітленням у всьому будинку можна керувати і на місці (локально) і за допомогою спеціального пульта керування, а також програми у смартфоні.
  • Комфорт та функціональність. Розумне керування освітленням дозволяє адаптувати рівень освітленості під власні потреби в кожній окремій кімнаті, налаштувати ефекти збільшення або затримки яскравості, адаптувати освітленість під погодні умови тощо.
  • Економія електроенергії. Завдяки можливості «прив'язати» функцію багатьох освітлювальних приладів до різних датчиків (наприклад, руху або освітленості), можна суттєво знизити енергоспоживання. Звичайно, облаштування системи не може коштувати дешево, але її вартість цілком виправдана.
  • Охоронна функція. При тривалій або частій відсутності вдома господаря система «Розумний Дім» дозволяє імітувати перебування на місті шляхом послідовного включення та відключення світла в різних приміщеннях.

Які бувають системи управління освітленням у Розумному Домі

Управління світлом Розумний Дім може здійснюватися за допомогою однієї з двох систем:

  • Локальною. У цьому випадку йдеться про локальну автоматизацію управління світлом в окремих кімнатах. Подібний варіант особливо затребуваний в тих приміщеннях, де є багато кімнат, що виконують різні функції, наприклад, у торгових центрах, офісних приміщеннях тощо.
  • Глобальною. Таке управління світлом в Розумному Домі містить функції всіх світлових джерел. З його допомогою можна керувати і звичайними настільними лампами і зовнішнім освітленням.

Можливості освітлення в Розумному Домікерування освітленням розумний дім

Технологічне розумне освітлення дому має широкий спектр можливостей, воно дозволяє:

  • Задавати різні сценарії роботи для різних приміщень та ділянок освітлювальної системи. Також можна налаштувати функціонал на «прохідних» зонах, щоб світло там вмикалося лише у відповідь на спрацювання датчиків руху, після чого згасало.
  • Підлаштовуватися під різні умови погоди та пори року. Зокрема, є можливість підлаштувати включення світла з урахуванням часу сходу сонця та настання сутінків.
  • Працювати без збоїв навіть у разі перепадів енергопостачання. Висвітлення в Розумному Домі не реагує на стрибки напруги, завдяки наявності спеціальних стабілізаторів, що дозволяє убезпечити всі електроприлади від поломки та дозволити їм працювати без проблем.
  • Цілком відключити частину електромережі в будинку, якщо в цьому виникає потреба.
  • Організувати світлове супроводження при нічному пересуванні по дому. При цьому освітленість у потрібній зоні може зростати плавно, збільшуючись до потрібного (заданого) рівня з урахуванням часу доби.

Величезна перевага системи – інтелектуальність та віддалений доступ. Включити або вимкнути освітлення, а також перевести роботу системи на режим енергозбереження можна з іншого кінця планети.

Компоненти системи освітлення Розумний Дім

Щоб система освітлення Розумний Дім працювала, як годинник, необхідно з особливою ретельністю підходити до питання вибору її компонентів, основними з яких є:розумний дім світло

  • Контролер освітлення. Це маленький процесор – мозок усієї системи. Він інтерпретує всі команди, що надходять, підбираючи оптимальний алгоритм для виконання завдання. Контролер може бути встановлений безпосередньо у світильники, виконуючи роль системи розподіленого інтелекту. Можливий також монтаж одного мікропроцесора на всю оселю. Якщо планується система Розумний Дім, контролер освітлення має бути максимально якісним.
  • Розумні розетки та вимикачі з таймером. Вони можуть відключатися через заданий час та містять спеціальне реле для реагування на команди.
  • Димерні перемикачі. Ці механізми коштують відносно недорого і регулюють яскравість освітлення, працюючи за таймером, голосовими командами та шляхом керування з пульту. Деякі можуть також регулювати передачу кольору, змінюючи його з теплого на холодний і навпаки.
  • Пульти керування освітлювальними приладами (лампами). Можуть бути накладними у вигляді панелі, або переносними.
  • Датчики руху. Всередині приміщення можуть монтуватись датчики присутності. Вони підтримують активність освітлення, допоки людина не покидає кімнату чи квартиру.

Зацікавленим у безпроблемній роботі системи «Розумний Дім» світлове обладнання необхідно довірити досвідченому фахівцю. Краще замовити всі компоненти для встановлення розумного освітлення виробництва перевірених світових виробників. В інтернет-магазині Svetilnikof можна купити саме такі товари за адекватною ціною з доставкою по всій Україні. Досвідчені менеджери допоможуть розібратися в асортименті та відправлять покупку в рекордно короткі терміни як у великі міста (Київ, Львів, Харків, Дніпро, Запоріжжя), так і в невеликі населені пункти.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід