Освітлення в стилі прованс

Легкий, невимушений образ французького будиночка на південному узбережжі – типовий вияв стилю прованс. Він приваблює затишком та теплотою, простотою та гармонійністю. Люстра у стилі прованс привнесе частинку витонченої Франції у будь-який інтер'єр.

"Французький кантрі" – так ще називають цей стиль. У ньому поєднуються вікові традиції та краса Лазурного берега. Витонченість, простота, природність, спокій, деякий сільський шарм. Вони підкуповують, налаштовують на хвилю романтизму та мрій.

Оглавление:

Особливості світлотехніки у стилі прованс

люстра в стилі провансСтаровина та розкіш, поєднані з комфортом та заміським затишком – загальна риса для всіх інтер'єрів, предметів меблів та декоративних елементів простору в цьому стилістичному напрямку. Світильник в стилі прованс дуже схожий на моделі кантрі, але більш витончений і вишуканий. Його характерні риси такі:

  • пастельні теплі відтінки (лавандовий, персиковий, білий та ін.);
  • природна текстура натуральних матеріалів;
  • ефект старіння (патина на металі, різьблені фактури дерева);
  • кераміка, порцеляна, кування як елемент декору;
  • флоріальні мотиви;
  • рюші, вишивка рішельє на абажурах тощо.

У дизайні немає місця лаконічності та суворості. Люстра прованс, зазвичай, має хитромудрі форми, прикрашена художнім куванням, оздоблена плафонами або абажурами. Основа з металу, пофарбованого в чорний або світлий відтінок, з дерева або його імітації. Старовинні ліхтарики, свічники, канделябри теж із цієї історії.

Для цього стилю не характерні яскраві контрастні межі світла. М'яке випромінювання огортає простір, наповнює його домашнім затишком, теплом, спокоєм.

Де підійде стиль прованс

В одному приміщенні світлотехніка має органічно поєднуватися в загальних рисах чи хоча б у деталях. Освітлення в стилі прованс буде доречним на кухні, у спальні, вітальні – у будь-якому просторі, де вітається вишукана простота. Можна оформити всі кімнати в цьому стилі, або зробити акцентними конкретні приміщення.

Традиційна центральна люстра може бути доповнена настінними свічниками, бра, торшерами. Невеликий стельовий світильник легко обіграти підвісами над обіднім столом, м'якою зоною у вітальні. Цікаві дизайни люстр стануть справжньою окрасою (чого тільки варті моделі Тіффані з кольорового скла!).

Ідеально підходить люстра у стилі прованс на кухню. У метушні великого міста це розцінюється як можливість єднання з природою. Таким чином вдасться пом'якшити нудний, непривітний та холодний інтер'єр, наповнений технікою та строгими меблями. Французький стиль відкриває нові можливості у пошуках супутнього декору. Легко створити локальні зони затишку, підкреслити значні куточки гарними світильниками.

Вибір люстри прованс

люстра в стилі провансСтаровинне французьке коріння, витонченість, легкість, щирість, тонкі візерунки, до вподоби романтичним та ніжним натурам. Люстра для кухні в стилі прованс тішитиме зір, якщо правильно її підібрати:

  • пропорційність світильника та особливостей приміщення (квадратури, висоти стель, ступеня природного освітлення, планування та ін.);
  • інтенсивність світла. Слабке світло вганяє в сон, а декого сильно дратує. Врахуйте потужність ламп, їх кількість, матеріал та ступінь розсіювання світла абажуром, ракурс патрона;
  • площа світла, що покривається. Чим більший простір для освітлення, тим більше плафонів має бути, і тим щедріше їхнє розміщення на основі.

Люстра прованс у кухню може бути непомітною, невеликою стельовою або яскравою, художньо оформленою. За століття існування цього стилю конструкція залишається актуальною – простота ліній та гармонія симетрії. Світильники здатні доповнити інтер'єр, витриманий у цьому штибі, так само органічно вони виглядають у класичній та сучасній обстановці.

Купівля в Україні

Якщо вам потрібні оригінальні світильники, інтернет-магазин Svetilnikof готовий задовольнити будь-які побажання. Люстра на кухню у стилі прованс, підвіси, настільні лампи, бра – будь-які пристрої для кімнат різного призначення. Доставка замовлень у Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Одесу.

У нашому каталозі моделі лише перевірених брендів. Добротна конструкція, якісна збірка, повноцінна комплектація. Ви можете вибрати люстри без ламп, встановивши самотужки енергозберігаючі чи світлодіодні. Або відразу знайти економічні LED-моделі типу Rose від Luminex, пристрої з можливістю заміни ламп зі стандартними цоколями.

Прованс чарує умиротворенням та затишком. Спробуйте привнести їх у свій будинок за допомогою готових колекцій світильників. Просто обирайте необхідні параметри, система інтернет-магазину автоматично видасть результат. Виробники подбали про ваш легкий вибір, адже одразу пропонують колекції люстр, бра, настільних ламп.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід