Підбираємо правильне освітлення кабінету

освещение в кабинетеБільшість з нас проводить на роботі, щонайменше, 8 годин на день. Це велика частина нашого часу! Тому важливо забезпечити належні умови для роботи, і неважливо – це офіс, або домашній кабінет. Правильно підібране, відповідно до основних принципів зі діючими нормами, освітлення в кабінеті, призводить до зручності зору, і, таким чином, сприяє оперативному виконанню професійних обов'язків, підвищенню ефективності праці і позитивно впливає на настрій та ставлення до роботи.

Освітлення робочого місця: параметри навколишнього світла

Основні параметри навколишнього світла, які повинні бути прийняті до уваги при проектуванні освітлення в офісі, кабінеті або в будь-якому іншому місці роботи, включають в себе:

  1. Розподіл яскравості в навколишньому середовищі – яскравість визначається коефіцієнтом відбиття світла від поверхні. Належним чином збалансована яскравість матиме позитивний вплив, зокрема, на гостроту зору, чутливість очей, а також ефективність очних функцій (наприклад, рухів очей, або звуження зіниць). Погано впливає на людину як дуже яскраве світло (втомлюються очі), так і світильники в кабінеті з низькою яскравістю (тягне до погіршення зору).
  2. Інтенсивність світла – швидкість і зручність сприйняття і виконання співробітником певних візуальних завдань багато в чому залежать від рівня освітленості і його розподілу.
  3. Відблиски можуть бути основною причиною втоми очей, а також помилкових дій і нещасних випадків. При цьому, відблиски – це не тільки неприємні відчуття. Вони також на підсвідомому рівні викликають занепокоєння.
  4. Миготливі та стробоскопічні ефекти – їх слід уникати. Мерехтіння світла може викликати відволікання і головний біль, а стробоскопічні ефекти є причиною виникнення небезпечних ситуацій через зміни в сприйнятті руху.

Денне і штучне світло на роботі

Доступ до денного світла на робочому місці рекомендується і переважає в якості. Денне світло і зоровий контакт із зовнішнім середовищем дуже добре впливають на комфорт і благополуччя працівника. Крім того, природна мінливість денного світла (в залежності від сезону і часу доби) є змінним просторовим моделюванням, яке також сприймається як корисне для людей, що працюють в приміщеннях. Денне світло може бути основним або додатковим освітленням робочого місця – це джерело потенційної економії енергії. При проектуванні офісного приміщення (або будь-якого іншого робочого місця), переконайтеся, що вікна не викликають візуального дискомфорту, втрати тепла або конфіденційності.

На жаль, неможливо працювати виключно при денному світлі. Для того, щоб компенсувати недостатню кількість природного освітлення і використовуються настільні світильники для робочого столу.

Основні критерії підбору:светильник для рабочего стола

  • комфорт перегляду – стан, в якому здатність сприймати і розрізняти деталі є повною і не призводить до відчуття дискомфорту або надмірної втоми;
  • візуальні характеристики – забезпечення таких умов освітлення, які оптимізують точність і швидкість виконання різних професійних завдань, в тому числі в більш тривалі періоди часу і в складних умовах (з урахуванням природної втоми працівника);
  • безпека – мається на увазі відсутність загрози для очей працівника та мінімізація ризику нещасних випадків на роботі в результаті неправильного освітлення робочого місця.

Функціональність і елегантність

Освітлення робочого кабінету повинно бути в першу чергу функціональним. Але не можна забувати про естетичні якості світильників. Прилади генерації світлового потоку є важливим декоративним елементом, який підкреслює характер інтер'єру, створюючи правильну атмосферу. Світильник над робочим столом має гармонійно вписатися в дизайн інтер'єру і додати елегантності офісному простору. На щастя, в каталогах таких відомих брендів, як Eglo, Italux, Nowodvorski, Searchlight, представлено найширший асортимент освітлення, яке прекрасно впорається із завданням організації світла в кабінеті або офісному приміщенні.

Рекомендовані товари з нашого магазину

В пропозиції магазину Svetilnikof Ви знайдете широкий вибір моделей, які будуть добре виглядати в будь-якому інтер'єрі. З каталогу настільних ламп наші клієнти легко виберуть продукт, який буде відповідати їх потребам – як з точки зору освітлення, так і електричних параметрів, а також корисних і естетичних характеристик. Багато моделей вже в наявності на складі. Доставка по всій Україні: Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одеса та ін.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід