Підсвічування дерев і кущів в саду

Сад може бути місцем відпочинку та релаксації як вдень, так і ввечері. Проте, аби добре служити нам та виконувати свою функцію, він повинен бути добре освітлений. Гра вогнів вночі може перетворити звичайний сад в зачарований, сповнений секретів та чар. Для цього вам знадобиться правильно підібране освітлення. При тому, якщо освітлення під'їзної частини будинку, пішохідних доріжок – це суто функціональна складова, то підсвічування дерев, кущів, клумб – є декоративною складовою всієї концепції освітлення двору приватного будинку, дачі або навіть паркової міської зони. Ми розповімо вам, як правильно вибрати світильники для саду та замовити їх на нашому сайті.

Зміст:

Для чого потрібне підсвічування дерев у саду?

ліхтарі для підсвічування деревСад – це місце, де багато рослин декоративного характеру: дерева, кущі, квіти тощо. Рослини доцільніше висвітлювати знизу, зверху або під кутом, аби краще показати їх красу та скористатися грою світла. Хорошим рішенням для освітлення великих рослин стануть прожектори, які можна встановлювати під різними кутами. Часто також рекомендуються й світильники в сад на сонячних батареях у вигляді стовпчиків. Вони дають більше місця для маневру в їх розташуванні і при цьому істотно економлять бюджет. Їх вартість вище, але в перспективі ви отримаєте економію.

Де використовувати декоративні світильники для саду? Варто висвітлити ефектні багаторічні групи дерев, а також дерева та чагарники з цікавою формою, наприклад, пальмові клени, різновиди рослин з вигнутими пагонами або «плакучої» форми.

Джерела світла мають бути встановлені між об'єктом, що освітлюється та спостерігачем і спрямовані таким чином, щоб вони добре висвітлювали його, не засліплюючи людей.

Підсвічування кущів та дерев – процедура, часто використовувана також і в громадських місцях. Сучасні світлодіодні ліхтарі для саду, що доступні в нашому асортименті, мають величезний вибір форм та розмірів. Це означає, що вони можуть використовуватися практично в будь-який зеленій зоні. Не менш великий вибір світлодіодів з різними кольорами та інтенсивністю дозволяє вільно розподіляти простір та створює безліч можливостей для гри зі світлом. Подивіться наші пропозиції, інвестуйте в освітлення дерев та кущів для свого саду і ви відразу помітите, наскільки затишніше ви відчуваєте себе у власному дворі в темний час доби.

Підсвічування для дерев: як правильно висвітлювати високі дерева в саду та парку?

Освітлення садово-паркової рослинності в комунальному господарстві набуває все більшої популярності. Світлодіодна технологія відкрила нові можливості, пропонуючи енергозберігаючі та довговічні джерела світла. Якщо йдеться про високі дерева, то тут варто дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. підсвічування для деревЯлини та берези в зеленому світлі. Високим деревам з не широко розпростертими кронами потрібні світильники з більш вузьким кутом розподілу світла та потужністю світлодіодів більш 20W для досягнення декоративного освітлення рослин висотою понад 10м. Краще, щоб ліхтарі для підсвічування дерев були встановлені приблизно в метрі від рослини та спрямовані паралельно стовбуру. При такому розташуванні світло театральним чином висвітлює стовбур та гілки.
  2. Світильники для саду з вузьким променем і кутами розподілу світла в діапазоні 10˚ -30˚ дозволяють ефективно висвітлювати дерева висотою близько десяти метрів з кронами в 2/3 або 3/4 висоти.
  3. На додаток до декоративного локального освітлення можна використовувати вузькі променеві прожектори – після відповідного збільшення відстані від об'єкта. На чималій відстані світлова пляма значно збільшується, і світильник з вузьким променем набуває функціональність, аналогічну прожектору з популярним кутом променя 120˚.
  4. Зелене світло підкреслює красу дерев та кущів. Сад або громадський парк, освітлений зеленим, набуває зовсім нового естетичного виміру.
  5. Біле світло також корисне в саду та парку. Освітлені дерева та кущі зберігають реалістичний вигляд, світло гармонує із зовнішнім освітленням загального користування (наприклад, вхідне освітлення, під'їзна доріжка гаража, тераса та т.і.).

Підсвічування дерев знизу: купити для створення особливого ефекту

Світло, що генерується знизу, створює цікаві ефекти, що виникають через незвичайну форму листя, підсвічене знизу, та тіней, спрямованих вгору. Ідеально підходить для освітлення живоплотів, дерев та кущів. Для цього зазвичай використовуються світильники, що вкопані в землю, та низькі прожектори, спрямовані вгору. Для усунення або зменшення відблисків необхідно використовувати джерела світла з низькою яскравістю або світильники для саду, оздоблені аксесуарами «антивідблиск».

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід