Підвісна стеля: точкові світильники як обов'язковий компонент установки

Світильники можуть створити теплу атмосферу, підкреслити естетичні цінності і форми різних предметів, а також забезпечити належне висвітлення різноманітних типів робочих місць. Бажаєте встановити натяжну стелю з точковими світильниками в будинку? Хочете з'ясувати, скільки джерел світла необхідно встановити в підвісну стелю і як поетапно виконати всі роботи? Ось найважливіша інформація.

Зміст:

Точкові світильники в натяжну стелю: запобіжні заходи

Для безпечного виконання роботи необхідно:

  • перед початком роботи відключіть електроживлення, знявши запобіжники або відключивши максимальний струмовий захист;
  • дотримуватись стандартів та правил, які легко знайти в Інтернеті;
  • використовувати тільки точкові світильники в натяжну стелю, призначені саме для цієї мети;
  • уважно прочитати інструкцію зі збирання, що додається до виробу.

Способи освітлення точковими світильниками, вбудованими у стелю

Правильний вибір світильників дозволяє регулювати освітлення в інтер'єрі. Натяжна стеля з точковими світильниками – це не тільки практичне рішення, а й справжня прикраса будь-якого простору.

Натяжна стеля: точкові світильники для різних завдань

  • Основне висвітлення простору. Тут важливим є рівномірне розташування лампочок на натяжній стелі, щоб кожен куточок кімнати був освітлений необхідною мірою.
  • Точкове освітлення – наприклад, спрямоване на картину, фотографію чи інший об'єкт.
  • Місцеве освітлення – використовується для читання (наприклад, монтаж точкових світильників у натяжну стелю здійснюється над узголів'ям ліжка) або роботи.

Розташування лампочок на натяжній стелі: важливі правила

Щоб досягти ідеальної відстані між точками освітлення, дотримуйтесь інструкцій виробника.

Важливий правильний інтервал:

  • Занадто рідко встановлені світильники – з'являються затемнені зони.
  • Зависока щільність – марна витрата електроенергії.

Монтаж точкових світильників у натяжну стелю

Натяжну стелю ми використовуємо для регулювання висоти приміщень або укриття для електроустановок. Точкові світильники можна монтувати саме в ці конструкції.

Установка галогенних точкових світильників, які будуть працювати як декоративне, так і точкове освітлення, вимагає трохи більше роботи. З чого розпочати збірку?

Для підключення галогенних точкових світильників (тобто низьковольтних ламп) необхідно використовувати трансформатор (230/12 В), потужність якого залежатиме від кількості ламп. Перед початком складання не забудьте вимкнути запобіжники та використовувати подвійну ізоляцію кабелю, що з'єднує розподільну коробку з лампою.

Крок 1

Позначте місця на стелі, де потрібно встановити світильники (малюємо коло – циркулем або шаблоном). Слід враховувати розмір патрона лампи, а також безпечну відстань від легкозаймистих матеріалів (вона становить 50 см).

Крок 2

Просвердліть отвори під лампи дрилем з кільцевою пилкою.

Крок 3

Електричні дроти у стелі підключаються до клемної колодки (230 В), а патрон лампи – до клемної колодки трансформатора (12 В).

Крок 4

Встановіть трансформатор у підвісну стелю. Увага! Трансформатор і лампа не повинні знаходитися поруч один з одною, необхідно дотримуватися відстані (не менше 20 см).

Крок 5

Встановлюємо патрон лампи в просвердлений отвір. Для правильної установки лампи необхідно, щоб притискні пружини були спрямовані вгору та було встановлено стопорне кільце. При установці світильників зі звичайними лампами розжарювання перед тим, як прикріпити кільце, потрібно вкрутити колбу, а потім кільце.

Крок 6

Нарешті ми вмикаємо запобіжники, світло та перевіряємо, чи генерують точкові світильники в натяжну стелю світло.

Поради від Svetilnikof

Натяжна стеля з точковими світильниками має бути позачасовою конструкцією, тобто такою, що з плином часу не втрачала б своєї цінності. В той самий час цей тип освітлення має бути досить функціональним, щоб задовольняти всі потреби у висвітленні. Тому ми підготували для вас кілька цінних порад:

  1. Рівномірне розташування лампочок на натяжній стелі – важливо, щоб наші джерела світла були розташовані не лише декоративно, а й рівномірно освітлювали кімнату.
  2. Підвісна стеля на кухні та у ванній та підвищений клас герметичності – вибираючи декоративні стелі в приміщеннях з підвищеною вологістю, пам'ятайте, що це електроніка і вона потребує відповідного захисту.
  3. Системи керування – світлодіодами у стелі, а також іншими джерелами світла однієї системи, ми можемо вільно керувати за допомогою дистанційних пультів. Ми також можемо розділити освітлення на зони, завдяки яким одна частина кімнати зможе світитись, наприклад, синім, а інша – червоним.
  4. Використовуйте енергоефективне освітлення, на якому не варто економити – якщо ви хочете, щоб натяжна стеля та її освітлення були довговічними, безвідмовними та відповідали всім вимогам, економити на ньому не варто.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід