Практичність і естетика приліжкових світильників

ліжкові світильникиСпальня - місце відпочинку, спокою та релаксу. Освітлення в ній повинно бути атмосферним, ненав'язливим, м'яким. Але серед тиші і затишку не обійтися без робочого куточка. Адже перед сном так хочеться почитати улюблену книгу. Створити функціональне світло допоможуть приліжкові світильники для спальні на тумбочки.

Традиційність знову в моді

Дизайнери сміливо експериментують з використанням світлотехніки. Навколо смислового ядра спальні, ліжка, встановлюють настінні бра, довгі підвіси, точкові модулі генерації світла, торшери. Але класичним варіантом залишаються настільні лампи, представлені в нашому інтернет-магазині Svetilnikof.

Безліч моделей різного стилю, форми і потужності спрощують користувачеві вибір. Такі приліжкові світильники мають ряд вагомих переваг:

  • створюють чітко окреслену зону освітлення. Лампи з вдало підібраними абажурами створюють відокремлене світло для одного користувача. Тому, хто спить на другій половині ліжка, ви не створите дискомфорту;
  • прикрашають простір. Декоративні пристрої є яскравим арт-об'єктом, допоможуть підкреслити обрану стилістичну концепцію інтер'єру, навколо них можна вибудовувати цікаві композиції;
  • варіативність світла. Спрямоване, розсіяне, відбите - промені різного типу виходять від одного пристрою. Можна підібрати моделі з повністю закритими плафонами, з наскрізними абажурами або світлодіодними стрічками і отримати потрібний характер освітлення.

Завжди доречна актуальність

Ліжкові світильники для спальні доречні в приміщеннях різної квадратури і обстановки. Якщо мода на установку люстр по центру кімнати, на схеми розстановки точкових світильників змінюється майже кожен рік, актуальність настільних ламп на приліжковій тумбочці або столику переходить з року в рік.

Кількість світильників потрібно підбирати з урахуванням особливостей геометрії спальні:

  • якщо ліжко, яке розрахована на двох, стоїть відокремлено, потрібна пара пристроїв освітлення;
  • для спального місця, розташованого впритул до стіни, досить однієї лампи;
  • для смарт-меблів (спальне місце складається в шафу, висувається з подіуму) потрібні мобільні лампи, які легко перемістити на інше місце. Краще перевагу віддати світлодіодним аналогам. Вони і по міцності краще, і включаються від одного дотику.

Сучасні виробники Eglo, Italux, Nowodvorski, Searchlight створюють приліжкові світильники різних стилів. Стримані, майже аскетичні сфери, що світяться, класичні лампи з конусоподібними текстильними абажурами, витіюваті флористичні композиції з плафонами-квітами, фантазійні переплетення металевих стрічок, світлодіодних зв'язок, пристрої взагалі без захисних ковпаків - безліч рішень для втілення ваших дизайнерських ідей.

І яскравість, і півтінь

ліжкові світильники для спальніГоловна вимога, якій повинні відповідати правильно підібрані приліжкові світильники - достатня інтенсивність світла в строго зазначеній зоні. Вони висвітлюють тумбу біля ліжка, злегка зачіпають спальне місце одного з партнерів. На другу половину ліжка світло з протилежного боку не повинно потрапляти. Так ви зможете залишити особистий простір чоловікові / дружині, не заважати спати або насолоджуватися півмороком.

Всебічне поширення потоку випромінювання допустимо тільки від малопотужних декоративних настільних ламп. У цьому випадку вони сприймаються не як джерело функціонального підсвічування, адже читання книги в умовах півтіней, затемнених орнаментів загрожує зайвим навантаженням на очі. Наприклад, моделі колекцій OLMERO, BOCAL, SOTOS від австрійського бренду Eglo покликані тільки створювати атмосферне освітлення романтики і розслаблення. Для читання, роботи з терміновими документами, не встаючи з ліжка підійдуть пристрої на ніжці, яка регулюється, Mantra Nordica або серія Looker.

Спеціальні пропозиції для найменших

Для безпеки і маркувального підсвічування обов'язково потрібен світильник приліжковий на тумбочку в дитячу кімнату. Почитати казку перед сном, залишити м'яке світло, поки малюк не засне, налаштувати мінімальну потужність лампи і використовувати як нічник - один прилад виконує кілька завдань.

Сучасні виробники подбали, щоб світлотехніка була функціональною і доречною:

  • тільки екологічно безпечні матеріали в основі - надійний пластик, джерела світіння, які не нагріваються, відсутність дрібних травмонебезпечних деталей;
  • матові лампи, що розсікають світловий потік. Він м'який, рівномірний, комфортний для чутливих очей;
  • цікавий казковий дизайн. Моделі у формі кита Eglo WALINA, яскравої пташки Eglo WALINA, ракети Eglo ASTRONOVA порадують практичністю батьків, а оригінальністю форм маленьких користувачів.