Правильна розстановка освітлення на туалетному столику - запорука вдалого макіяжу

Туалетний столик – це предмет меблів, про який мріє та який потрібен кожній жінці, яка приділяє належну увагу догляду за власною зовнішністю. Він не тільки функціональний, але й чудово пасує спальні, додаючи інтер'єру тонкої жіночої атмосфери.

Щоб туалетний столик виконував свої функції, а не став просто місцем для зберігання косметики та прикрас, він має бути правильно освітлений. Для створення ідеального макіяжу, крім якісних продуктів, також необхідно рівномірне, сильне й не затінене освітлення для туалетного столика. В цій статті ми розповідаємо, як вибрати лампи для туалетного столика, щоб його можна було ефективно використовувати при догляді за собою і «наведенні» краси.

Денне світло для туалетного столика

світильник для туалетного столикаПриродно, це кращий з варіантів, тому варто використовувати дію денного світла по максимуму, встановивши туалетний столик біля вікна. Розміщення меблів «спиною» дозволить природному світлу рівномірно висвітлювати обличчя та шию. Не менш вдалим рішенням є установка туалетного столика «обличчям» до вікна, щоб світло відбивалося від дзеркала, а потім падало на ваше обличчя.

Проте, через обмеженість місця не кожна кімната дозволяє вільно розміщувати туалетний столик. Іноді використання простору навколо вікна неможливе і туалетний столик повинен стояти в більш затемненому місці. Крім того, навіть при правильному розташуванні біля вікна вам часто доводиться використовувати також штучне освітлення туалетного столика. Адже взимку, коли ранок нагадує темну ніч, ранковий макіяж доводиться наносити за допомогою штучного світла.

Вибір та установка штучного освітлення для туалетного столика залежить від характеру меблів – будь то цільні меблі з дзеркалом або стіл з більшим чи меншим дзеркалом, що стоїть окремо. При плануванні освітлення також важливо пам'ятати про організацію електричних розеток.

Як спланувати освітлення туалетного столика?

  1. Освітлення для туалетного столика зазвичай планується аналогічно висвітленню дзеркала у ванній кімнаті. В обох випадках чудово підійдуть дві лампи по обидва боки дзеркала, розташовані на висоті зросту людини, що використовує дзеркало. Туалетний столик з лампами зазвичай використовується в сидячому положенні, тому оптимальна висота встановлення ламп – 110-120 см від підлоги.
  2. Якщо ви звикли наносити макіяж стоячи, світильник для туалетного столика має бути розташований на висоті близько 160 см від підлоги. Відстань між лампами має бути близько 75 см – це дасть рівномірний розподіл світлових потоків, усуне тіні та заломлення. З боків дзеркала можна помістити бра, підвісні світильники, торшери або стильні лінійні лампи.
  3. Лампа, розташована трохи вище дзеркала, також є хорошим рішенням – вона знадобиться, якщо відстань між бра для туалетного столика, розташованими по обидва боки дзеркала, перевищує 100 см. Однак її слід вибирати так, щоб світло не засліплювало очі. Перш за все, варто вибирати абажури з молочного скла або пластику або рами з абажурами яскравих кольорів. Трекові світильники або довга люмінесцентна лампа також зроблять свою справу. Якщо немає можливості помістити лампи навколо дзеркала, точкові світильники, встановлені на стелі, також працюватимуть. Краще рішення: світильники для туалетного столика купити з можливістю регулювання напряму світлового потоку. Розташувати їх треба так, щоб відбите від дзеркала світло падало на ваше обличчя.
  4. При плануванні освітлення рекомендуємо взяти до уваги не тільки розташування відповідних ламп, але й тип освітлення. Колір світла повинен бути найближчим до 5000-6500K, а індекс передачі кольору Ra – не менше 80%. Надану інформацію слід шукати на упаковці світильників. Варто знати, що чим вище індекс передачі кольору, тим краще будуть відображатися кольори, і, отже, всі деталі під час макіяжу будуть добре освітлені.

Правильний вибір з урахуванням стилю

лампи для туалетного столикаВиробники пропонують багато типів ламп, які можна використовувати в якості освітлення для туалетного столика. Варто знати, що також деякі меблі вже оснащені як дзеркалом, так і освітленням. Однак в разі туалетного столика без освітлення або навіть дзеркала, можна подумати про покупку дзеркала з вбудованим освітленням, наприклад, у вигляді світлодіодних ламп. Таке дзеркало можна просто поставити на туалетний столик або повісити на стіну над меблями. Звичайно, ви можете вибрати будь-яке дзеркало та планувати точки освітлення над ним або навколо нього. З меблями, розташованими в сучасній кімнаті або спальні, мінімалістичні настінні світильники зі скла й металу будуть добре виглядати.

В затишному сільському або популярному скандинавському інтер'єрі туалетний столик можна доповнити бра з традиційними абажурами яскравих кольорів або лампами з абажурами з молочного скла. Якщо інтер'єр створений в стилі лофт, тоді його ідеальним акцентом стануть чорні металеві бра для туалетного столика з дизайнерським характером. Добрі відгуки отримують моделі з довгими регульованими кронштейнами, які дозволять вам встановити напрямок світла за власним вподобанням. По обидва боки дзеркала біля туалетного столика в інтер'єрі, оформленому в стилі гламур, будуть добре виглядати світлові смуги з лампочками, які нагадують моделі, використовувані в театральних шафах. Це оригінальне і дуже функціональне рішення також можна використовувати навколо дзеркала з трьох боків.

Щоденний догляд за красою з вражаючим елегантним туалетним столиком може стати справжнім задоволенням. Знаючи хитрощі, які допоможуть отримати кращий світловий ефект, ми зможемо зробити ідеальний макіяж.