Приліжкові світильники: робимо інтер'єр завершеним

Центральна люстра вибрана, чітко відзначено центр кімнати, розміщення меблів теж розплановане – здавалося б, з облаштуванням спальні все. Але завершальним й найгучнішим акордом буде оформлення ліжка. Це улюблений прийом дизайнерів та архітекторів. Тут допоможуть приліжкові світильники.

Зміст:

Функції допоміжної світлотехніки

  1. приліжкові світильникиСтворити атмосферу напівтемряви, налаштувати на хвилю умиротворення, спокою та релаксу.
  2. Локальне автономне підсвічування. Легко можна читати, займатися на гаджеті та не відволікати партнера по той бік ліжка. Світильник із вашого боку забезпечить допоміжне світло.
  3. Маркування інтер'єру. Слабопотужний світильник у спальню на тумбочку допоможе орієнтуватися у напівтемряві.
  4. Декорування непримітної стіни, акцент на особливій обробці узголів'я.
  5. Зонування простору простими переходами світлотіні без залучення «важкої артилерії» у вигляді перепланування, надбудови архітектурних виступів, опрацювання перегородок тощо.

Способи оформлення приліжкового освітлення

Все залежить від стадії ремонту та стану виділеної кімнати.

Чіткий натяк на традиційність – лампа на тумбочку до спальні. Настільний світильник, що продубльований з кожного боку спального місця, легко встановити. Достатньо просто підключити його до розетки. Цей хороший варіант, якщо не планується капітальний ремонт, штроблення стін та приховане укладання проводки. Дуже популярні зараз настільні лампи зі світлими наскрізними абажурами на тонких тримачах. Головне, щоб світло не било в очі та не було дратівливо яскравим та інтенсивним.

Чітко визначилися з розташуванням ліжка, точно не робитимете перестановку, хочете сховати всі комунікації? Можна монтувати бра над тумбочкою або над узголів'ям ліжка. Їх інсталяція проводиться на етапі ремонту (треба укласти дроти, замаскувати монтажні кріплення та ін.). З плафонами і без, з одним загальним абажуром або декількома автономними для кожної лампи, витіюваті композиції з низки світлодіодів – форм-факторів і розмірів світлотехніки безліч. Вони не займатимуть місце на столику, вигідно акцентують увагу на зоні узголів'я.

З питанням економії простору допоможуть і підвіси, спущені на довгих тримачах із стельової зони. Як і світильники на стіну, вони створюють візуальні колони по обидва боки ліжка, забезпечуючи симетрію та гармонійність інтер'єру. При цьому ще ефективніше перетворюють простір у плані візуальної зміни висоти стель (підвіси із затемненими зверху абажурами зменшують висоту, світлі піднімають її).

Бажаєте одним пристроєм замінити кілька предметів інтер'єру? Використовуйте торшери зі столиком. Серії таких світильників пропонують відомі бренди TK-Lighting (LOZANO VENGE), Imperium Light (VINSON B), а LINEAR від Markslojd має ще й USB-порт для підзарядки гаджетів.

Стиль у стиль чи контрасти

приліжкові світильникиДизайнерами відомих брендів приліжкові світильники запропоновані у варіативності форм, матеріалів, відтінків та фактур. Стилістичних концепцій просто не порахувати. Одні плавно переходять між різними напрямками, адаптуються до певної тематики, інші чітко розроблені для конкретного дизайнерського проекту.

Світлообладнання приліжкової зони, як і будь-яке інше локальне підсвічування, може бути фоновим і акцентним. На непомітність та ненав'язливість претендують пристрої того ж стилю, що й інтер'єр спальні. Незвичайні приліжкові лампи іншого дизайнерського виконання (наприклад, в мінімалістичну кімнату поставити екзотичну настільну лампу Тіффані або марокканський підвіс) відразу зміщують на себе фокус уваги. Цей прийом допоможе відвести погляд від недоліків планування/інтер'єру, наголосити на виграшних сторонах спальні. Бажаєте виділити якийсь об'єкт? Направте на нього настінний світильник чи спот. Акценти за допомогою підсвічування стануть завершальною нотою в композиції стилю, точкою індивідуалізації інтер'єру.

Все, що потрібно в Svetilnikof

Бажаєте, щоб ваша спальня була неповторною? Наш інтернет-магазин стане джерелом вашого натхнення та цікавих ідей. Настільна лампа для ліжка, бра, настінні світильники, торшери різних розмірів і конструкції, підвіси – для будь-яких сценаріїв освітлення Ви підберете світлотехніку європейського зразка.

Каталог Svetilnikof наповнений сертифікованими світильниками перевірених брендів Eglo (Австрія), TK-Lighting (Польща), Imperium Light (Україна), Markslojd (Швеція), Mantra (Іспанія) та ін. Доступні товари в роздріб та оптом. Для поодиноких приватних проектів та постійних дизайнерських експериментів великих студій – ми завжди доставимо потрібний товар у будь-якій кількості до Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Запоріжжя, Одеси.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід