Садові світильники, або що слід знати, обираючи садове освітлення

Зміст:

садове освітленняОсвітлення є частиною садового оформлення, так само, як клумби, декоративні дерева та чагарники, фонтани та незвичайні фігурки. Садове освітлення практичніше за все встановлювати на етапі облаштування, але можна впоратися і тоді, коли сад вже використовується. Деякі типи освітлення, наприклад, сонячні лампи, не потребують кабелів, тому їх установка не проблема. У будь-якому випадку, з кабелями також можна потоваришувати, сховавши їх серед рослинності.

Садове та паркове освітлення – функціональне й естетичне

Садове освітлення часто проектується тільки з практичною боку. Воно призначене для освітлення доріжки від воріт до входу в будинок та сходів і пов'язане з датчиком руху, тому вмикається тільки тоді, коли це необхідно. Під час вечірнього барбекю світильники для доріжок в саду прикрашають застілля.

Однак не можна забувати і про декоративну функцію освітлення. Ніщо так не створює романтичного настрою, як атмосферне світло. Навіть зовсім звичайний сад в сяйві тьмяного світла може стати таємничим, в ньому легше розслабитися і впоратися зі стресом. Сад стане місцем, де приємно й безпечно прогулюватися, а нічні розмови друзів можуть тривати нескінченно. Тому варто подбати про відповідне освітлення, завдяки якому сад стане ще більш атмосферним і сприятиме вечірньому відпочинку на природі.

Освітлення садової ділянки: цікаві ідеї

  1. Пам'ятайте, що садове освітлення використовується для виділення найкрасивіших місць в саду. Встановлені світильники або ліхтарі дозволяють вечорами милуватися гарними куточками не тільки домочадцям, а й випадковим людям, які проходять повз будинок.
  2. Ставки та фонтани – дуже популярне місце. Світильники можна встановити на березі або поставити в воді водойми у вигляді плаваючих куль.
  3. Цікавою ідеєю є підводне світлодіодне освітлення з можливістю зміни кольору (до 5 відповідних насадок, які будуть висвітлювати фонтан або струмок білим, синім, жовтим, червоним або зеленим кольором). Використовуючи таку ідею, ви досягнете дійсно дивного ефекту.
  4. Обов'язковою вважається освітлення садових доріжок. Найчастіше з цією метою використовуються невисокі ліхтарики. Потужність лампочки не обов'язково має бути високою. Адже ми створюємо декоративне, приємне освітлення.
  5. Також не забудьте виділити садові фігурки й найкрасивіші рослини підсвічуванням. Гарний зразок самотньо зростаючого дерева можна висвітлити сильним прожектором, світло якого ллється знизу, а альпійську гірку, всипану яскравими квітами, декількома захованими світильниками.

Можливості безмежні, тому довіртеся своїй фантазії та уяві. Пробудіть дрімаючі нотки творчості й використовуйте освітлення, як заманеться.

Якщо ви поціновувач класики, то можете просто й ефективно звернутись до традиції. В цьому випадку садовий світильник можна повісити на гілці дерева, або поставити на стіл в куточку для відпочинку, або на терасі, всередині якої міститься свічка.

Світлодіодне освітлення для саду – дешево та ефективно

садове освітленняЗвичайно, освітлення коштує грошей. Тому слід вибирати енергозберігаючі системи. До них належать сонячні лампи, яким не потрібен якесь живлення, крім сонячного світла. Акумулятори, заряджені днем, випромінюють світло після настання темряви. Світлодіодне освітлення для саду є енергоефективним, крім того, ви можете встановити пристрій для вмикання та вимикання світла в певний час. Світлодіодне паркове освітлення дозволяє знизити споживання електроенергії на цілих 85% в порівнянні з традиційним освітленням.

Ви легко знайдете енергозберігаюче освітлення у вигляді різнокольорових лампочок, які розвішуються на деревах або біля альтанки, що створює атмосферу свята. Дуже вчасно, аби організувати незабутню вечірку в саду. Дуже ефектно виглядає світлодіодний світильник у формі стовпа зі скла і неіржавіючої сталі. Як єдиний елемент він прикрашає сад, висвітлюючи, наприклад, сходи в будинок або зону біля воріт. Ще більш ефектним буде ряд таких ліхтарів уздовж головної алеї саду.

Освітлення садової ділянки – використовуйте силу можливостей

Плануючи освітлення саду, варто врахувати використання самих різних світильників. Не треба орієнтуватися тільки на один вид, адже об'єднання декількох моделей створить цікавий ефект аранжування. Додайте світильники для доріжок в саду біля поверхні газону і стійки уздовж алей. Вибирайте точкові світильники, які забезпечують потужний промінь світла на одній ділянці саду. Відкрийте для себе красу високих ліхтарів, що нагадують вуличне освітлення, не забуваючи при цьому про світлові прикраси.

І не забувайте, що найцікавіші світильники в сад ви знайдете в нашому інтернет-магазині svetilnikof.com.ua.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід